ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΡΑΒΩ ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΦΟΥΣΤΑ

 ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΦΟΥΣΤΑ
ΡΑΒΩ ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΦΟΥΣΤΑ
Ράβω δαντελένια φούστα σε λίγα μόλις λεπτά, χωρίς πατρόν, χωρίς ραπτομηχανή. 
Για την ακρίβεια επικαλύπτω μία ήδη υπάρχουσα φούστα με δαντέλα και την κάνω να φαίνεται σαν καινούργια. Ένα έργο ιδανικό για τις αρχάριες φίλες μας ή για κάποιες χωρίς μηχανή.
Υλικά:
Μια μαύρη φούστα
2μ δαντέλα
Ψαλίδι
Μια βελόνα και μαύρη κλωστή
Καρφίτσες
Δείτε πως ράβω:DIY φούστα από δαντέλα
2. Απλώστε την δαντέλα σας σε μια επίπεδη επιφάνεια και τοποθετήστε επάνω την φούστα σας, αφήνοντας περίπου 15-20 εκ δαντέλας στον ποδόγυρο ακάλυπτη.
3. Κόψτε την δαντέλα σας κατά μήκος της κορυφής της φούστας, φροντίζοντας να αφήσετε 2,5 εκατοστά ώστε να μπορείτε να την ράψετε πάνω στην μέση της φούστας σας.
4. Για να κόψετε το σωστό φάρδος, υπολογίστε το διπλάσιο πλάτος + 2 εκ της υπάρχουσας φούστας σας.
5. Τώρα θα πρέπει να ράψετε με το χέρι, αφήνοντας 1 εκ σε κάθε πλευρά περιθώριο ραφής, τις μακριές άκρες της δαντέλας μαζί έτσι ώστε να έχετε ένα σωλήνα που να ταιριάζει πάνω από την φούστα σας. 
6. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ράψει τη ραφή σωστά, έτσι ώστε να μπορείτε να γυρίσετε την δαντέλα με τη καλή πλευρά προς τα έξω και να μην φαίνεται η ένωση.
7. Καρφιτσώστε προσεκτικά τη δαντέλα σας στη φούστα σας κατά μήκος της κορυφής της ζώνης μέσης. Αν η φούστα έχει σούρα στην μέση, θα πρέπει ίσως να τεντώσετε την σούρα της φούστας για να δώσετε τη σωστή θέση στην δαντέλα σας.
8. Τέλος, ράψτε την μέση δαντέλας πάνω στη ζώνη της φούστας σας, φροντίζοντας να το διπλώσετε πάνω στην κορυφή, ώστε να έχει ένα ωραίο καθαρό φινίρισμα. Για να βεβαιωθείτε ότι οι ραφές δεν είναι πολύ ορατές, ράψτε με μικρές βελονιές στην καλή πλευρά και μεγαλύτερες στο πίσω μέρος της φούστας. Εάν η φούστα σας έχει φερμουάρ, θα πρέπει να ράψετε την δαντέλα προσεκτικά γύρω από το φερμουάρ, ώστε να ανοίγει και να κλείνει η φούστα χωρίς πρόβλημα.
9. Τελειώσατε και η δαντελένια φούστα σας είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά!
==================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER