ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ: ΦΑΡΔΙΕΣ ΦΟΥΣΤΕΣ - ΓΡΑΜΜΗ Α

 φαρδιές πλούσιες φούστες
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ: ΦΑΡΔΙΕΣ ΦΟΥΣΤΕΣ - ΓΡΑΜΜΗ Α
Υπάρχουν διάφορα στυλ φούστες που το σχήμα τους θυμίζει καμπάνα.
Ξεκινώντας από μία απλή A-line και τελειώνοντας με μία κλος φούστα πλήρη κύκλου και φυσικά όλες όσες βρίσκονται ενδιάμεσα. 
Ο τύπος υφάσματος που θα επιλέξετε αλλά και η κατεύθυνση κοπής μπορεί να οδηγήσει σε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Το κοινό στοιχείο σε αυτό το στυλ είναι ότι είναι εφαρμοστές στη μέση και ανοίγουν δίνοντας όγκο στον ποδόγυρο, στοιχείο που τις καθιστά διαφορετικές από τις πλισέ φούστες ή αυτές με σούρα στην μέση όπου και έχει προστεθεί ο όγκος.
Αν θέλετε περισσότερο όγκο στον ποδόγυρο, σχεδιάστε ένα βολάν, επιπρόσθετα των οδηγιών A-line. 
A-line καμπάνα
Αυτή η φούστα είναι σχεδιασμένη στην λογική του σχήματος της καμπάνας. Είναι σχεδόν εφαρμοστή από την μέση ως την περιφέρεια, προσθέτοντας τον μεγαλύτερο όγκο στον ποδόγυρο. Συνδυάστε τις οδηγίες της A-line με τις οδηγίες για τον σχεδιασμό βολάν για να σχεδιάσετε μια φούστα με περισσότερο όγκο στον ποδόγυρο.
φαρδιές πλούσιες φούστες οδηγίες
1 Αντιγράψτε το βασικό πατρόν της εμπρός φούστας σας. Κάνετε αλλαγές για να ολοκληρωθεί η γραμμή μέσης και η ζώνη.
2 Σχεδιάστε μια γραμμή κάθετη προς την γραμμή της περιφέρειας από το σημείο που τελειώνει η πένσα ως τον ποδόγυρο της φούστας. 
3 Κόψτε το ένα πόδι της πένσας (δεν έχει σημασία ποιο πόδι) από την γραμμή μέσης μέχρι το σημείο που τελειώνει η πένσα.
4 Κόψτε την κάθετη γραμμή που σχεδιάσατε στο βήμα 2 από το στρίφωμα ως το σημείο που τελειώνει η πένσα, αφήστε όμως λίγα χιλιοστά άκοπα για να μην χωρίσει το πατρόν στα δύο. 
5 Τοποθετήστε ένα επιπλέον χαρτί σχεδιασμού κάτω από το πατρόν της φούστας.
6 Κλείστε την πένσα μετακινώντας το κομμένο πόδι της πένσας επάνω στο άκοπο πόδι, επικαλύπτοντας το άνοιγμα της πένσας. Αυτό ανοίγει το στρίφωμα της φούστας αυτόματα, και δημιουργεί το επιθυμητό άνοιγμα. Προσθέστε περισσότερο άνοιγμα αν θέλετε, κλείνοντας ακόμα και πέρα από την πένσα. Για ένα μικρό άνοιγμα, αφήστε κάποιο υπόλοιπο στην πένσα.
7 Κολλήστε με σελοτέιπ στην επιθυμητή θέση. Σχεδιάστε το στρίφωμα σε ολόκληρο άνοιγμα. Εξομαλύνετε τυχόν σημεία κάμπτοντας ελαφρώς την γραμμή, εάν είναι απαραίτητο.
8 Στην πλαϊνή ραφή, επεκτείνετε το στρίφωμα κατά το ήμισυ της απόστασης που έχετε εισαγάγει. Για παράδειγμα, αν έχετε εισαγάγει 5 cm, προσθέστε 2,5 εκατοστά στο πλάι. Συνδέστε την επέκταση στη βάση ελαφρώς προς τα πάνω προς την γραμμή της περιφέρειας-ώστε να δημιουργηθεί ευθεία γραμμή στο πλάι. 
9 Αν το άνοιγμα της πένσας που παραμένει στην περιφέρεια της μέσης σας είναι 1 cm ή περισσότερο, επισημάνετε τα νέα πόδια με εγκοπές. Αν είναι λιγότερο από 1 cm, προσθέστε αυτό στην πλαϊνή ραφή στην περιοχή της μέσης, σβήνοντας το προς τα κάτω ως το μήκος της πένσας.
10 Επαναλάβατε την ίδια διαδικασία και στο πίσω κομμάτι της φούστας σας.
11 Τοποθετήστε το εμπρός και πίσω πατρόν της φούστας μαζί στις πλαϊνές ραφές και εξομαλύνετε τυχόν ανώμαλα σημεία στον ποδόγυρο.
12 Σηματοδοτήστε την κατεύθυνση ύφανσης παράλληλα προς το κέντρο, εμπρός και πίσω Επισημάνετε το πατρόν της εμπρός φούστας με την ένδειξη «Κόψτε 1 στην τσάκιση» και το πίσω «κόψτε 2.» 
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Αλλάξτε την κατεύθυνση ύφανσης από κάθετη σε λοξή για μια φούστα με ένα ομορφότερο ντραπάρισμα που να αγκαλιάζει λίγο τους γοφούς. Χρησιμοποιήστε ένα ύφασμα μαλακό για να πετύχετε καλύτερο ντραπάρισμα.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER