ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΑΝΙΚΙ ΣΕ ΜΕΣΑΤΟ ΦΟΡΕΜΑ

  ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΑΝΙΚΙ ΣΕ ΜΕΣΑΤΟ ΦΟΡΕΜΑ
ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΑΝΙΚΙ ΣΕ ΜΕΣΑΤΟ ΦΟΡΕΜΑ 
Υπάρχουν τόσα όμορφα κομμάτια με υπέροχα καμπάνα μανίκια που τα ζήλεψα
και αποφάσισα να ράψω ένα φόρεμα με καμπάνα μανίκια για εμένα και εδώ μοιράζομαι μαζί σας τις οδηγίες! 
Υλικά
3 μέτρα ύφασμα 
Ανάλογη κλωστή 
Υλικά ραπτικής. 
Αρχικά, κόβουμε κομμάτια μας. Θα χρειαστείτε ένα εμπρός κομμάτι μπούστου και ένα πίσω, 2 μανίκια, 2 τεμάχια βολάν για τα μανίκια με τα οποία θα δημιουργήσουμε το στυλ της καμπάνας και 2 κομμάτια καθαρίσματος της λαιμόκοψης. Για το κομμάτι της φούστας, κόψτε δύο ορθογώνια, χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες διαστάσεις: 
μήκος = μέτρηση της μέσης x 1,5 
πλάτος = επιθυμητό μήκος φούστας 
(βλ. βήμα 7) 
* * Σημείωση: Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε απλά ένα μεγάλο κομμάτι και να ράψετε τη ραφή στην μέση του πίσω μέρους αντί πλαϊνές ραφές, όπως στο απεικονίζει το βήμα 9. 
 ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΑΝΙΚΙ ΣΕ ΜΕΣΑΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΠΑΤΡΟΝ
Βήμα 1. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε το εμπρός μπούστο και το πίσω μαζί με μια ευθεία βελονιά στους ώμους. 
Βήμα 2. Πάρτε τα κομμάτια των βολάν των μανικιών και στριφώστε τα σε μία από τις μακρές πλευρές. Τώρα κάνουμε μια βελονιά τρυπώματος στην άλλη μακριά πλευρά για να δημιουργήσουμε την σούρα, αφήνοντας αρκετή κλωστή στη κάθε άκρη του. 
Βήμα 3. Τραβήξτε τις κλωστές της βελονιάς τρυπώματος για να δημιουργήσετε την σούρα. 
Βήμα 4. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε την σούρα στο μανίκι με μια ευθεία βελονιά. Επαναλάβετε για το δεύτερο μανίκι. 
Βήμα 5. Τώρα συνδέστε τα μανίκια. Ευθυγραμμίστε την κορυφή του μανικιού με τη ραφή ώμου του μπούστου (καλές πλευρές μαζί), και, στη συνέχεια, καρφιτσώστε τα μαζί. 
Βήμα 6. Στη συνέχεια ράψτε με μια ευθεία βελονιά κατά μήκος της κορυφής του μανικιού, επισυνάπτοντας αυτό στο φόρεμα. Επαναλάβετε για το δεύτερο μανίκι. 
Βήμα 7. Πάρτε τα δύο ορθογώνια τεμάχια της φούστας και τρυπώστε το επάνω άκρο του καθενός.
 Βήμα 8. Σουρώστε το ύφασμα ομοιόμορφα ώστε να έχει το ίδιο πλάτος με το μπούστο. 
Βήμα 9. Ράψτε τις πλαϊνές ραφές του μπούστου και της φούστας. Μπορείτε βεβαίως να ράψετε ξεχωριστά τις πλαϊνές ραφές στο μπούστο και την φούστα αν αυτό σας βολεύει. 
Βήμα 10. Πάρτε σας δύο κομμάτια καθαρίσματος λαιμόκοψης και με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε τα στις μικρές άκρες. Τώρα πρέπει να σχηματίζουν έναν κύκλο. 
Βήμα 11. Τοποθετήστε τα καθαρίσματα στον λαιμό του φορέματος με τις καλές πλευρές μαζί, ευθυγραμμίστε τις ραφές του τα με τις πλαϊνές ραφές του μπούστου στους ώμους. Στη συνέχεια, τραβήξτε το καθάρισμα και καρφιτσώστε το ομοιόμορφα κατά μήκος της λαιμόκοψης του φορέματος. Ράψτε γύρω από ολόκληρο την λαιμόκοψη με μια ευθεία βελονιά. Στη συνέχεια, κόψτε τα περιθώρια ραφής στο ελάχιστο δυνατόν και γυρίστε τα καθαρίσματα στο εσωτερικό του φορέματος και σιδερώστε τα στην θέση τους. 
Βήμα 12. Περάστε το μπούστο σας στο εσωτερικό της φούστας (με τις καλές πλευρές μαζί), και ευθυγραμμίστε τα στην ζώνη. Ράψτε γύρω από ολόκληρη τη μέση με μια ευθεία βελονιά, επισυνάπτοντας το μπούστο στη φούστα.  
 ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΑΝΙΚΙ ΣΕ ΜΕΣΑΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΑΡΧΙΚΗ
Βήμα 13. Κάνετε ένα εξώγαζο στην λαιμόκοψη για να κρατήσει τα καθαρίσματα στη θέση τους και, στη συνέχεια, στριφώστε το φόρεμα στο επιθυμητό μήκος, και είστε έτοιμες!
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER