ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

MIDI ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ.

 μιντι φορεμα με σκίσιμο στο πλάι
Midi φόρεμα με σκίσιμο στο πλάι. Έργο ραπτικής για αρχαρίους.
Λεπτομέρειες ντυσίματος: 
Σήμερα παρουσιάζουμε ένα φόρεμα, ιδανικό έργο για ράψιμο από αρχάριους! 
Σκέπτομαι ότι θα πρέπει να μοιράζομαι μαζί σας ένα νέο έργο για ράψιμο από αρχάριους κάθε μήνα, έτσι ώστε όσοι από εσάς μαθαίνουν τώρα να ράβουν να μπορούν με σιγουριά να δημιουργήσουν μερικά καταπληκτικά κομμάτια! 
Το σημερινό έργο ραπτικής είναι ένα μακρυμάνικο μίντι φόρεμα με ένα σκίσιμο στο πλάι. Δεν υπάρχουν πένσες, φερμουάρ, και δεν χρειάζεται καν η μέτρηση της μέσης και της περιφέρειας, έτσι είναι ένα γρήγορο έργο που απαιτεί μόνο κάποιες ευθείες ραφές! 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ 
  • 1 1/2-2 μέτρα υλικό φλις φούτερ (καπιτονέ θα ήταν ιδανικό) αντίστοιχη κλωστή (για ελαστικά και πλεκτά υφάσματα) 
  • ψαλίδι 
  • ραπτομηχανή 
  • σίδερο 
  • Ίσιο ριχτό μας φόρεμα(για να χρησιμοποιηθεί ως πατρόν) 
  • Χαρτί σχεδιασμού πατρόν (προαιρετικά, αλλά συνιστάται).
Δημιουργώντας το πατρόν σας.
Χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες για να δημιουργήσετε το πατρόν σας. Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα κομμάτια πατρόν, ένα για το εμπρός κομμάτι του φορέματος, ένα για το πίσω κομμάτι, δύο κομμάτια μακρύ μανίκι και καθάρισμα γιακά (θα χρειαστείτε ένα πίσω και το μπροστινό κομμάτι). 
Τα εμπρός και πίσω κομμάτια του φορέματος, πρέπει να είναι πανομοιότυπα, με εξαίρεση το ντεκολτέ. Κάνουμε το εμπρός ντεκολτέ βαθύτερο περίπου 2,5 έως 5 εκ, όπως φαίνεται στην εικόνα κάτω. 
Τα μανίκια, μπορείτε να τα κάνετε οποιοδήποτε μήκος θέλετε. Απλά κόψτε τα μικρότερα ώστε να καταστούν 3/4 ή κοντά μανίκια. 
Για τα καθαρίσματα γιακά, κόψτε τα κομμάτια που είναι πανομοιότυπα με το ντεκολτέ του εμπρός + πίσω φορέματος. Κόψτε τα περίπου 5 εκ φαρδιά, όπως φαίνεται στην εικόνα. 
Κόψτε τα κομμάτια σας 
Τοποθετήστε τα κομμάτια του πατρόν σας επίπεδα πάνω στο ύφασμα σας. Βεβαιωθείτε ότι η κατεύθυνση της ελαστικότητας του υφάσματος είναι κατά μήκος του στήθους και της περιφέρειας , όπως φαίνεται στην εικόνα. 
Καρφιτσώστε τα κομμάτια στο ύφασμα και κόψτε γύρω τους, προσθέτοντας περίπου 1,5 εκ περιθώρια ραφής σε κάθε πλευρά. 
Θα πρέπει να έχετε έξι κομμάτια κομμένα (2 κομμάτια φόρεμα, 2 μανίκια και 2 κομμάτια καθάρισμα γιακά). 
Βήμα – βήμα οδηγίες 
 μιντι φόρεμα με σκίσιμο στο πλάι - οδηγίες
Βήμα 1. Πάρτε τα κομμάτια εμπρός και πίσω φόρεμα και καρφιτσώστε τα μαζί στους ώμους. Οι καλές πλευρές πρέπει να είναι μαζί. Ράψτε τους ώμους με ένα περιθώριο ραφής 1,5 εκ (δηλαδή 1,5 εκ από την άκρη του υφάσματος). 
Βήμα 2. Πάρτε τα κομμάτια καθαρίσματος γιακά και καρφιτσώστε τα μαζί στις ραφές των ώμων με τις καλές πλευρές μαζί. Ράψτε σε κάθε πλευρά με μια ευθεία βελονιά και ένα περιθώριο ραφής 2,5 εκ. Σημείωση: χρειάζεστε ένα μεγαλύτερο περιθώριο ραφής εδώ, επειδή θα χρειαστεί να τεντώσει στο επόμενο βήμα και πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από το άνοιγμα του ντεκολτέ. Τώρα το καθάρισμα σας πρέπει να έχει την μορφή ενός «O.» Κόψτε το επιπλέον περιθώριο ραφής. 
Βήμα 3. Τώρα πάρτε τα κομμάτια του καθαρίσματος γιακά και τα κομμάτια του φορέματος και (με τις καλές πλευρές μαζί), ευθυγραμμίστε το καθάρισμα απευθείας πάνω στο άνοιγμα του ντεκολτέ του φορέματος. Ευθυγραμμίστε τις ραφές των ώμων εκατέρωθεν και καρφιτσώστε στην θέση τους. Τώρα τεντώστε τα καθαρίσματα ελαφρώς για να τα καρφιτσώσετε ομοιόμορφα γύρω από το άνοιγμα του ντεκολτέ του φορέματος. 
Μόλις ολοκληρώσετε το καρφίτσωμα ολόγυρα από το άνοιγμα, ράψτε γύρω από το ολόκληρο άνοιγμα με μια ευθεία βελονιά και ένα περιθώριο ραφής 1,5 εκ, τεντώνοντας ελαφρά το καθάρισμα καθώς ράβετε. 
Βήμα 4. Μόλις τελειώσετε με το ντεκολτέ, κόψτε το επιπλέον περιθώριο ραφής και γυρίστε το και πιάστε το στο εσωτερικό του φορέματος. Καρφιτσώστε το στην θέση του και στη συνέχεια ράψτε γύρω από το ολόκληρο ντεκολτέ με μια ευθεία βελονιά για να κρατήσει το καθάρισμα στη θέση του. 
Βήμα 5A. Τώρα ήρθε η ώρα για τα μανίκια. Πάρτε το φόρεμα σας και τοποθετήστε το ανοιχτό επίπεδα, με την καλή πλευρά του υφάσματος επάνω. Ευθυγραμμίστε την κορυφή της καμπύλης του μανικιού με την ραφή του ώμου του φορέματος (καλές πλευρές μαζί), όπως φαίνεται στην εικόνα. 
Βήμα 5B. Καρφιτσώσετε τα στην θέση τους. Τώρα καρφιτσώστε κάτω από τις δύο πλευρές. Στην συνέχεια ράψτε προσεκτικά, επάνω και γύρω από την καμπύλη. Επαναλάβετε για το δεύτερο μανίκι από την άλλη πλευρά. 
Βήμα 6. Με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί, καρφιτσώστε το φόρεμα από τον καρπό, στη μασχάλη και από την μασχάλη ως τον ποδόγυρο του φορέματος. Βεβαιωθείτε ότι οι ραφές στην μασχάλη ταιριάζουν. Στη συνέχεια ράψτε από καρπό ως την μασχάλη και συνεχίστε από την μασχάλη ως τον ποδόγυρο με μια ευθεία βελονιά. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά, αλλά σταματήστε 25 εκ από το στρίφωμα (αφήνοντας το άνοιγμα για το σκίσιμο). 
Βήμα 7. Τώρα το σκίσιμο. Σιδερώστε με ανοιχτά τα περιθώρια ραφής στις πλαϊνές ραφές του φορέματος και καρφιτσώστε το υπόλοιπο του περιθωρίου ραφής μέσα σε κάθε πλευρά της σχισμής. Στη συνέχεια ράψτε με μια ευθεία βελονιά την μία πλευρά της σχισμής, από την κορυφή έως κάτω και επαναλάβετε για την άλλη πλευρά. 
Βήμα 8. Τώρα διπλώστε δύο φορές το τέλος των μανικιών σας μέσα και ράψτε γύρω από το άνοιγμα και κάνετε το ίδιο για το στρίφωμα του φορέματος. 
Βήμα 9. Πατήστε όλες τις ραφές σας επίπεδες με το σίδερο και τελειώσατε!
=================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER