ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΚΑΠΑ ΖΙΒΑΓΚΟ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ

 ΚΑΠΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ
ΚΑΠΑ ΖΙΒΑΓΚΟ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ
Αυτό το σεμινάριο είναι ιδανικό για τις αρχάριες φίλες μας. Αποτελείται από 2 απλά σχήματα ραμμένα μαζί με 2 ραφές.
Δυσκολία : Πολύ εύκολο
Χρόνος : ~ 15 λεπτά
Υλικά : 1,5 μέτρο μάλλινο ύφασμα ή βαρύ πλεκτό ύφασμα ή fleece αρκεί να έχουν κάποια μικρή ελαστικότητα,
Μπόνους: Το Fleece δεν ξεφτάει, έτσι μπορείτε να μην κάνετε καν στρίφωμα.
Βήματα:
1. Πρώτα, διπλώστε ένα τετράγωνο 1 Χ 1 μέτρο στο μισό δύο φορές έτσι ώστε το τετράγωνο που βλέπετε να είναι 50 x 50 εκ.
2. Από τη διπλωμένη γωνία, χρησιμοποιήστε τη μεζούρα μέτρησης για να μετρήσετε 50 εκ μήκος προς όλες τις κατευθύνσεις του υφάσματος σχηματίζοντας ένα τόξο και σημαδεύετε χρησιμοποιώντας το σαπουνάκι ή μαρκαδόρο ραπτικής. Αυτό το τόξο θα έχει ως αποτέλεσμα τον κύκλο που θα χρησιμοποιήσετε για την κάπα σας. Μπορείτε να δείτε τις μπλε γραμμές στις παραπάνω φωτογραφίες από τα σημάδια τόξου.
3. Κόψτε στην γραμμή του τόξου σας.
4. Για ένα τυπικό άνοιγμα για το κεφάλι, μετρήστε την ακτίνα σας στην διπλωμένη άκρη ως 6 εκ. με τον ίδιο τρόπο που κάνατε το τόξο για το τελείωμα της κάπας και έπειτα κόψτε.
5. Το κομμάτι για τον λαιμό σας είναι ορθογώνιο 35 x 43 εκ. Βεβαιωθείτε ότι η πλευρά του 43 εκ είναι η ελαστική πλευρά του υφάσματος έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να περνάτε το κεφάλι σας γιατί αυτή είναι η πλευρά που θα ραφτεί στην κάπα σας.
6. Διπλώστε το μισό με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε (χρησιμοποιήστε μια δίδυμη βελόνα ή κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ ραφή για να μπορεί να τεντώνει..
7. Γυρίστε την κάπα σας προς τα έξω και τοποθετήστε το τμήμα του λαιμού μέσα στην κάπα σας. Ευθυγραμμίστε τις άκρες και ράψτε με διπλή βελόνα ή κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ ραφή για να μπορεί να τεντώνει.
Αν χρησιμοποιείτε fleece, μπορείτε να μην κάνετε στρίφωμα, καθώς δεν θα ξεφτίσει. (Μπορείτε όμως να επιλέξετε να ράψετε το στρίφωμα αν προτιμάτε! Απλά διπλώστε προς τα μέσα και ράψτε.)
Τελειώσατε!
Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβάλετε τις μετρήσεις στις προτιμήσεις σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες:
Λαιμός - κόψτε ένα μεγαλύτερο άνοιγμα λαιμού και αντίστοιχα μεγαλύτερο ορθογώνιο (στην ελαστική πλευρά) για να δημιουργήσετε το ζιβάγκο λαιμό.
Για πλήρους μεγέθους μακριά κάπα - Κόψτε τον κύκλο σας ως 75 εκ (θα πρέπει ουσιαστικά να μετρήσετε από το λαιμό σας ως το μήκος του καρπού + 6 εκ) αντί των 50 εκ.
Μικρή κάπα - τον κύκλο σας ως 38 εκ (θα πρέπει ουσιαστικά να μετρήσετε από το λαιμό σας ως τον αγκώνα σας + 6 εκ) αντί των 50 εκ.
Πηγή
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER