ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΖΙΠ ΚΥΛΟΤ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟ ΠΑΤΡΟΝ

 ΡΑΒΩ ΖΙΠ ΚΥΛΟΤ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟ ΠΑΤΡΟΝ
Οι ζιπ κυλότ, είναι ένα από τα πιο trendy στυλ των δεκαετιών του ΄50 και του΄60! Οι ζιπ κυλότ είναι παντελόνια ή σορτς που συχνά μπορεί να μοιάζουν με φούστα ή φόρεμα, όταν τις φοράς.
Το καλό με αυτό το πατρόν είναι ότι έχει τσέπες και επίσης αν επεκτείνετε τα μπατζάκια μπορείτε να ράψετε παντελόνι. Επίσης, σημειώστε ότι θα πρέπει να κόψετε δύο λωρίδες  10 cm x 56 cm, καθώς δεν παρέχεται αυτό κομμάτι – είναι όμως απλώς ένα ορθογώνιο που μπορείτε να κόψετε χωρίς την βοήθεια πατρόν. Μπορείτε να σχεδιάσετε τις λωρίδες στο πίσω μέρος του υφάσματος σας και να τις κόψετε.
Η επιλογή του υφάσματος είναι σε πλέξη ζακάρ. Αυτό το πατρόν είναι για ελαφρώς ελαστικά υφάσματα μόνο και έρχεται σε μεγέθη ΗΠΑ 6 έως 22. Οι τελικές μετρήσεις είναι τυπωμένες στο πατρόν.
Χαρακτηριστικά 
Αυτά τα παντελόνια μοιάζουν με φούστα σε γραμμή Α και με τα καταπληκτικά παντελόνια palazzo που επιμηκύνουν και κολακεύουν την σιλουέτα. 
Ένα κολακευτικό χαρακτηριστικό σε αυτό το πατρόν είναι οι τσέπες στο μπροστινό μέρος, αλλά είναι ένα βήμα προαιρετικό. 
Έχει μαλακό λάστιχο που δεν προσθέτει όγκο στην περιοχή της κοιλιάς. 
Για τα κορίτσια που δεν τους αρέσει να φορούν παντελόνια, αυτό είναι το τέλειο στυλ για να αισθάνονται πολύ άνετα ενώ εξακολουθεί να φαίνεται ότι φοράτε φούστα. 
Υπάρχει περιθώριο ραφής 1,5 cm σε όλα τα κομμάτια του πατρόν.
Υλικά 
1,5 μέτρα του πλεκτού υφάσματος. 
  • Βελόνα με στρογγυλεμένη μύτη για πλεκτά και ελαστικά υφάσματα (ball point). 
  • Ταινία σταθεροποίησης ή ελαστική καρίνα. 
  • Ραπτομηχανή. 
  • Περιστροφικό κόπτη και βάση κοπής. 
  • Διπλή βελόνα (προαιρετικά) 
  • Κοπτοράπτη (προαιρετικά) 
Το πατρόν διατίθεται σε μεγέθη 6 έως 22. Για τελικές μετρήσεις παρακαλώ κατεβάστε το πατρόν είναι δωρεάν! 
Κομμάτια πατρόν 
  • 2 πίσω 
  • 2 εμπρός 
  • 2 τσέπες μπροστά 
  • 2 τσέπες πίσω 
  • 1 ζώνη (δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο). Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες για το πώς να κόψετε την ζώνη σας.
Οδηγίες 
1. Κατεβάστε το πατρόν εδώ.

2. Κόψτε το ύφασμα 
Χρησιμοποιείστε ένα περιστροφικό κόφτη ή πολύ κοφτερό ψαλίδι και πολλές καρφίτσες ή βάρη όπως σας εξυπηρετεί έτσι ώστε το ύφασμα σας να μην μετακινείται κατά την κοπή. Ιδιαίτερη προσοχή στην κατεύθυνση του νήματος στο ύφασμα όπως υποδεικνύεται από το πατρόν σας.
3. Ράψτε την τσέπη 
Ξεκινήστε σταθεροποιώντας τη ραφή στο άνοιγμα της τσέπης προσθέτοντας ελαστική καρίνα ή ταινία σταθεροποίησης . Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, επειδή αυτή η περιοχή θα τεντώσει και θα γίνει ογκώδης, αν δεν χρησιμοποιήσετε ελαστική καρίνα. 
Τοποθετήστε το κομμάτι της μπροστινής τσέπης με την καλή πλευρά κάτω στην μπροστινή πλευρά της ζιπ κυλότ. Τα ντεσέν του υφάσματος να κοιτάζουν το ένα το άλλο. Ράψτε την πλευρά της μπροστινής τσέπης στην μπροστινή πλευρά της ζιπ κυλότ χρησιμοποιώντας μια ραφή 1,5 cm. 
Με την καλή πλευρά της ζιπ κυλότ κάτω καρφιτσώνετε στα περιθώρια ραφής την τσέπη. Σιδερώνετε και ράβετε στο περιθώριο 0,3 cm από τη ραφή. Κόψτε το περιθώριο ραφής, γυρίστε την τσέπη και σιδερώστε. 
Γυρίστε την τσέπη στο εσωτερικό του παντελονιού και κάνετε 2 σειρές γαζιά για τη διακόσμηση και για την ενίσχυση στην άκρη της τσέπης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διπλή βελόνα και εδώ. 
Κάντε το ίδιο στην άλλη τσέπη. Κόψτε το περιθώριο ραφή, γυρίστε την τσέπη και σιδερώστε. 
Αλλάξτε βελόνα σας σε διπλή βελόνα και ράψτε στη καλή πλευρά. Η χρήση της δίδυμης βελόνας είναι προαιρετική. Για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς τη διπλή βελόνα απλά κάνετε 2 παράλληλες σειρές γαζιά. 
Γυρίστε στην μπροστινή πλευρά με την πλευρά εκτύπωσης της τσέπη που επεξεργάζεστε προς τα κάτω, τοποθετήστε την πίσω πλευρά της τσέπης πάνω από την μπροστινή πλευρά της τσέπης. Ράψτε γύρω από την τσέπη με περιθώριο ραφής 1,5 cm. 
Τελειώστε τις άκρες με ζιγκ-ζαγκ ή χρησιμοποιήστε κοπτοράπτη. Σημειώσατε ότι σε πολλά πλεκτά δεν χρειάζεται να ολοκληρωθούν τα άκρα, επειδή αυτά δεν ξεφτούν. 
4. Συναρμολογήστε την ζιπ κυλότ. 
Ράψτε μαζί τα δύο μπροστινά, αλλά σταματήστε 5 cm πριν το τέλος. Ράψτε μαζί τα δύο πίσω, αλλά σταματήστε 5 cm πριν το τέλος. Ράψτε τις πλαϊνές ραφές και τελειώστε την ραφή με ζιγκ-ζαγκ ή με κοπτοράπτη. Ράψτε την εσωτερική ραφή του καβάλου και τελειώστε τις άκρες με ζιγκ-ζαγκ ή χρησιμοποιήστε κοπτοράπτη. 
5. Ελέγξτε την εφαρμογή και προσθέστε το λάστιχο. 
Πρέπει το παντελόνι να είναι κοντά στα ισχία σας αλλά όχι σφιχτά. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά μεταξύ της γραμμής μέσης και των οστών της λεκάνης. Προσαρμόστε το παντελόνι σύμφωνα με το σώμα σας, στη συνέχεια, μετρήστε τη μέση και κόψτε μία λωρίδα 2,5 έως 4 cm μικρότερη από τη μέτρηση. 
Διπλώστε τη ζώνη στη μέση. Ράψτε τα άκρα με περιθώριο ραφής 1,5 cm. Διπλώστε τη ζώνη κατά μήκος στη μέση. Βρείτε την μέση επάνω και κάτω, κάνοντας μια μικρή εγκοπή με το ψαλίδι σας. Τραβήξτε τις λωρίδες για να διανείμετε ομοιόμορφα το τέντωμα της μέσης.
Χρησιμοποιώντας μία μικρή ζιγκ-ζαγκ, βελονιά ράψτε το λάστιχο στην ζιπ κυλότ. Εάν έχετε κοπτοράπτη μπορείτε να ολοκληρώσετε τη ραφή με αυτό.  Και αυτό ήταν. Έτοιμο. Αν αποφασίσετε να ράψετε ζιπ κυλότ ή το palazzo παντελόνι, να είστε βέβαιες ότι θα έχετε μία καλή επιλογή για πολλές περιπτώσεις. 
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER