ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΜΑΧΙ ΦΟΥΣΤΑ - ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΟ ΣΤΥΛ

 Ράβω μάξι φούστα σε τσιγγάνικο στυλ.
ΜΑΧΙ ΦΟΥΣΤΑ - ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΟ ΣΤΥΛ
Οι μάξι φούστες είναι παντού τώρα.
Είναι μακριές, πέφτουν όμορφα, ρέουν γύρω από το σώμα μας, και το καλύτερο είναι άνετες. Φέρνουν ένα θηλυκό μποέμικο αέρα στον οποίον δεν μπορώ να αντισταθώ.
Υλικά που απαιτούνται:
1,5-2 μέτρα 1,50 μ πλάτους πλεκτού ή ελαστικού υφάσματος (περίμετρος μέσης μεγαλύτερη των 96 εκ θα χρειαστεί κοντά στα 2 μέτρα).
5 εκ φαρδύ λάστιχο και μήκους ίσο με την μέτρηση της μέσης σας + 1 εκ.
βελόνα για ελαστικά υφάσματα Ballpoint needle
Από πλεκτό ύφασμα κόβετε:
Για το λάστιχο της μέσης, κόψτε ένα κομμάτι από πλεκτό ύφασμα που να είναι περίπου 15 εκ μεγαλύτερο από το μήκος του λάστιχου και 12 εκ ευρύ. Πριν από την κοπή, ελέγξτε διπλά αυτό το μήκος να τεντώνει αρκετά άνετα ώστε να περνά πάνω από τους γοφούς σας, και κόψτε επιπλέον μάκρος αν χρειάζεται.
Στη συνέχεια, αποφασίστε πόσο μήκος θέλετε να έχει η φούστα. Διαιρέστε αυτόν τον αριθμό με το 3. Προσθέστε 3 εκ στην μέτρηση για τα περιθώρια ραφών 1,5 εκ. Αυτό θα είναι το μήκος των δύο κορυφαίων πάνελ της φούστας.
Το κάτω πάνελ θα είναι περισσότερο 3 εκ από τα δύο κορυφαία υπολογίζοντας από 1,5 εκ για περιθώριο ραφής και στρίφωμα. Για να προσδιορίσετε το πλάτος του κάθε πάνελ, πάρτε την μέτρηση της περιφέρειας σας και προσθέσετε 5-10 εκ για άνεση και περιθώριο ραφής, ανάλογα με το πόσο σφιχτά θέλετε η φούστα να κάθεται στους γοφούς σας. Αν το ύφασμα είναι πολύ ελαστικό προσθέστε μόνο 5 εκ στην μέτρηση της περιφέρειας, επειδή τεντώνει. Εάν ύφασμα σας είναι λιγότερο ελαστικό, ίσως θελήσετε να προσθέσετε έως και 10 εκ για άνεση και περιθώριο ραφής. Αυτό θα είναι το πλάτος του κορυφαίου πάνελ σας.
Για το μεσαίο πάνελ, προσθέστε 25 εκ στο πλάτος του κορυφαίου πάνελ, και προσθέστε ένα άλλα 25 εκ στο πλάτος του τελευταίου πάνελ.
Έτσι έχουμε:
1ο πάνελ = μέτρηση της περιφέρειας + 5-10 εκ πλάτος
2ο πάνελ = 1ο πάνελ + 25 εκ
3ο πάνελ = 2ο πάνελ + 25 εκ
Εάν το πλάτος του τελευταίου πάνελ είναι μεγαλύτερο από 1,50 μ, απλά χωρίστε το πλάτος που χρειάζεστε στα δύο, προσθέστε 2,5 εκ για περιθώριο ραφής, και κόψτε δύο κομμάτια ίδιου μεγέθους. Με τις καλές πλευρές μαζί ράψτε τα δύο κομμάτια κατά μήκος των μικρών πλευρών, και αντιμετωπίσετε το ως ένα κομμάτι από εδώ και πέρα.
Εδώ είναι ένα παράδειγμα για ένα άτομο με 96 εκ περιφέρεια και επιθυμητό μήκος 90 εκ κάτω από το μέρος της μέσης θα πρέπει να κόψει τα ακόλουθα πάνελ:
1ο πάνελ: 33x100 εκ
2ο πάνελ: 33x125 εκ
3ο πάνελ: 35x150 εκ
Μερικές σημειώσεις πριν ξεκινήσετε:
Όλα τα περιθώρια ραφής είναι 1,5 εκ
Όταν ράβουμε πλεκτά, χρησιμοποιούμε πάντα βελόνα για ελαστικά υφάσματα ballpoint needle.
Εάν έχετε κοπτοράπτη — χρησιμοποιήστε τον! Αυτό θα δώσει τέλειο φινίρισμα. Αν όχι, το καλό με τα πλεκτά είναι ότι δεν ξεφτούν στις άκρες, έτσι δεν είναι απαραίτητο να τελειώσετε τα περιθώρια ραφών. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ένα κοπτοράπτη, ορίστε μία λίγο μεγαλύτερη από το κανονικό μήκος βελονιάς (2.5-3 στην ραπτομηχανή μου), ή χρησιμοποιήσετε μία πολύ στενή ζιγκ ζαγκ βελονιά μεσαίου μήκους. Πολλές ραπτομηχανές έχουν επίσης μια ρύθμιση «ελαστικής βελονιάς» που επίσης βοηθά πολύ.
Οδηγίες:
 Οδηγίες για να ράψετε μάξι φούστα σε τσιγγάνικο στυλ.
1. Επικαλύψτε τις άκρες του λάστιχου 1,5 εκ και ράψτε μαζί με μια βελονιά ζιγκ ζαγκ, διαμορφώνοντας έναν κύκλο.
2. Με τις καλές πλευρές μαζί, διπλώστε το ύφασμα στη μέση κατά το ήμισυ. Ράψτε τα μαζί κατά μήκος των ακατέργαστων άκρων, διαμορφώνοντας έναν κύκλο.
3. Τυλίξτε ζώνη γύρω από το λάστιχο και καρφιτσώστε (όσο περισσότερες καρφίτσες τόσο το καλύτερο – θα βοηθήσει επίσης στο επόμενο βήμα για να τεντώσει το ύφασμα στη μέση αρκετά ώστε να μπορείτε να την καρφιτσώσετε χωρίς να πιάνετε το λάστιχο), ώστε να ευθυγραμμιστούν τα ακατέργαστα άκρα.
4. Ράψτε τις ακατέργαστες άκρες της ζώνης γύρω από τον κύκλο συμπεριλαμβάνοντας όλο το λάστιχο στη μέση. Καθώς θα ράβετε, θα χρειαστεί να τεντώνετε το ύφασμα στη μέση απαλά και να είστε προσεκτικές για να μην πιάσετε το λάστιχο με το γαζί σας.
5. Διπλώστε το κορυφαίο πάνελ της φούστας στην μέση, με τις καλές πλευρές μαζί, και αντιστοιχίστε τις μικρές πλευρές. Ράψτε κατά μήκος των πλευρών αυτών (στην ουσία είναι σαν να γαζώνετε την πλαϊνή ραφή). Επαναλάβετε για το μεσαίο και κάτω πάνελ.
6. Σημειώστε τα μεσαία και τα τέταρτα σημεία στο πάνελ και στο λάστιχο της μέσης, χρησιμοποιώντας ένα στυλό σήμανσης, καρφίτσες, ή πιέζοντας απαλά το ύφασμα στο μισό και στη συνέχεια πάλι στο μισό. Καρφιτσώσετε την κορυφή του πάνελ στο λάστιχο της μέσης, με τις καλές πλευρές μαζί, ταιριάζοντας τα σημεία που σημειώσατε νωρίτερα. Το κορυφαίο πάνελ της φούστας θα είναι μεγαλύτερο στην περιφέρεια από το λάστιχο της μέσης. Ράψτε τεντώνοντας το λάστιχο ώστε να ταιριάζει με την περιφέρεια του κορυφαίου πάνελ καθώς ράβετε.
7. Χρησιμοποιώντας μια χαμηλή ρύθμιση για το σίδερο, απαλά πιέστε το περιθώριο ραφής προς τα κάτω, δηλαδή προς το κορυφαίο πάνελ της φούστας και κάνετε μία πλακοραφή στην κορυφή του κορυφαίου πάνελ ½ εκ κάτω από την ραφή.
8. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε μια ακατέργαστη πλευρά του μεσαίου πάνελ στο κάτω άκρο του κορυφαίου πάνελ, ταιριάζοντας τα σημάδια. Το μεσαίο πάνελ θα είναι μεγαλύτερο στην περιφέρεια από το κορυφαίο. Ράψτε μαζί τα δύο πάνελ με την ίδια λογική που ακολουθήσατε για να ράψετε το κορυφαίο πάνελ με το λάστιχο της μέσης.
9. Χρησιμοποιώντας μια χαμηλή ρύθμιση του σιδήρου σας, πατήστε απαλά το περιθώριο ραφής προς το μεσαίο πάνελ και κάνετε μία πλακοραφή στην κορυφή του μεσαίου πάνελ ½ εκ κάτω από την ραφή.
10. Επισυνάψετε το κάτω πάνελ στο μεσαίο χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο, όπως περιγράφεται στα βήματα 8-9.
11. Προβάρετε τη φούστα σας για να ελέγξετε ότι το μήκος είναι το επιθυμητό (συν 1, 5 εκ). Γυρίστε την κάτω πλευρά 1, 5 εκ μέσα στην ανάποδη πλευρά και ράψτε το στρίφωμα στη θέση του χρησιμοποιώντας διπλή βελόνα ή με δύο σειρές παράλληλων γαζιών. Και τελειώσατε!!!
Μπορείτε επίσης να ράψετε την μάξι φούστα με δύο πάνελ. Δείτε πόσο όμορφη είναι η φούστα της παρακάτω φωτογραφίας για να πάρετε μία ιδέα ακόμη!!!
 Μάξι τσιγγάνικη φούστα με δύο πάνελ.
Πηγή
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER