ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΒΕΡ?

Μεταποιούμε παλιό πουλόβερ σε φούστα και ???????
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να μεταποιήσουμε ένα μεταχειρισμένο πουλόβερ στο έπακρο.
Θα δούμε πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε πλήρως και να μην πετάξουμε τίποτα. Θα δούμε πως να το μεταποιήσουμε : 1) σε φούστα και 2) το υπόλοιπο σε .......
Η συγγραφέας της ανάρτησης, αγόρασε το πουλόβερ για ένα ευρώ, από τα καταστήματα που πουλάνε ρούχα με το κιλό, επειδή ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, και γνώριζε ότι η εταιρεία κατασκευής είχε πολύ καλά και ποιοτικά ρούχα. 
Χρησιμοποίησε τα παρακάτω για την μεταποίηση:
  • Πουλόβερ (που να ταιριάζει στην περιφέρεια σας)
  • Λάστιχο ή ελαστική ζώνη 
  • Παραμάνα
  • Καρφίτσες και μια ραπτομηχανή
1. Από το πουλόβερ έκοψε την κορυφή ως το σημείο που τα μανίκια ξεκινούσαν. 
2. Γύρισε τη «φούστα» το μέσα έξω και δίπλωσε προς τα κάτω την κορυφή. 
3. Καρφίτσωσε γύρω-γύρω για να διασφαλίσει ότι θα παρέμενε σε ευθεία ενώ θα το έραβε!
4. Έραψε, αφαιρώντας καρφίτσες καθώς προχωρούσε. Άφησε ένα ανοικτό κομμάτι στο πλάι για να περάσει το λάστιχο μέσα.
5. Μέτρησε το λαστιχάκι γύρω από τους γοφούς (ή τη μέση ανάλογα με το πώς σκοπεύετε να την φοράτε). Το υπολόγισε με βάση τους γοφούς, λίγο όμως πιο στενό, ώστε να μπορεί να το φοράει και στη μέση αν κάποια στιγμή το επιθυμεί! 
6. Πέρασε το λάστιχο μέσα με μια παραμάνα. 
7. Αφαίρεσε την παραμάνα και έραψε τα δύο άκρες του λάστιχου. Έραψε το ανοικτό κομμάτι, το γύρισε από την καλή και είχε την φούστα έτοιμη!
Όμως της ήταν δύσκολο να πετάξει ότι είχε απομείνει από το πουλόβερ. Τι έκανε;
Φυσικά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα μανίκια σαν γκέτες. Ήθελε όμως κάτι περισσότερο από αυτό. Έτσι συνέχισε να κοιτάζει και να εξετάζει τα μανίκια. Έμοιαζαν σαν καλσόν, αλλά σε ένα μικροσκοπικό μέγεθος. Γι 'αυτό και το έκανε παντελόνι για το κοριτσάκι της. Ένα ευέλικτο, άνετο και ζεστό για τις πιο δροσερές ημέρες. 
Σούπερ αξιολάτρευτο σωστά ?? Τα παντελόνια είναι χαριτωμένα και εγώ, είναι δύσκολο να μην αναφέρω τουλάχιστον μία φορά, πόσο πολύ τα αγαπώ! 
Δείτε λοιπόν πώς να κάνετε ένα ζευγάρι για το αγγελούδι σας! 
 
1. Τοποθετήστε ένα παντελόνι πάνω από τα μανίκια για να μετρήσετε πού να τα κόψετε και σημαδέψτε. Νομίζω ότι αυτά τα μανίκια είναι αρκετά μεγάλα για παιδάκια έως 4 ετών (αυτό είναι μόνο μια εικασία) Ένα μεγαλύτερο πουλόβερ, είναι ενδεχόμενο να ταιριάζει σε ένα μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό.
Κόψτε 3-5 εκ πάνω από το σημείο που σημαδέψατε, στη διακεκομμένη γραμμή, αφήνοντας λίγο χώρο για να αναδιπλώσετε και να ράψετε ένα λαστιχάκι. 
2. Μειώστε το εσωτερικό και των δύο πλευρών. Και πάλι, μετρώντας με το παντελόνι του παιδιού σας για να ελέγξετε πόσο χαμηλά θα πρέπει να δημιουργήσετε τον καβάλο.
3. Γυρίστε το μέσα έξω και καρφώσετε το άνοιγμα μεταξύ τους ολόγυρα. Θα δούμε κάτι σαν ένα ημικύκλιο. Ράψτε. 
4. Κρατήστε το μέσα προς τα έξω και γυρίστε προς τα κάτω το επάνω μέρος του παντελονιού σας το πλάτος της ελαστικής ταινίας σας. Καρφιτσώστε και ράψτε γύρω, αφήνοντας ένα μικρό κενό για να περάσετε το λάστιχο. 
5. Μετρήστε το λάστιχο στη μέση του παιδιού σας ή από ένα παντελόνι της και περάστε το μέσα (με την χρήση μιας παραμάνας). Ράψτε τις άκρες μεταξύ τους. 
6. Κλείστε το άνοιγμα. Και έτοιμο το παντελονάκι της μικρούλας!
Αρκετά άνετο να ανέβει τοίχους και να παίξει στα βράχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER