ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΦΟΥΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΜΕ ΠΙΕΤΕΣ

 Pleated bed skirt
ΦΟΥΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΜΕ ΠΙΕΤΕΣ
Ράβω φούστα κρεβατιού με πιέτες.
Απαιτούμενα υλικά:
Ένα παλιό σεντόνι κομμένο στο μέγεθος της βάσης του κρεβατιού.
Ύφασμα κομμένο στις απαραίτητες διαστάσεις (βλ. διάγραμμα).
Χάρακας.
Περιστροφικός κόφτης και βάση κοπής.
Αυτή η φούστα κρεβατιού γίνεται, επισυνάπτοντας ύφασμα στις τρεις πλευρές του σεντονιού που είναι κομμένο στις διαστάσεις της βάσης του κρεβατιού. Στη μέση της κάθε πλευράς υπάρχει πιέτα που απαιτεί 20 εκ υφάσματος. Οι γωνίες έχουν πιέτες επίσης.
Προσδιορίστε το ύψος της φούστας μετρώντας από κάτω από το στρώμα ως το πάτωμα και προσθέτοντας 1 εκ για το στρίφωμα και ½ εκ για το περιθώριο ραφής.
Χρησιμοποιώντας τον χάρακα και τον περιστροφικό κόφτη, κόψτε το σεντόνι στις πραγματικές διαστάσεις της βάσης του κρεβατιού. Χρησιμοποιήστε ένα σαπουνάκι σήμανσης για να σηματοδοτήσει τα κέντρα σε κάθε πλευρά προκειμένου να προσδιορίσετε πού θα πρέπει να βρίσκονται οι πιέτες. Κόψτε τα κομμάτια της φούστας στο κατάλληλο μήκος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γαλλική ραφή εάν επιθυμείτε να εσωκλείσετε τις ακατέργαστες άκρες. Άλλες επιλογές είναι να τελειώσετε τις ακατέργαστες άκρες με κοπτοράπτη ή ζιγκ ζαγκ βελονιά για να αποφύγετε το ξέφτισμα.
Πραγματική μέτρηση
πλευρά Α + 1 εκ στρίφωμα πλευρά + 20 εκ για την πιέτα στο κέντρο + 10 εκ για την μισή πιέτα στην γωνία = ___ πλευρά Β + 10 εκ για την μισή πιέτα στην γωνία + 20 εκ για την πιέτα στο κέντρο + 10 εκ για την μισή πιέτα στην γωνία = ____
πλευρά Γ κάνετε τους ίδιους υπολογισμούς με την πλευρά Α = ___ Συνολικού μήκους φούστα απαιτείται: ___
 pleated bed skirt tutorial
Στρίφωμα στην πλαϊνή πλευρά:
Τελειώστε το ένα άκρο της φούστας κρεβατιού διπλώνοντας την πλευρά σε 0,5 εκ. Σιδερώστε. Διπλώστε ξανά 0,5 εκ. Σιδερώστε. Ράβουμε κοντά στο εσωτερικό άκρο.
Ξεκινάμε από την πλευρά Α, να ράβουμε την φούστα επάνω στο σεντόνι με τις καλές πλευρές μαζί και ένα περιθώριο ραφής 0,5 εκ. Όταν πλησιάζετε το σημάδι του κέντρου, σταματήστε μερικά εκατοστά πριν, και αφαιρέστε το έργο από την ραπτομηχανή.
Δημιουργήστε την πιέτα:
 bed skirt pleat
Από το κεντρικό σημείο μετρήστε 10 εκ αριστερά και 10 εκ δεξιά και σημαδέψτε. Διπλώστε και τα δύο αυτά σημεία ώστε να συναντώνται στο κεντρικό σημείο. Σιδερώστε.
Επιστρέψτε στην ραπτομηχανή σας και συνεχίστε το ράψιμο φούστα μέχρι να πλησιάσετε στην γωνία. Αφαιρέστε πάλι την φούστα από την ραπτομηχανή σας.
Κάνετε την γωνιακή πιέτα:Η γωνιακή πιέτα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, εκτός από το ότι αυτή θα έχει ως κεντρικό σημείο την γωνία του σεντονιού. Μετρήστε και σημειώστε και από τις δύο πλευρές της γωνίας του σεντονιού από 10 εκ. Διπλώστε και τα δύο αυτά σημεία ώστε να συναντώνται στο κεντρικό σημείο, που τώρα είναι η γωνία του σεντονιού. Σιδερώστε.
Επιστρέψτε πάλι στην ραπτομηχανή σας και ράψτε από το σημείο που σταματήσατε πριν, συνεχίστε στην γωνιακή πιέτα που μόλις δημιουργήσατε και προχωρήστε μέχρι να φτάσετε λίγο πριν το κέντρο της πλευράς Β.
Επαναλάβετε πάλι τα βήματα που κάνατε πριν, δηλαδή από το κεντρικό σημείο μετρήστε 10 εκ αριστερά και 10 εκ δεξιά και σημαδέψτε. Διπλώστε και τα δύο αυτά σημεία ώστε να συναντώνται στο κεντρικό σημείο. Σιδερώστε.
Από εδώ και πέρα τα βήματα επαναλαμβάνονται. Δημιουργείτε την πιέτα της άλλης γωνίας και στην συνέχεια την πιέτα της Γ πλευράς. Όταν τελειώσετε, κάνετε το στρίφωμα στην πλαϊνή πλευρά, όπως κάνατε αρχικά στην απέναντι πλευρά.
Σιδερώστε τα πάντα ωραία και επίπεδα.
 bed skirt
Στρίφωμα:
Διπλώστε το κάτω μέρος 0,5 εκ και σιδερώστε, διπλώστε πάλι 0,5 εκ και σιδερώστε ξανά. Ράψτε κοντά στην εσωτερική άκρη.
==================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER