ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ

 ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ
ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ
Όταν πρόκειται για το ράψιμο ενός καλοκαιρινού ρούχου, τίποτα άλλο δεν μου έρχεται στο μυαλό εκτός από ένα λινό ύφασμα καλής ποιότητας.
Είναι ελαφρύ σε βάρος, απορροφητικό, και δροσερό για τις ζεστές ημέρες και νύχτες.
Πάντα ήμουν οπαδός του λινού υφάσματος και αυτό το όμορφο ριγέ ήξερα ότι θα ήταν τέλειο για πολλά καλοκαιρινά έργα. Το ύφασμα με τις γαλάζιες και άσπρες ρίγες είναι κλασικό, διαχρονικό και κολακεύει την κάθε σιλουέτα όπως κανένα άλλο. Έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσω μία παρουσίαση για το πώς να ράψετε την τέλεια κρουαζέ φούστα με αυτό το ύφασμα. Αν έχετε μια φούστα που σας πάει και σας αρέσει μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως πατρόν για την δημιουργία των δύο εμπρός κομματιών που έχουν στρίφωμα τουλίπας στις εναλλασσόμενες πλευρές, διαφορετικά σχεδιάστε το δικό σας πατρόν ακολουθώντας τις οδηγίες που παραθέτουμε κατωτέρω.
Προμήθειες:
· Ριγέ λινό 1 μέτρο
· Χαρτί πατρόν
· Εργαλεία σήμανσης και ραπτικής
Για τις πένσες διαιρείται την μέτρηση της πίσω μέσης σε 3 ίσα μέρη και σημαδεύετε κάθε σημείο, ας πούμε ως (α) και (β). Στη συνέχεια τα προεκτείνετε σε ευθεία γραμμή προς τα κάτω 10 εκ. Επίσης σημαδεύετε αριστερά και δεξιά 1 εκ σε κάθε πλευρά των γραμμών και τα συνδέετε με το κάτω μέρος της γραμμής.
 ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ ΠΑΤΡΟΝ
Σχεδιάζετε το πατρόν σας με βάση την παραπάνω εικόνα και κόβετε. Θα έχετε 3 κομμάτια για την φούστα: 2 εμπρός κομμάτια και 1 πίσω. Σημαδέψτε τις πένσες στο πίσω μέρος. Αυτό θα βοηθήσει για την σωστή εφαρμογή. Θα χρειαστείτε 2 λωρίδες για το δέσιμο της φούστας. Ένα που είναι 5x40 εκ και ένα άλλο 5x80.
 ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
Όταν ράβουμε ένα καμπυλωτό στρίφωμα, αρχίζουμε με το τρύπωμα ½ εκ. από την ακατέργαστη άκρη. Μπορείτε να το τραβάτε λίγο να σουρώνει πολύ ελάχιστα. Αυτό βοηθά στο ράψιμο της καμπύλης και σας δίνει μια ισομερή κατανομή του ½ εκ να διπλώσει προς τα μέσα όταν σιδερώνετε το στρίφωμα. Στην συνέχεια ράψτε το στρίφωμα με κοπτοράπτη, αλλά αν δεν έχετε κοπτοράπτη μπορείτε να το κάνετε και στην απλή ραπτομηχανή σας μια χαρά. Ωστόσο, πριν ράψετε το στρίφωμα πρέπει να το διπλώσετε προς τα μέσα ακόμη μία φορά ½ εκ για να ενθυλακώσετε τις ακατέργαστες άκρες.
Σιδερώστε έτσι ώστε τα ράμματα του τρυπώματος να φαίνονται μόλις και μετά βίας στην άκρη της εσωτερικής πλευράς, στη συνέχεια, επαναλάβετε σιδερώνοντας πάλι πάνω στην ραφή που πρέπει να είναι στην άκρη.
Σιδερώστε έτσι ώστε να έχετε ένα ωραίο καμπυλωτό στρίφωμα.
Ράψτε τις πίσω πένσες και σιδερώστε προς τα δεξιά. Τέλος για το στρίφωμα της φούστας ράψτε την ακατέργαστη άκρη διπλώνοντας προς τα μέσα ½ εκ για να ταιριάζει με τα μπροστινά στριφώματα.
Για τις πλαϊνές ραφές, ράψτε τα εμπρός κομμάτια πάνω στο πίσω με τις καλές πλευρές μαζί. Ξεκινήστε από το στρίφωμα και ράψτε προς τη μέση επάνω έτσι ώστε τα τελικά στριφώματα ταιριάζουν. Μπορείτε πάντα να κόψετε λίγο την κορυφή των εμπρός κομματικών αν δεν ταιριάζουν απόλυτα.
Διπλώστε τις λωρίδες σας στη μέση και ράψτε με τις καλές πλευρές μαζί. Γυρίστε τις λωρίδες από την καλή. Σιδερώστε έτσι ώστε η ραφή να είναι στη μέση της λωρίδας.
Διπλώστε το στρίφωμα προς τα μέσα στο ½ εκ και σιδερώστε για να ενθυλακώσετε τις ακατέργαστες άκρες και, στη συνέχεια, ακόμα 1 εκ. Και ράψτε. Καρφιτσώστε κάθε λωρίδα σε κάθε πλευρά των μπροστινών κομματιών και στη συνέχεια ράψτε τις λωρίδες στο σημείο που γυρίσατε πριν στην κορυφή. Η μικρή λωρίδα τοποθετείται στην αριστερή πλευρά και η μακρύτερη λωρίδα στα δεξιά. Τυλίξτε την μακριά λωρίδα σε όλη τη διαδρομή γύρω από την μέση και δέστε την στο μπροστινό μέρος / πλευρά.
 ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
Και αυτή είναι η κρουαζέ φούστα σας.
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER