ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

DIY ΖΙΒΑΓΚΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

DIY ΖΙΒΑΓΚΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ
Η συγγραφέας της ανάρτησης μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιεί πλέον στις δημιουργίες της οργανικά υφάσματα. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και για τον λόγο αυτό το παραθέτω αυτούσιο.
«Ως σχεδιαστής είναι τώρα πιο σημαντικό από ποτέ να δημιουργώ ρούχα χρησιμοποιώντας οργανικά υφάσματα. Η βιομηχανία της μόδας είναι η τρίτη πιο ρυπογόνος βιομηχανία στον κόσμο και ήρθε η ώρα να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Πολλοί όταν ακούνε τη λέξη «οργανικά» συνήθως σκέφτονται τα τρόφιμα, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι το ύφασμα επίσης μπορεί να είναι οργανικό. Είναι εξίσου σημαντικό να δοθεί προσοχή στις επιλογές μας υφασμάτων, όπως πράττουμε και για τα τρόφιμα που τρώμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ράβετε όλα τα ρούχα σας χρησιμοποιώντας οργανικά υφάσματα, αλλά όσα περισσότερα μπορείτε τόσο το καλύτερο».
Τι είναι το «οργανικό βαμβάκι;»
«Το Βιολογικό βαμβάκι καλλιεργείται με μεθόδους και υλικά που έχουν μικρή επίδραση στο περιβάλλον. Το οργανικό βαμβάκι καλλιεργείται χωρίς τη χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων και συνθετικών λιπασμάτων.»
Σε αυτό το DIY tutorial θα δούμε πώς να κάνουμε μια μπλούζα ζιβάγκο, με ανοίγματα στα πλαϊνά της μπλούζας και των μανικιών όπως επίσης και ανοίγματα ψηλά στα μανίκια στα σημεία των μπράτσων. 
 1. Χρησιμοποιήστε ένα t-shirt χωρίς τα μανίκια ως οδηγό για να σχεδιάσετε το μπούστο. Καλό θα είναι να αποθηκεύετε τα ρούχα που σας αρέσει η εφαρμογή τους για ένα και μόνο λόγο, για να τα χρησιμοποιείται ως οδηγούς για να κόβετε νέα ρούχα. Κόψτε δύο κομμάτια, ένα για εμπρός και ένα για πίσω με ένα εκατοστό περιθώριο ραφής. Αυτό θα το κάνουμε με ψηλό λαιμό και έτσι θα ακολουθήσουμε μόνο το πίσω μέρος της λαιμόκοψης όπως και η φωτογραφία δείχνει για εμπρός και πίσω.
2. Για τον γιακά ζιβάγκο, κόβουμε μία λωρίδα 55 εκ. x 30 εκ.
3. Γυρίζουμε το μπούστο το μέσα προς τα έξω και ράβουμε τις ραφές των ώμων. 
4. Διπλώνουμε το κομμάτι που κόψαμε για τον γιακά ζιβάγκο στο μισό κατά μήκος. Το διπλωμένο άκρο θα είναι το άνω άκρο μας. Θα πρέπει να αφήσουμε τουλάχιστον 0,5 εκ στην μικρή πλευρά ώστε να μπορούμε να ενώσουμε μαζί το κομμάτι του γιακά ζιβάγκο, όπως βλέπετε με το μικρό διπλωμένο μέρος. 
5. Με τις καλές πλευρές μαζί καρφιτσώστε το κομμάτι του γιακά ζιβάγκο στο μπούστο, αρχίζοντας από την μέση της γραμμής ένωσης στο κέντρο πίσω του γιακά και σε όλη τη διαδρομή γύρω - γύρω μέχρι να φτάσετε πάλι στο ίδιο σημείο. 
6. Ράψτε την πίσω ραφή. 
7. Ράψτε τον γιακά στο μπούστο.
8. Από την εσωτερική πλευρά της μπλούζας θα μοιάζει με αυτό. 
9. Ράψτε τις πλαϊνές ραφές. 
10. Για να κόψουμε τα μανίκια θα χρησιμοποιήσουμε σαν πατρόν – οδηγό, το μανίκι μιας άλλης μπλούζας. Αφήνουμε 1 εκ επιπλέον για τα περιθώρια στις ραφές.
11. Αντί της δημιουργίας καμπύλης ώμου ενός κανονικού μανικιού, σε αυτήν την περίπτωση το μανίκι πρέπει να κοπεί σε μια ευθεία γραμμή, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. 
12. Τώρα τελειώνουμε τις άκρες στο άνοιγμα της κορυφής στα μανίκια. Απλά διπλώνουμε 1 εκ και ράβουμε κατά μήκος της άκρης. 
13. Στην συνέχεια καρφιτσώνουμε τα μανίκια στο κάτω μέρος του ανοίγματος των μανικών με ½ εκ περιθώριο ραφής με τις καλές πλευρές μαζί και ράβουμε. 
14. Γυρίζουμε το μέσα προς τα έξω και να κάνουμε το ίδιο πράγμα για το πίσω μέρος. 
15. Για να δημιουργήσουμε το σκίσιμο στο κάτω μέρος των μανικιών και της μπλούζας, χρησιμοποιούμε ένα χάρακα και σημαδεύουμε σε μια διαγώνια κλίση όσο ψηλά θα θέλαμε το άνοιγμα να ξεκινά. Κόβουμε κατά μήκος των σημάνσεων και τελειώνουμε τις άκρες στριφώνοντας τες. Στριφώνουμε το κάτω μέρος των μανικιών και το κάτω μέρος της μπλούζας.
Πηγή
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER