ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΤΡΟΝ

 basic pattern
Σε αυτό το κεφάλαιο καλύπτουμε ποια πατρόν είναι κατάλληλα για βασικά πατρόν και πώς να τα προετοιμάσουμε για τις όποιες αλλαγές νέων σχεδίων.
Ποιο θεωρείται Βασικό Πατρόν.
Ένα ένδυμα το οποίο εφαρμόζει σωστά και είναι απλό χωρίς καθόλου λεπτομέρειες συγκεκριμένων σχεδίων, θεωρείται ιδανικό για βασικό πατρόν.  Πρέπει να έχετε οπωσδήποτε τα τέσσερα βασικά πατρόν: φούστα, κορσάζ, μανίκι και παντελόνι. Δημιουργώντας όμως ενδύματα παρομοίου στυλ και μεγέθους, μπορείτε να αναπτύξετε μία ολόκληρη συλλογή από βασικά πατρόν: μπλούζα, ζακέτα, αμάνικο φόρεμα, φαρδύ παντελόνι και άλλα. 
Παρ ότι ο σχεδιασμός των πατρόν είναι η θεμελιώδης βάση για την κατασκευή ενδυμάτων, κάποια ήδη υπάρχοντα ενδύματα που προσφέρουν καλή εφαρμογή στο σώμα σας, μπορούν να γίνουν το αρχικό στάδιο για τα σχέδια σας. 
Εάν έχετε το πατρόν ενός ενδύματος , το οποίο σας αρέσει για την εφαρμογή του και με την φαντασία σας μπορείτε να δημιουργήσετε μία ποικιλία τροποποιημένων σχεδίων, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πατρόν για να κατασκευάσετε ένα βασικό πατρόν.
Κάθε βασικό πατρόν, πρέπει να είναι απλοποιημένο, με πένσες μόνο, αφού αφαιρεθούν οι γραμμές στυλ, η μπάσκα, οι μανσέτες, οι τσέπες, τα φερμουάρ και τα κουμπιά --όσο απλούστερο το ένδυμα, τόσο το καλύτερο--.
Ραφής ρεντιγκότα (Princess seamline) φορέματα και σακάκια, μπορούν να μετατραπούν σε βασικά πατρόν. Μπλούζες με στρογγυλά ντεκολτέ, βασικά μανίκια, φούστες που πέφτουν ευθεία κάτω από την περιφέρεια, είναι τα καλύτερα.
Όλα τα διαφορετικού στυλ παντελόνια, από τα πιο εφαρμοστά ως τα πιο φαρδιά, μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχα βασικά πατρόν. 
Όταν έχετε ένα πατρόν που σας εφαρμόζει τέλεια, κρατήστε το για βασικό. 
Ξοδέψτε χρόνο να βεβαιωθείτε ότι έχει επιτευχθεί η σωστή εφαρμογή, καθώς όλα τα μελλοντικά σας σχέδια θα επωφεληθούν από αυτό. 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΑΤΡΟΝ
Βασικό πατρόν 
Μολύβι 
Γόμα 
Ψαλίδι 
Χάρακας
Μεζούρα και φυσικά ότι ακόμα θεωρείται ότι σας είναι απαραίτητο.
Χαρτί σχεδιασμού
Το χαρτί που θα χρησιμοποιήσετε για το βασικό πατρόν θα πρέπει να είναι αντοχής, καθώς αυτό το πατρόν θα χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά. 
ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Ανάλογα με το τι είδους βασικό πατρόν μορφοποιείτε — φούστα, μπούστο, μανίκι ή παντελόνι — θα έχετε πολλές κατευθυντήριες γραμμές. Καλά σηματοδοτημένες πένσες και οδηγίες είναι κρίσιμης σημασίας για τους σκοπούς του σχεδιασμού και της τελικής εφαρμογής.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER