ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΠΕΝΣΑ ΣΤΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΠΕΝΣΑ ΣΤΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ 
Μάθετε βήμα-βήμα, πως να σχεδιάσετε ένα φόρεμα με πένσα στήθους και μέσης.

 Μην ξεχνάτε ότι πάντα χρησιμοποιούνται ενδεικτικές μετρήσεις. Εννοείτε ότι εσείς πρέπει να προσαρμόσετε το πατρόν στα δικά σας μέτρα.
ΠΙΣΩ
 draft your dress with bust and waist dart back pattern
Σχεδιάζουμε μια κάθετη αριστερά 90 εκ.(μήκος) και σημειώνουμε 1 στην κορυφή και 2 στην βάση. 
Από το 1, μετράμε 9 εκ προς τα δεξιά και σημειώνουμε 3. Από το σημείο 3 μετράμε πάλι προς τα δεξιά 11 εκ και σημειώνουμε 4. Από το 4 μετράμε κάθετα προς στα κάτω 4 εκ και σημειώνουμε 5. Από το 1 κατεβαίνουμε κάτω 2 εκ και σημειώνουμε 6. 
Ενώνουμε τα σημεία 3 και 5 με ευρεία γραμμή και σχηματίζουμε τον ώμο. Ενώνουμε το σημείο 3 με το σημείο 6 με καμπύλη και σχηματίζουμε την πίσω λαιμόκοψη. 
Από την κορυφή της καθέτου κατεβαίνουμε 25 εκ και σημειώνουμε 7. Από το σημείο 7 σχεδιάζουμε μια οριζόντια γραμμή 22 εκ (μέτρηση στήθους/4), σημειώνουμε 8 και σχηματίζουμε την γραμμή στήθους. 
Από το σημείο 8 ανεβαίνουμε 3 εκ και σημειώνουμε 9. Ενώνουμε με το καμπυλόγραμμο τα σημεία 5 και 9, ώστε να σχηματίσουμε την πίσω μασχάλη, 
Από το σημείο 7 κατεβαίνουμε 19 εκ και σημειώνουμε 10. Από το σημείο 10 σχεδιάζουμε μία οριζόντια γραμμή μήκους 23 εκ, (μέτρηση μέσης/4 + 2 εκ για την πένσα)παράλληλη της γραμμής στήθους και σημειώνουμε 11. Αυτή είναι η γραμμή μέσης. Ενώνουμε τα σημεία 8 και 11 με ευθεία γραμμή. 
Στην γραμμή μέσης μπαίνουμε δεξιά 1 εκ και ενώνουμε όπως φαίνεται στην παρούσα εικόνα. Από το σημείο 2 πάμε δεξιά 30 εκ και σχηματίζουμε την γραμμή στριφώματος. Ενώνουμε την γραμμή στριφώματος με το σημείο 11 με το καμπυλόγραμμο. 
Από την γραμμή μέσης μετράμε 12 εκ από δεξιά προς αριστερά και σημειώνουμε 12. Από το σημείο αυτό σχεδιάζουμε μία κάθετη γραμμή μήκους 17 εκ προς τα επάνω και σημειώνουμε 13 και 10 εκ προς τα κάτω και σημειώνουμε 14. Σημειώνουμε επίσης 2 σημεία από 1 εκ εκατέρωθεν του σημείου 12, εκεί που διασταυρώνεται η κάθετη με την γραμμή μέσης και τα ενώνουμε με ευθείες γραμμές με την αρχή – σημείο 13 και το τέλος της καθέτου – σημείο 14, σχηματίζοντας έτσι στην πένσα μέσης. 
Προσθέτουμε περιμετρικά 2 εκ περιθώρια ραφής και κόβουμε. Το πίσω κομμάτι του πατρόν μας είναι έτοιμο.
ΕΜΠΡΟΣ 
 draft your dress with bust and waist dart - front pattern
Σχεδιάζουμε μία κάθετη δεξιά 90 εκ και σημειώνουμε 1 στην κορυφή και 2 στην βάση. 
Μετράμε 7 εκ από το σημείο 1 προς τα δεξιά και σημειώνουμε 3. Από το σημείο 3 μετράμε πάλι αριστερά 12 εκ και σημειώνουμε 4. Από το 4 κατεβαίνουμε προς τα κάτω 3 εκ και σημειώνουμε 5. 
Από το σημείο 1, κατεβαίνουμε 29 εκ και σημειώνουμε 6 και από το σημείο αυτό σχεδιάζουμε προς τα δεξιά μία οριζόντια γραμμή 26 εκ (μέτρηση στήθους/4 + 2 εκ γιατί το εμπρός πατρόν είναι φαρδύτερο πάντα από το πίσω), η οποία αποτελεί την γραμμή πλάτης και σημειώνουμε 7.
Ενώνουμε τα σημεία 3 και 5 με ευθεία γραμμή (ώμος). Από την γραμμή στήθους ανεβαίνουμε 3 εκ και σημειώνουμε 8. Ενώνουμε τα σημεία 5 και 8 με το καμπυλλόγραμμο και σχηματίσουμε την εμπρός μασχάλη. 
Από την κορυφή της κεντρικής γραμμής κατεβαίνουμε 11 εκ και σημειώνουμε 9, ενώνουμε το σημείο 9 με το σημείο 3 με το καμπυλόγραμμο σχηματίζοντας την μπροστινή λαιμόκοψη. 
Από την γραμμή στήθους κατεβαίνουμε προς τα κάτω 17 εκ και σημειώνουμε 10 και από αυτό το σημείο, σχεδιάζουμε προς τα αριστερά μία ευθεία, παράλληλη της γραμμής στήθους, μήκους 27 εκ, (μέτρηση μέσης/4 + 2 εκ για την πένσα + 2 εκ για το εμπρός)σχηματίζοντας την γραμμή μέσης και σημειώνουμε 11. 
Από το σημείο 2, πάμε αριστερά 30 εκ και σχηματίζουμε την γραμμή στριφώματος. Ενώνουμε την γραμμή στριφώματος με το σημείο 11 στην γραμμή μέσης με το καμπυλόγραμμο.
Από το σημείο 11 στην γραμμή μέσης μπαίνουμε αριστερά 11 εκ και σημειώνουμε 12. Από το νέο αυτό σημείο, σχεδιάζουμε μία κάθετη και ανεβαίνουμε 15 εκ και σημειώνουμε 13 και κατεβαίνουμε 8 εκ και σημειώνουμε 14. Αριστερά και δεξιά 1 εκ, του σημείου 12 στην γραμμή μέσης, σημειώνουμε δύο σημεία. Ενώνουμε αυτά τα σημεία με την αρχή – σημείο 13 και το τέλος της καθέτου – σημείο 14 και σχηματίζουμε την εμπρός πένσα μέσης. Σχηματίζουμε την πένσα στήθους κατεβαίνοντας 4 εκ από την γραμμή στήθους και σημειώνουμε 15 και ενώνουμε αυτό το σημείο με την γραμμή στήθους ακριβώς στην ίδια ευθεία με την πένσα μέσης. 
 place the pattern on the fabric. dress patternmaking
Προσθέτουμε περιμετρικά 2 εκ περιθώρια ραφής και κόβουμε. Τώρα και το εμπρός πατρόν μας είναι έτοιμο και μπορούμε να προχωρήσουμε στην κοπή του υφάσματος μας και στην ραφή!!!
==========

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER