ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΟΥΡΕΣ

 σουρεςΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΟΥΡΑ ΣΕ ΦΟΥΣΤΑ Η ΦΟΡΕΜΑ
Πώς να δημιουργήσετε όμορφη και σωστή σούρα στη μέση:
Σήμερα θα σας δείξω «αυτό που θα ήθελα να ήξερα όταν άρχισα να ασχολούμαι με την ραπτική» και είναι αφιερωμένη στην σούρα.
Επειδή μου αρέσουν οι φούστες και τα φορέματα με σούρα στην μέση και επειδή τελικά αυτό είναι επιστήμη, είμαι χαρούμενη που μέσα από αυτήν την ανάρτηση μπορώ να μοιραστώ μαζί σας τις τεχνικές που χρησιμοποιώ όλη την ώρα.
Τώρα προτού να σας δείξω πώς να δημιουργείτε και εσείς σωστή σούρα θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για το τι είναι σούρα.
Σούρα είναι μια τεχνική που βοηθά στον έλεγχο συγκέντρωσης του υφάσματος. Είναι μια διαδικασία που συγκεντρώνει μια δεδομένη έκταση υφάσματος σε μία μικρότερη, προκαθορισμένη περιοχή. Κατά τη διαδικασία σουρώματος το ύφασμα συνήθως συγκεντρώνεται στο ένα τρίτο ή το μισό από όσο είναι το αρχικό του πλάτος. Αυτό γίνεται κατά μήκος του υφάσματος από μία ή περισσότερες ραφές, προκειμένου να δημιουργηθούν ομοιόμορφες πτυχώσεις.
Εντάξει τώρα που ξέρουμε τι είναι σούρα ας πάμε να δούμε πως το κάνουμε!
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να σουρώσουμε το ύφασμα, αλλά σήμερα πρόκειται να μοιραστούμε δύο αγαπημένους τρόπους.
Η πρώτη διαδικασία που θα σας δείξω είναι μια απλή διαδικασία που χρησιμοποιώ σε όλες σχεδόν τις φούστες και φορέματα.
Για να ξεκινήσετε ρυθμίσετε την ραπτομηχανή σας να κάνει μεγάλες βελονιές τρυπώματος (Εγώ ρυθμίζω το μήκος βελονιάς μου στο 4 ή υψηλότερα).
Στη συνέχεια, γαζώνω δύο παράλληλες γραμμές μέσα στο χώρο του περιθωρίου ραφής. (Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.) * Σημείωση Όσο βαρύτερο είναι το ύφασμα τόσο μεγαλύτερη η βελονιά σας θα πρέπει να είναι.
Τώρα τραβήξτε και τις δύο κλωστές μαζί και σύρετε το ύφασμα προς την αντίθετη κατεύθυνση για να δημιουργήσει την σούρα. (Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.)
Αφού το ύφασμα έχει συγκεντρωθεί στο επιθυμητό πλάτος στη συνέχεια τοποθετήστε το ύφασμα κάτω και προσαρμόστε τις σούρες σας, ώστε να είναι όμορφες και ισομερώς τακτοποιημένες μεταξύ τους. (Όπως φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω.)
Τώρα καρφιτσώστε το σουρωμένο ύφασμα με το ύφασμα που έχετε σκοπό να το συνδέσετε και ράψτε! (Απλά θυμηθείτε να τοποθετήσετε τις δύο γραμμές τρυπώματος σας μέσα στο εσωτερικό της γραμμής ραφής σας ώστε να μην είναι εμφανείς όταν τελειώσετε!) Και όταν τελειώσετε θα λατρέψετε αυτό που φτιάξατε.
Εξάλλου σε ποιόν ... δεν αρέσουν οι σούρες!!!
Τώρα υπάρχει μια ακόμα τεχνική που θα ήθελα στα γρήγορα να μοιραστώ μαζί σας. Εάν χρησιμοποιείτε σκληρά ή βαριά υφάσματα (όπως υφάσματα επιπλώσεων) υπάρχει και μια άλλη διαδικασία που είναι πολύ πιο εύκολη για να δημιουργήσουμε σούρα. (Εγώ την λατρεύω έτσι κι αλλιώς) Και εδώ είναι:
Πρώτα θα χρειαστείτε ένα λεπτό κορδόνι (ή ένα κομμάτι του νήματος, όπως αυτό που θα χρησιμοποιήσω) που είναι όσο το κομμάτι του υφάσματος που θα σουρώσουμε.
Στη συνέχεια τοποθετείτε αυτό το κορδόνι κατά μήκος του υφάσματος σας (εντός του περιθωρίου ραφής) και με την ραπτομηχανή σας και με μια μεγάλη ζιγκ-ζαγκ βελονιά γαζώνετε πάνω από την κορυφή του κορδονιού (ή νήματος) όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Η τεθλασμένη βελονιά θα λειτουργήσει ως ένα χαλαρό περίβλημα για το κορδόνι. Απλά να είστε προσεκτικοί για να μην ράψετε το κορδόνι σας κατά την διάρκεια του γαζώματος.
Στη συνέχεια τραβήξτε το κορδόνι από την μία πλευρά και σύρετε το ύφασμα από την άλλη για να δημιουργήσετε την σούρα σας. (Όπως φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω.)
Στη συνέχεια τακτοποιήστε τις σούρες σας ... ισομερώς ... ώστε να φαίνονται ωραίες ... και στη συνέχεια να κάνετε ένα γαζί ακριβώς κάτω από ζιγκ-ζαγκ ραφή σας να κρατήσει την σούρα σας στη θέση της.
Και είστε έτοιμοι να συνδέσετε αυτό το βαρύ ύφασμα σε ένα άλλο κομμάτι βαρύ ύφασμα και έχουν μαζί ωραία και τακτοποιημένη εμφάνιση!
 σουρα
Καλή τύχη!!! Και είμαι σίγουρη ότι με αυτές τις τεχνικές θα λατρέψετε τις σούρες.
Δείτε το σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER