ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

PEPLUM ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟ ΠΑΤΡΟΝ

 ΠΕΠΛΟΥΜ ΜΠΛΟΥΖΑ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟ ΠΑΤΡΟΝ
PEPLUM ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟ ΠΑΤΡΟΝ
Ένα εξελιγμένο πατρόν peplum μπλούζας που κλείνει με ένα κουμπί πίσω, και κάθετο εμπρός άνοιγμα, με ραφές ρεντιγκότα (princess seam), και εμπρός - πίσω πένσες και πλήρη επένδυση εσωτερικά και με φωτογραφημένες οδηγίες και δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν  βρήκα στο διαδίκτυο και μοιράζομαι σήμερα μαζί σας. Το link για το πρωτότυπο κείμενο και το πατρόν θα το βρείτε στο τέλος της ανάρτησης. Εδώ σας έχω την μετάφραση καθώς οι οδηγίες είναι στα αγγλικά.
Χρειαζόμαστε τις κάτωθι μετρήσεις :
(1) ΣΤΗΘΟΣ: Μετρήστε γύρω από το μέγιστο μέρος του στήθους σας και κρατήστε την μεζούρα παράλληλη στο πάτωμα. 
(2) ΜΕΣΗ: Μετρήστε γύρω από το μικρότερο μέρος της μέσης σας. 
(3) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Μετρήστε γύρω από το μέγιστο μέρος της περιφέρειας και κρατήστε την μεζούρα παράλληλη στο πάτωμα.
ΥΛΙΚΑ
Ύφασμα 
Φόδρα
πολυεστερική κλωστή 
1 κουμπί (επιλογή σας) 
30 εκ αόρατο φερμουάρ 
Ψαλίδι υφάσματος 
καρφίτσες 
σαπουνάκι σήμανσης ραπτικής
ταινία (για συγκράτηση πατρόν) 
ψαλίδι χαρτιού (να κόψει το πατρόν)
ΥΦΑΣΜΑ
Αυτή η μπλούζα μπορεί να γίνει από μια ποικιλία ελαφρών έως μεσαίου βάρους υφασμάτων όπως το βαμβάκι, μαλλί κλπ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΥΦΑΣΜΑ
Ύφασμα με 1,20μ φάρδος : Θα χρειαστείτε 1,50μ για μεγέθη 32 - 40 και 1,80 μ ύφασμα για μεγέθη 42-48. Αν χρησιμοποιείτε ύφασμα ριγέ ή καρό, χρειάζεστε επιπλέον 1/2 έως 1 μέτρο υφάσματος.
Ύφασμα με 1,50μ φάρδος : Θα χρειαστείτε 1,20μ για μεγέθη 32 - 40 και 1,50 μ ύφασμα για μεγέθη 42-48. Αν χρησιμοποιείτε ύφασμα ριγέ ή καρό, χρειάζεστε επιπλέον 1/2 έως 1 μέτρο υφάσματος.
ΦΟΔΡΑ
Για 1,20 φάρδος φόδρας, θα χρειαστείτε 1,50 μέτρο. Για 1,50 φάρδος φόδρας, θα χρειαστείτε 1,20 μέτρο. Αφαιρέστε το κομμάτι peplum από τον οδηγό διάταξης και προσαρμόσετε τα κομμάτια που ταιριάζουν πριν από την κοπή.
ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΠΑΤΡΟΝ ΣΤΟ ΥΦΑΣΜΑ 
Χρησιμοποιώντας μολύβι ή κιμωλία σήμανσης ραπτικής μεταφέρετε όλες τις σημάνσεις, εγκοπές, πένσες και τις γραμμές για το κέντρο εμπρός και πίσω στο ύφασμα σας. Πιστέψτε μας. Δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό να πρέπει να επανέλθετε για τις σημάνσεις αργότερα. 
ΚΟΨΤΕ 
Κόψτε κατά μήκος των γραμμών σήμανσης σας. 
ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΡΑΦΗΣ 
Αυτό το πατρόν περιλαμβάνει 1 εκ. περιθώρια ραφών, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. Μην ανησυχείτε, εμείς θα σας υποδείξουμε στις οδηγίες, πότε ένα κομμάτι έχει διαφορετικό περιθώριο ραφής. 
Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται πατρόν είναι πάντα μια καλή ιδέα να κάνετε ένα τεστ με λεπτό ύφασμα για να ελέγξετε πως πέφτει και να βεβαιωθείτε ότι κολακεύει το σωματότυπό σας. Το λεπτό ύφασμα σας επιτρέπει επίσης να αντιληφθείτε τις περιοχές που πρέπει να τροποποιηθεί. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κόψτε 0,3 εκ από το γιακά και τις μασχάλες των κομματιών της φόδρας σας, αυτό θα εξασφαλίσει ότι η φόδρα δεν θα φαίνεται όταν το ένδυμα θα είναι έτοιμο από την καλή πλευρά. 
ΡΑΨΤΕ
Πένσες 
1. Ξεκινήστε καρφιτσώνοντας το κεντρικό εμπρός κομμάτι με το πλευρικό του, ευθυγραμμίζοντας τις εγκοπές. 2. Τρυπώστε τα κομμάτια μαζί. 3. Κλείστε και ράψτε τις πένσες στα κομμάτια της πλάτης. 4. Ευθυγραμμίστε τις ραφές στους ώμους του εμπρός και πίσω με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε. Σιδερώστε με τις ραφές ανοιχτές. 5. Επαναλάβετε τα ανωτέρω βήματα για την φόδρα. 
Φόδρα 
1. Καρφιτσώσετε τα κομμάτια της φόδρας στα κύρια κομμάτια, καλές πλευρές μαζί κατά μήκος της λαιμόκοψης, στις μασχάλες και στο κέντρο πίσω μέχρι την εγκοπή. Ευθυγραμμίστε τα πλήρως, ακόμη και αν η φόδρα σας είναι μικρότερη. 2. Πάρτε το θυλάκι για το κουμπί (δείτε πώς να φτιάξετε στο κάτω μέρος της σελίδας) και Καρφιτσώστε το μεταξύ της φόδρας και του κυρίου ενδύματος στην αριστερή πλευρά στην κορυφή της κεντρικής πίσω ραφής. Το θυλάκι πρέπει να εκτείνεται προς το σώμα. 3. Ράψτε μαζί κατά μήκος των μασχαλών, της λαιμόκοψης και προς την εγκοπή της κεντρικής πίσω ραφής. Όταν ράβετε τη λαιμόκοψη, σταματήστε στο κέντρο, εμπρός και ράψτε προς τα κάτω την μπροστινή εγκοπή και πίσω μέχρι το ντεκολτέ, αφήνοντας ένα κενό 0,3 εκ.  4.Κόψτε τα επιπλέον περιθώρια ραφής έως 0,3 εκ και κατά μήκος στο κέντρο εμπρός στο ενδιάμεσο των ραφών. 5. Γυρίστε την μπλούζα σας από την καλή πλευρά τραβώντας τα πίσω κομμάτια μέσω των ραφών στον ώμο σας. Σιδερώστε και βεβαιωθείτε ότι οι γωνίες σας είναι μυτερές. 6. Κάντε ένα βοηθητικό γαζί στο περιθώριο ραφής της φόδρας σας. Δεν θα είστε σε θέση να κάνετε αυτό το γαζί κοντά στο ντεκολτέ ή στις γωνίες. Απλά γαζώστε όσο πιο κοντά μπορείτε. 7. Από την απέναντι πλευρά του που βρίσκεται το θυλάκι, ράψτε το κουμπί σας.
Πλαϊνές ραφές 
1. Με τις καλές πλευρές μαζί, ταιριάξετε τις πλαϊνές ραφές της φόδρας και του κυρίως κομματιού. Σιγουρευτείτε ότι η ραφή κάτω της μασχάλης είναι ευθυγραμμισμένη. 2. Ράψτε και σιδερώστε με τις ραφές ανοικτές. Στην αριστερή πλευρά των κομματιών σας, βεβαιωθείτε ότι θα ράψετε μόνο μέχρι την εγκοπή για το φερμουάρ, αφήνοντας ένα άνοιγμα για το φερμουάρ.  3. Με τις καλές πλευρές μαζί ταιριάξετε τα κομμάτια της φόδρας και του κυρίως κομματιού κατά μήκος της ραφής στο κέντρο πίσω. Μην ράβετε πέρα από την εγκοπή στο κέντρο πίσω. 4. Ράψτε την πίσω ραφή στην φόδρας και στο κυρίως κομμάτι μέχρι την εγκοπή στο κέντρο πίσω. Σιδερώστε με τις ραφές ανοικτές. Η μπλούζα σας θα πρέπει να είναι με την καλή πλευρά έξω. 
Peplum 
1. Κάνετε ένα γαζί κατά μήκος της μέσης στο κομμάτι του Peplum να αποτρέψετε το τέντωμα. 2. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε κοντά στις πλαϊνές ραφές. Στην αριστερή πλευρά του peplum, βεβαιωθείτε ότι θα ράψετε μόνο από την εγκοπή του φερμουάρ μέχρι το στρίφωμα. 3. Σιδερώστε με τις πλαϊνές ραφές ανοικτές. 4. Ευθυγραμμίστε την περίμετρο της μέσης του Peplum με τα κύρια κομμάτια και τις καλές πλευρές μαζί. Μην ράψετε στην μέση την φόδρα. 5.Ράψτε την μέση σας και σιδερώστε το περιθώριο ραφής προς τα επάνω. 6. Στο άνοιγμα του φερμουάρ αριστερά, σιδερώστε μέσα τα περιθώρια ραφής.
Αόρατο φερμουάρ 
1. Καρφιτσώσετε το αόρατο φερμουάρ στο κύριο κομμάτι σας πιάνοντας μόνο το περιθώριο ραφής. Τα δόντια του φερμουάρ δεν πρέπει να είναι ορατά από την καλή πλευρά του ενδύματος. 
Χρησιμοποιώντας το ποδαράκι φερμουάρ στην ραπτομηχανή σας, γαζώστε κατά μήκος του αόρατου φερμουάρ στις δύο πλευρές. Θυμηθείτε να μην ράβετε ποτέ πάνω από καρφίτσες. 2. Κλείστε το αόρατο φερμουάρ σας για να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα λειτουργούν σωστά πριν να συνεχίσετε. Αν υπάρχει πρόβλημα, μην ανησυχείτε! Ξηλώστε το και στη συνέχεια προσπαθήστε ξανά. Η επανάληψη είναι «μήτηρ πάσης μαθήσεως». 3. Καρφιτσώστε το φερμουάρ στο περιθώριο ραφής της φόδρας σας στο εσωτερικό του ρούχου. Θα πρέπει να γυρίσετε την μπλούζα σας πάλι από την ανάποδη για να επιτευχθεί αυτό. 4. Ράψτε το φερμουάρ στην φόδρα, χρησιμοποιώντας το ποδαράκι φερμουάρ στην ραπτομηχανή σας και σταματώντας 0,5 εκ από την μέση σας στο κομμάτι της φόδρας. 
Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λωρίδες αυτοκόλλητης καρίνας κατά μήκος του περιθωρίου ραφής του φερμουάρ για να βοηθήσει να κρατήσει το σχήμα. 
Φόδρα 
1. Σιδερώστε το περιθώριο ραφής στην μέση της φόδρας σας. 2. Καρφιτσώστε την φόδρα σας 0,25 εκ κάτω από την ραφή της μέσης σας. 3. Στην καλή πλευρά του ενδύματος, γαζώστε κατά μήκος της ραφής της μέσης για να επισυνάψετε την φόδρα στο κύριο κομμάτι και στη συνέχεια σιδερώστε. 
Στρίφωμα 
1. Έχετε 0,25 εκ περιθώριο στριφώματος. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το ποδαράκι για το στρογγυλό στρίφωμα ή να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. 2. Ράψτε 0,5 εκ μακριά από την άκρη κατά μήκος του στριφώματος. 3.Σιδερώστε το περιθώριο ραφής χρησιμοποιώντας το γαζί σας ως οδηγό. 4.Γαζώστε 0,25 εκ από το διπλωμένο άκρο. 5. Χρησιμοποιήστε το ψαλίδι σας και κόψτε το επιπλέον περιθώριο ραφής. 6. Διπλώνουμε το περιθώριο ραφής και πάλι. Μπορείτε να διπλώνετε καθώς ράβετε στο επόμενο βήμα. 7. Γαζώστε στην διπλωμένη άκρη του περιθωρίου ραφής. 8. Σιδερώστε το στρίφωμα σας και είστε έτοιμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER