ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ DIY ΜΑΞΙ ΖΑΚΕΤΑ

 Ράβω μάξι ζακέτα
ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ DIY ΜΑΞΙ ΖΑΚΕΤΑ
Επειδή μερικές φορές απλά θέλετε να φοράτε κάτι που σας κάνει να νιώθετε όμορφα.  Αυτήν την εποχή εγώ έχω εντελώς κολλήσει με maxi φορέματα και με ζακέτες όπως μπορείτε να δείτε από τις αναρτήσεις μου, Αναρωτήθηκα λοιπόν: Τι θα συμβεί όταν συνδυάσω και τα δύο μαζί; Μα φυσικά ζακέτα maxi. 
Επίπεδο δεξιοτήτων: για προχωρημένους αρχάριους 
Απαιτούμενος χρόνος: 2-3 ώρες 
ΥΛΙΚΑ: 
Χαλαρό T-shirt ως οδηγό κοπής 
2,5 μέτρα ελαστικό ύφασμα 
Βελόνα για ελαστικά υφάσματα ball point 
Κλωστή στο χρώμα του υφάσματος 
Βασικά εργαλεία ραπτικής 
ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΞΙ ΖΑΚΕΤΑ 
 Ράβω μάξι ζακέτα - οδηγίες
1. Δοκιμάστε το t shirt σας. Χρειάζεται να είναι χαλαρό, χωρίς να είναι φαρδύ. Μετρήστε από το στρίφωμα του t-shirt σας ως το πάτωμα. Θα πρέπει να προσδιορίσετε το απόλυτο μήκος της ζακέτας σας. 
2. Τοποθετήστε το διπλωμένο στην πλάτη t shirt στην τσάκιση του υφάσματος σας, φροντίζοντας η ελαστικότητα του υφάσματος να είναι από τα αριστερά προς τα δεξιά. Μετρήστε από το τελείωμα του t-shirt σας, το απόλυτο επιθυμητό μήκος της ζακέτας στην τσάκιση. Κόβουμε γύρω από την λαιμόκοψη και την μασχάλη του t shirt. Κόβουμε κατά μήκος της πλευράς του t-shirt ως το τελικό επιθυμητό μήκος της ζακέτας. Επαναλάβετε το πατρόν για το εμπρός της ζακέτας, χωρίς να τοποθετήσουμε το t-shirt στην τσάκιση. 
3. Γυρίστε την λαιμόκοψη της εμπρός ζακέτας σε σχήμα 'V', βαθαίνοντας απαλά το ντεκολτέ προς τα κάτω. 
4. Κόψτε δύο κομμάτια τσέπες, 18 εκ πλάτος x 26 εκ μήκος. Κόψτε επίσης, μακριές λωρίδες ρέλι για το φινίρισμα του ντεκολτέ πλάτους 10 εκ ευρέως και μήκος όσο το εμπρός άνοιγμα της ζακέτας περιμετρικά συμπεριλαμβανομένου του ντεκολτέ. Επιπλέον, θα πρέπει να κόψετε 2 μακριά μανίκια, αντιγράφοντας τα μανίκια t-shirt σας. Και αν θέλετε κόψτε 2 μανσέτες. Οι μανσέτες πρέπει να είναι 2 – 2,5 εκ μικρότερη σε μήκος από το πλάτος στην βάση του μανικιού x 10 εκ φάρδος. 
Ράψτε τις τσέπες: 
5. Γυρίστε τις πλευρές και το κάτω μέρος της κάθε τσέπη 0,8 εκ προς την ανάποδη πλευρά του υφάσματος και σιδερώστε. 
6. Γυρίστε την κορυφή της τσέπης 1,25 προς την ανάποδη πλευρά και σιδερώστε και ράψτε το με ένα γαζί. 
7. Τοποθετήστε την τσέπη σε κάθε πλευρά των εμπρός κομματιών της ζακέτας. Το κάτω μέρος της τσέπης τοποθετείται στα 60-70 εκ επάνω από το στρίφωμα της ζακέτας. Καρφιτσώστε τις πλευρές και την βάση της τσέπης στη θέση τους και ράψτε τις. 
Ράψτε το εμπρός, το πίσω και το ντεκολτέ: 
8. Τοποθετήστε τα εμπρός και πίσω κομμάτια της ζακέτας με τις καλές πλευρές μαζί, ταιριάζοντας τα πάνω στη ραφή ώμου καρφιτσώστε και ράψτε. 
9. Μετρήστε γύρω από το ολόκληρο ντεκολτέ της ζακέτας, από το ένα στρίφωμα μέσω του ντεκολτέ στο άλλο. Αυτό είναι το μήκος της λωρίδας ρέλι του ντεκολτέ που θα χρειαστείτε. 
10. Διπλώστε την λωρίδα ρέλι στο μισό, με τις ανάποδες πλευρές μαζί, και σιδερώστε. 
11. Καρφιτσώστε την λωρίδα ρέλι κατά μήκος του ντεκολτέ της ζακέτας, περιμετρικά και ράψτε. Σιδερώστε την ραφή προς τα μέσα. 
Ράψιμο Μανικιού: 
12. Τοποθετήστε την καμπύλη του μανικιού με τις καλές πλευρές μαζί στην μασχάλη. καρφιτσώστε και ράψτε. Επαναλάβετε και για το άλλο μανίκι.
Ράψτε την πλαϊνή ραφή: 
13. Τοποθετήστε την ζακέτα με τις καλές πλευρές μαζί, ταιριάξετε τις πλαϊνές ραφές. 
14. Καρφιτσώσετε την πλαϊνή ραφή (συμπεριλαμβανομένου του μανικιού), και ράψτε. 
15. Σιδερώστε το κάτω μέρος από τις πλαϊνές ραφές προς τα μέσα 2 εκ και ράψτε. 
Στρίφωμα της ζακέτας: 
16. Διπλώστε το κάτω μέρος της ζακέτας 0,5 εκ προς την ανάποδη πλευρά και σιδερώστε. Διπλώστε πάλι 1,5 εκ προς την ανάποδη πλευρά και σιδερώστε. Ράψτε το στρίφωμα. 
Φινίρισμα στρίφωμα στα μανίκια: 
17. Για να ράψετε την μανσέτα μανικιού, διπλώστε το κομμάτι της μανσέτας στο μισό με τις ανάποδες πλευρές μαζί ταιριάξετε τις μακριές εξωτερικές πλευρές. Σιδερώστε για να επιτύχετε μια ωραία τσάκιση στην μέση. 
18. Ξεδιπλώστε την μανσέτα και με τις καλές πλευρές μαζί, ταιριάξετε τις εξωτερικές κοντές πλευρές. Καρφιτσώστε και ράψτε. Επαναλάβετε και για τις δύο μανσέτες. 
19. Διπλώστε πάλι την μανσέτα κατά μήκος της τσάκισης της μέσης, έτσι ώστε όλες οι ραφές να είναι κλεισμένες μέσα, ευθυγραμμίστε ώστε η μανσέτα να σχηματίσει ένα κύκλο. 
20. Βάλτε το κάτω μέρος του μανικιού σας μέσα στην μανσέτα, ευθυγραμμίστε τις ραφές. Καρφιτσώστε κατά μήκος της ραφής, και τεντώστε την μανσέτα, έτσι ώστε να μπορείτε να καρφιτσώσετε την απέναντι πλευρά προς την απέναντι πλευρά του μανικιού σας. Ράψτε περιμετρικά χρησιμοποιώντας κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά, τεντώνετε την μανσέτα καθώς ράβετε. Σιδερώστε την ραφή επάνω, και τελειώστε με πλακοραφή, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ευθεία βελονιά που εξασφαλίζει την ραφή στην θέση της.
Και είστε έτοιμες!
Πηγή
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER