ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΠΩΣ ΡΑΒΟΥΜΕ ΑΝΕΤΗ DIY ΖΑΚΕΤΑ

ΠΩΣ ΡΑΒΟΥΜΕ ΑΝΕΤΗ DIY ΖΑΚΕΤΑ
Ζακέτες, οι αγαπημένες μου….. όλες τις εποχές του χρόνου, πόσο περισσότερο τον χειμώνα. Όπου και αν βρίσκομαι, πάντα έχω μαζί μου μία ζακέτα για κάθε ενδεχόμενο.
Η ντουλάπα μου είναι γεμάτη ζακέτες, χειμωνιάτικες φθινοπωρινές, ανοιξιάτικες καλοκαιρινές και ποτέ δεν μου φαίνονται αρκετές. Διαρκώς ψάχνω σχέδια για μία ακόμα και όπως καταλαβαίνετε είμαι ενθουσιασμένη που βρήκα αυτό το tutorial για μία ακόμα. Είναι ΤΟΟΟΟΟΣΟ απλό να ράψω αυτή την ζακέτα- που σκοπεύω να την ράψω σε πολλά χρώματα και υφάσματα!
Χρόνος που απαιτείται: 1-2 ώρες
ΥΛΙΚΑ:
2 - 2. 5 μέτρα πλεκτού υφάσματος
Ένα παλιό πουλόβερ ως οδηγό για τον σχεδιασμό (ένα ρεγκλάν θα ήταν ιδανικό)
Μεγάλο κομμάτι λευκό χαρτί
Μαρκαδόρος
Βελόνα ραπτομηχανής με στρογγυλή μύτη για πλεκτά υφάσματα.
Αναλόγου χρώματος κλωστή
Περιστροφικός κόπτης ή ψαλίδι υφάσματος
Καρφίτσες
Ραπτομηχανή (δεν απαιτείται κοπτοράπτης)
Κάνετε το πατρόν της άνετης ζακέτας:
Τοποθετήστε το πουλόβερ σας διπλωμένο στη μέση πάνω στο χαρτί σας. Σχεδιάστε γύρω το περίγραμμα του εμπρός, το μανίκι και το ντεκολτέ σας όπως βλέπετε στο σχέδιο. Επιμηκύνετε το εμπρός του πατρόν στο επιθυμητό μήκος. 
Για να δημιουργήσετε το ΕΜΠΡΟΣ πατρόν, σχεδιάστε μια ελαφρώς κυρτή γραμμή από την άκρη του ντεκολτέ ως το στρίφωμα του πουλόβερ. Κόψτε δύο κατοπτρικές εικόνες του νέου εμπρός κομματιού.
Για να δημιουργήσετε την μανσέτα στο μανίκι, μετρήστε το φάρδος του στριφώματος του μανικιού, αφαιρέστε 1 εκ από τη μέτρηση, και σχεδιάστε ένα ορθογώνιο με δύο φορές το φάρδος που μετρήσατε πριν και το επιθυμητό πλάτος της μανσέτας σας.
Τέλος, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε 3 – 4 μέτρα μήκος και 10 εκ φάρδος λωρίδα πλεκτού υφάσματος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τα τελειώματα της ζακέτας και το οποίο απλώς μπορεί να κοπεί από το ίδιο ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε για την ζακέτα από ούγια σε ούγια.
Πώς να ράψετε τη slouchy ζακέτα:
Τοποθετήστε τα μπροστινά και πίσω slouchy κομμάτια ζακέτας με τις καλές πλευρές μαζί, ταιριάζοντας τις πλευρές και τις ραφές ώμου. Καρφιτσώστε και ράψτε τους ώμους καθώς και τις πλευρικές ραφές. Πατήστε με το σίδερο τις ραφές ανοιχτές.
Διπλώστε την λωρίδα υφάσματος κατά το ήμισυ, με τις ανάποδες πλευρές μαζί.
Καρφιτσώστε τις διπλωμένης πλευρές της λωρίδας πάνω στην άκρη της ζακέτα ολόγυρα.
Ράψτε, χρησιμοποιώντας ένα 1 εκ περιθώριο ραφής, αφήνοντας τα πρώτα 2,5 εκ του υφάσματος αγάζωτα επί της λωρίδας. Όταν η λωρίδα φτάσει στο άλλο άκρο, αφού έχετε κάνει πρώτα όλο τον γύρο, ράψτε τις λωρίδες μαζί στο σημείο που συναντώνται. Κόψτε τα περισσεύματα του περιθωρίου ραφής, και σιδερώστε την ραφή ανοιχτή. 
Πατήστε την ραφή προς το εσωτερικό του πουλόβερ, και κάνετε ένα γαζί σε όλο το μήκος για να εξασφαλίσετε την ραφή στη θέση της.
Διπλώστε το μανίκι μανσέτα στο μισό, καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώστε και ράψτε. Σιδερώστε! 
Διπλώστε πάλι την μανσέτα και τοποθετήστε την πάνω από το μανίκι της ζακέτας, συνδυάζοντας την προηγούμενη ραφή με την πλευρική ραφή της ζακέτας. Καρφιτσώστε γύρω - γύρω και ράψτε, χρησιμοποιώντας μία ζιγκ-ζαγκ ραφή, ή κοπτοράπτη (αν έχετε).
Διπλώστε προς τα κάτω μανσέτα και σιδερώστε την ραφή προς τα πάνω. 
Και έχετε τελειώσει!
Πηγή
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER