ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ : ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΕΝΗ ΦΟΥΣΤΑ (PENCIL)

 PENCIL SKIRT DRAFTING TUTORIAL
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ : ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΕΝΗ ΦΟΥΣΤΑ
Το να σχεδιάσετε το πατρόν μίας φούστας pencil είναι πάρα πολύ απλό και θα το διαπιστώσετε σχεδιάζοντας την δική σας.
Στενή (Pencil) ονομάζουμε την φούστα που δημιουργεί ένα στενό τελείωμα στον ποδόγυρο, έχει δηλαδή ένα κωνικό σχήμα. Να είστε σίγουρες ότι θα λατρέψετε την εφαρμογή αυτής της φούστας. Επειδή το πατρόν αυτό θα σχεδιαστεί με τις δικές σας συγκεκριμένες μετρήσεις, που θα ταιριάζουν σαν γάντι, στο δικό μας μέγεθος.
Πόσο πολύ θα στενέψετε την φούστα στο ποδόγυρο εξαρτάται από το μήκος της φούστα σας και την ικανότητά σας να περπατάτε φορώντας την! Για να δοκιμάσετε αυτήν την ικανότητά σας μπορείτε να μετρήστε το νέο ποδόγυρο μπροστά και πίσω, και στη συνέχεια να πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα επί 2. Στην συνέχεια πάρτε μια μεζούρα, βρείτε αυτήν την μέτρηση και κρατήστε την γύρω από τα πόδια σας στο ύψος του στριφώματος που επιθυμείτε και δείτε πώς αισθάνεστε. Αν μπορείτε να περπατήσετε, να ανεβείτε και κατεβείτε σκάλες, τότε ναι. Μπορείτε να προχωρήσετε στον σχεδιασμό και βεβαίως στην συνέχεια στο ράψιμο της.
ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΕΝΗ ΦΟΥΣΤΑ (PENCIL)
 DRAFT YOUR OWN PENCIL SKIRT TUTORIAL
1 Αντιγράψτε το εμπρός και πίσω βασικό πατρόν της φούστας σας σε νέο χαρτί σχεδιασμού πατρόν και κάνετε όποιες αλλαγές θέλετε στην γραμμή μέσης και την ζώνη μέσης.
2 Αποφασίστε πόσο θα στενέψετε την φούστα σας στον ποδόγυρο. Μία καλή αναλογία κανονικά κυμαίνεται από 1,3 έως 3,8 cm. Το πόσο όμως μπορείτε να στενέψετε την φούστα σας στον ποδόγυρο ουσιαστικά ποικίλει ανάλογα με το μήκος της φούστας σας και τον σωματότυπo σας.
3 Σημειώστε την ίδια απόσταση από την πλαϊνή ραφή στον ποδόγυρο του μπροστινού και πίσω μέρους
4 Συνδέστε τη βάση με ένα σημείο 5,1 cm κάτω από την γραμμή της περιφέρεια σας στην πλαϊνή ραφή, δημιουργώντας ένα νέο σχήμα πλευρά. Συνεχίστε προσθέτοντας στυλ, αν είναι επιθυμητό.
5 Σχεδιάστε την γραμμή της ύφανσης παράλληλα στο κέντρο, μπροστά και πίσω. Επισημάνετε το πατρόν της εμπρός φούστας με την ένδειξη «Κόψτε 1 στην τσάκιση» και το πίσω «κόψτε 2.»
ΣΥΜΒΟΥΛEΣ
Προσθέστε σχισμές, σκισίματα σε κάποια ραφή, πιέτες ή βολάν
ώστε να επιτρέπεται μεγαλύτερη κινητικότητα στην φούστα σας.
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER