ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΜΕΤΑΠΟΙΩ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΣΕ ΖΑΚΕΤΑ

 μεταποιώ πουλόβερ σε ζακέτα
 Καταχωνιασμένο κάπου στο βάθος μιας ντουλάπας βρέθηκε αυτό το μεγάλο ροζ κασμιρένιο πουλόβερ, ξεχασμένο για χρόνια!
Αντί να το πεταχτεί μια καλή ιδέα θα ήταν βεβαίως να μεταποιηθεί. Έτσι πλύθηκε, σιδερώθηκε και πήρε τον δρόμο της μεταποίησης.
Δεδομένου ότι ήταν μικρό, η καλύτερη ιδέα θα ήταν να γίνει μια ανοικτή ζακέτα.  Έτσι αφαιρέθηκε προσεκτικά το λάστιχο από τον λαιμό. Όπως πιθανώς γνωρίζετε τα περισσότερα πουλόβερ (ειδικά αυτά που γίνονται από καλύτερες ίνες όπως το μαλλί μερινός, αλπακά και Κασμίρι) συναρμολογούνται κομμάτι-κομμάτι. Λοιπόν, τι στο καλό σημαίνει αυτό; Ένα συναρμολογημένο κομμάτι-κομμάτι πουλόβερ σημαίνει ότι όλα τα κομμάτια που χρησιμοποιούνται για να του δώσουν κάποιο συγκεκριμένο σχήμα είναι εκ των προτέρων διαμορφωμένα (σε αντίθεση, με κάποιο μπλουζάκι που κόβεται στο σχήμα που θέλετε), στην συνέχεια αυτά τα κομμάτια συνδέονται μαζί με κάποια τεχνική που είναι κάτι σαν ραφή. Εν πάση περιπτώσει, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε προσεκτικά να κόψετε σε περισσότερα κομμάτια το πουλόβερ χωρίς τα κομμάτια αυτά να ξηλωθούν. Έτσι διπλώθηκε στην μέση κατά μήκος και κόπηκε στο κέντρο εμπρός.
 ροζ πουλοβερ
Από την στιγμή που κόπηκε στο κέντρο μπροστά το πουλόβερ, έπρεπε να τελειώσουν οι άκρες με κάποιο τρόπο, διαφορετικά το πουλόβερ θα άρχιζε να ξηλώνεται. Για την συγκεκριμένη εργασία χρησιμοποιήθηκε ένα εκλεκτής ποιότητας ύφασμα με ροζ λουλούδια, που ταίριαζε απόλυτα με το πουλόβερ. Οπότε κόπηκε ένα ζευγάρι ρέλι, για να τελειώσουν οι μπροστινές άκρες.
 ροζ ζακετα με γιακά σάλι
Για το ντεκολτέ, το κλείσιμο της ζακέτας και τον γιακά, επιλέχτηκε ένας μεγάλος γιακάς σε στυλ σάλι, που θα συνεχίζει εμπρός και θα κλείνει με ένα μεγάλο πανέμορφο και εντυπωσιακό φιόγκο.
Εδώ είναι ένα κοντινό πλάνο του γιακά σάλι. Είναι βασικά μια ασύμμετρη φαρδιά ζώνη κομμένη σαν ρέλι, διπλωμένη στην μέση, στην οποία τοποθετήσαμε μέσα την λαιμόκοψη του πουλόβερ μεταξύ των δύο στρωμάτων του γιακά.
Τέλεια!!! Να η νέα ζακέτα.
Πηγή
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER