ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΜΕΓΑΛΗ ΤΣΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ

 ΜΕΓΑΛΗ ΤΣΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ
ΜΕΓΑΛΗ ΤΣΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ
Λατρεύω αυτήν την τσάντα, όπως επίσης και την παραλία.
Αυτή η μεγάλη τσάντα είναι απλή, κομψή, και δεν απαιτεί ράψιμο. Έχω ραπτομηχανή, παρ’ όλα αυτά προτιμώ να δοκιμάζω έργα που δεν χρειάζονται ράψιμο, γιατί γνωρίζω ότι πολλές φίλες δεν διαθέτουν ραπτομηχανή.
Βεβαίως κάποιες άλλες ενώ έχουν ραπτομηχανή, φοβούνται να την χρησιμοποιήσουν (αν και νομίζω ότι πρέπει κάποια στιγμή να τολμήσουν και να δαμάσουν το θηρίο). Έχω επίσης καταλάβει ότι σε πολλές αρέσουν τα έργα «χωρίς ράψιμο» και ελπίζω να απολαύσετε πραγματικά τις οδηγίες αυτής της ανάρτησης!!!
Αυτή η τσάντα γίνεται λίγο πολύ ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως οι περισσότερες μεγάλες τσάντες, μόνο που αυτή είναι μεγαλύτερή και πιο ευρύχωρη για να χωρά όλες τις προμήθειες για μια ημέρα στην παραλία. Επιπλέον, οι λαβές γίνονται με ναυτικό σχοινί και χρησιμοποιείται μια νέα τεχνική για την τοποθέτηση τους στην τσάντα, την οποία θα μοιραστώ μαζί σας!
Υλικά:
- ύφασμα (2 κομμάτια 55 × 70 εκ το κάθε ένα)
- χάρακα
- κόλλα για υφάσματα (Αυτό είναι το όπλο της επιλογής μου για τα «χωρίς ράψιμο» έργα)
Collins Unique Stitch Fabric Adhesive Glue 1.25 Oz. Tube C7902
- πριτσίνια για ύφασμα (διαμέτρου 1,5 εκ)
100 pc Brass Grommet 1/2" ID Set
- σφυρί
- σχοινί (συνολικά 6 μέτρα, κομμένο σε δύο κομμάτια των 3 μέτρων για κάθε λαβή, 1,10 εκ διάμετρος στο πλάτος)
- σούπερ κόλλα

Κατ ' αρχάς, σιδερώστε τα κομμάτια του υφάσματος. Διπλώνεται προς τα μέσα περίπου 2,5 εκ του υφάσματος σε μία από τις πλευρές των 70 εκ και την σιδερώνετε. Βάζετε την κόλλα υφάσματος στην τσάκιση που δημιουργήθηκε και πιέζετε να κολλήσει. Επαναλαμβάνετε για το άλλο κομμάτι.
 ΜΕΓΑΛΗ ΤΣΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ
Κατόπιν τοποθετείτε τα κομμάτια του υφάσματος με τις καλές πλευρές μαζί, και τα κολλάτε μαζί στις τρεις άλλες πλευρές, φροντίζοντας οι άκρες που προηγουμένως διπλώσατε και κολλήσατε να αντιστοιχίζονται στο πάνω μέρος (αυτό είναι το άνοιγμα της τσάντας). Τώρα οι τρεις από τις άλλες άκρες πρέπει να είναι κολλημένες μεταξύ τους και η τσάντα να έχει σχηματοποιηθεί.
* Συμβουλή – να είστε αρκετά γενναιόδωρες με την κόλλα, έτσι ώστε να μπορείτε να είστε σίγουρες ότι δεν θα διαρρεύσουν πράγματα μέσα από την τσάντα. Βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε σε μια προστατευμένη επιφάνεια.
Αφού αφήσετε την κόλλα να στεγνώσει λίγο, φροντίστε στις κάτω γωνίες του υφάσματος να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο. Μετρήστε 20 εκ στη βάση του τριγώνου, διπλώστε το τρίγωνο προς τα μέσα στο κάτω μέρος της τσάντας και εφαρμόστε την κόλλα μόνο κάτω από το σημείο του τριγώνου ακριβώς για να καταφέρει να κρατηθεί στη θέση του. Αφού το κάνετε αυτό και στις δύο γωνίες, γυρίστε την τσάντα το μέσα-έξω, ενώ η κόλλα είναι ακόμα υγρή και, στη συνέχεια, για να ενισχύσετε το τρίγωνο, σιδερώστε. Αυτό δημιουργεί μια επίπεδη βάση για την τσάντα. Στην εξωτερική πλευρά της τσάντας, δημιουργήθηκε τώρα κάτω από το εσωτερικό τρίγωνο μία πτυχή. Βάλτε κόλλα επίσης και στην πτυχή αυτή.
 ΜΕΓΑΛΗ ΤΣΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ 1
Τώρα θα ασχοληθούμε με τα πριτσίνια!
Κάνετε δύο σημάδια με κιμωλία σε απόσταση μεταξύ τους περίπου 22-23 εκ και κεντράρετε τα στην κορυφή της κάθε πλευράς της τσάντας. Αυτά είναι τα σημεία όπου εσείς θα πρέπει να ανοίξετε τρύπες στο ύφασμα. Ανοίξτε τις τρύπες και στη συνέχεια, το μόνο που κάνετε είναι με σφυρί να χτυπήσετε ελαφρά κάθε μια ροδέλα να κλείσει και να καλύψει κάθε τρύπα.
Τέλος (επιτέλους!) Τραβήξτε και τα δύο άκρα του ενός κομματιού 3 μέτρων ναυτικό σχοινί μέσω των πριτσινιών στην εσωτερική πλευρά της τσάντας και δέστε τα σε κόμπους. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Εφαρμόστε σούπερ κόλλα στα ανοίγματα του κάθε κόμπου για να τον εξασφαλίσει στη θέση του ώστε να μην λυθεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε την νέα σας τσάντα μαζί σας στην παραλία.
Ναι, πραγματικά την παίρνω μαζί μου στην παραλία και είναι τέλεια. Είναι πολύ ευρύχωρη και χωράει όλα όσα χρειάζομαι. Την λατρεύω!!!
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER