ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΦΑΝΕΡΗ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΕ ΦΟΥΣΤΑ

 φούστα με φανερή ελαστική ζώνη
ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΦΑΝΕΡΗ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΕ ΦΟΥΣΤΑ
Πρόσφατα αποφάσισα να ράψω μια φούστα που χρειαζόμουν. Μία φούστα εύκολη ... .και βεβαίως επειδή δεν είχα χρόνο, ήθελα να είναι ένα πολύ γρήγορο έργο.
Έτσι σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο πώς να ράψετε μία φούστα με δύο γαζιά μόνο.
Αγαπώ αυτές τις ελαστικές ζώνες, που είναι εκτεθειμένες και δεν τις κρύβουμε μέσα στο ύφασμα της μέσης! Τις χρησιμοποιώ σε πολλά έργα μου. Είναι εύκολο να ραφτούν, άνετες για να φορεθούν και μπορεί να τοποθετηθούν σε μια ευρεία ποικιλία έργων ραπτικής. Εν συντομία θα σας πω, ότι κόβω ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα που διπλωμένο κατά μήκος είναι 1 και μισή φορές η περίμετρος της περιφέρειας μου. Κάνω ένα γαζί πίσω και ράβω το στρίφωμα. Στην συνέχεια τοποθετώ την ελαστική ζώνη και τελείωσα. Σε πολλά καταστήματα με είδη ραπτικής μπορείτε να βρείτε ελαστικά ζωνάρια με 8-10-12 εκ πλάτος και τώρα τελευταία υπάρχουν και σε διάφορα χρώματα και αν δεν βρίσκετε, υπάρχει πάντα το Amazon, που μπορείτε να βρείτε τα πάντα :
Δείτε πως και εσείς, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα από τα ευκολότερα ζωνάρια σε μια φούστα:
Κόψτε το ελαστικό σύμφωνα με τη μέτρηση της μέσης σας μείον 2,5-3 εκ. Ράψτε τα άκρα των ελαστικών σας μαζί.  ζωνη
Διπλώστε το ελαστικό σας στο μισό με την ραφή στο τέλος σας της μίας πλευράς και στη συνέχεια με μια καρφίτσα σημαδέψτε την άλλη πλευρά. Τώρα διπλώστε ελαστικό σας και πάλι, αλλά αυτή τη φορά το διπλώνουμε έτσι ώστε η καρφίτσα σας και η ραφή σας να ακουμπούν στη μέση. Σημαδέψτε πάλι την κάθε άκρη με μια καρφίτσα. Τώρα έχετε ένα ελαστικό ζωνάρι χωρισμένο σε τέταρτα!
Βάλτε τη ζώνη της μέσης σας κατά μέρος και πάρτε την φούστα σας. Δεν έχει σημασία αν η φούστα σας είναι τελειωμένη ή όχι, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον, η φούστα να έχει γαζωμένες τις πλαϊνές ραφές ή να είναι όλα έτοιμα και να έχει μείνει ατελείωτη η πλευρά της μέσης για να τοποθετήσουμε την ζώνη.
Μόλις έχετε την φούστα σας, διπλώστε στο μισό, σημειώστε τα σημεία με καρφίτσες. Ξαναδιπλώστε με τις καρφίτσες να αγγίζουν η μία την άλλη και σημειώστε με καρφίτσες τις νέες άκρες. (Είναι η ίδια ακριβώς διαδικασία που μόλις κάναμε με την ελαστική μέση. Το μόνο που κάνουμε είναι να σημαδέψουμε την μέση της φούστας σε τέταρτα επίσης.)
Τώρα έχετε 4 καρφίτσες στη φούστα σας και 4 καρφίτσες στην ζώνη της μέσης σας. Με τις καλές πλευρές μαζί ταιριάξετε τις καρφίτσες της φούστας σας με τις καρφίτσες της ζώνης σας και να καρφιτσώστε την ελαστική ζώνη στην φούστα σας. (Σημείωση: Παρακολουθήστε που βάζετε τη ραφή της ζώνης της μέσης σας ... πιστεύω ότι θα θέλατε να βρίσκεται στο πίσω μέρος της φούστας σας και όχι εμπρός ) Για καλύτερη κατανομή προσθέτω μερικές καρφίτσες ακόμα.
Η περιφέρεια της ζώνης της μέσης σας κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μικρότερη από την περιφέρεια της φούστας σας. Αυτό είναι εντάξει. Μπορείτε να τεντώνετε το ελαστικό της ζώνης καθώς θα ράβετε με τη ραπτομηχανή, έτσι ώστε η ελαστική ζώνη να γίνει το ίδιο μήκος με την μέση της φούστας σας ... . η οποία θα δημιουργήσει μία χαριτωμένη σούρα όταν σταματήσετε να τεντώνετε την ελαστική ζώνη και την αφήσετε να πάρει την θέση της.
Ράβω στο ½ με 1 εκ κάτω από την κορυφή της φούστας / ελαστικής ζώνης. Με αυτόν τον τρόπο, όταν τελειώσω και γυρίσω το ελαστικό επάνω θα έχω μία όμορφα εκτεθειμένη ελαστική ζώνη.
Μόλις ράψω γύρω από ολόκληρη την περιφέρεια της μέσης απλά γυρίζω την ζώνη της μέσης επάνω και είμαι έτοιμη!
Εύκολα, γρήγορα και άνετα!!!
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER