ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΗΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙ

ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΗΣ
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να ράψουμε ένα εύκολο κεφαλάρι διπλής όψης για το κρεβάτι μας.
Εάν μπορείτε να ράψετε - μπορείτε να κάνετε αυτό το πολύ γρήγορο εύκολο έργο.
Δεν ράβετε; -κανένα πρόβλημα - Υπάρχει κάτι και για σας. Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε βήμα-βήμα οδηγίες πώς να κάνετε το κεφαλάρι χωρίς ράψιμο.
Η μία πλευρά του καλύμματος – έχει ασπρόμαυρα γεωμετρικά μοτίβα. Από την άλλη πλευρά είναι μοβ.
Είναι σαν μία μεγάλη μαξιλαροθήκη που γλιστρά πάνω από το υπάρχον κεφαλάρι από ξύλο.
ΡΑΒΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΗΣ
Υλικά:
Ύφασμα - δύο διαφορετικά σχέδια. Γι 'αυτό το διπλό κρεβάτι χρειάζονταν 2 μέτρα από το καθένα
Προαιρετικά: ένα παλιό σεντόνι στο ίδιο μέγεθος με το ύφασμα. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί σαν φόδρα και θα καταστήσει ευκολότερο το ράψιμο πάνω από την βάτα.
Κλωστή που να ταιριάζει
Ρυθμιζόμενη ράβδος με ελατήριο.(Συνήθως τις χρησιμοποιούμε στις κουρτίνες του μπάνιου)
4 μέτρα Βάτα 2,5 εκ φαρδιά και δύσκαμπτη.
Για την Επιλογή “χωρίς ράψιμο”: Ύφασμα, ρυθμιζόμενη ράβδος με ελατήριο, Κολλητική ταινία ραπτικής, Σίδερο και σιδερώστρα.
 
ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΗΣ 1
Ξεκινάμε με ένα παραδοσιακό ξύλινο κεφαλάρι, στη συνέχεια, τοποθετείται η ρυθμιζόμενη ράβδος με ελατήριο σφιχτά μεταξύ των δύο κολόνων που προϋπήρχαν στις άκρες στο κεφαλάρι. Δεν έχετε ράβδο? Θα μπορούσατε να βιδώσετε μία ξύλινη ράβδο ανάμεσα στις κολώνες, αν πρόκειται να είναι μόνιμη. Η ράβδος θα κρατήσει το κέντρο του καλύμματος σε ευθεία και δεν θα πέφτει προς τα κάτω.
1. Μετρήστε το ύψος για το κεφαλάρι σας και το πλάτος - φροντίστε να προσθέσετε μερικά εκατοστά στο πλάτος για τα πλαϊνά και τα περιθώρια ραφής. Προσθέστε 7-8 εκ στο ύψος για την ραφή στην κορυφή και το στρίφωμα. Κόψτε το ύφασμα, την φόδρα, και την βάτα στο μέγεθος που μετρήσατε.
2. Απλώστε τα υφάσματα σας με αυτή τη σειρά: φόδρα, βάτα, το πρώτο ύφασμα με την καλή προς τα επάνω, το δεύτερο ύφασμα με την καλή προς τα κάτω, βάτα, φόδρα.
ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΗΣ 2
3. Καρφιτσώστε τα όλα μαζί.
4. Γαζώστε την επάνω ραφή.
5. Ράψτε το στρίφωμα στο μπροστινό και πίσω κομμάτι – σε όλα τα στρώματα - ύφασμα, βάτα, φόδρα.
6. Ράψτε την μία πλευρική ραφή. Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει - τοποθετήστε το κάλυμμα πάνω στο κεφαλάρι και καρφιτσώστε την άλλη πλευρά ώστε όταν ραφτεί να προσαρμόζεται άνετα. Γαζώστε την ραφή.
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ:
Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα χρειαστούμε φόδρα, παρά μόνο το ύφασμα και την βάτα. Μία κολλητική ταινία όπως η αράχνη λειτουργεί καλύτερα από ό, τι η κόλλα υφάσματος, δεδομένου ότι βοηθά να κρατηθεί η ραφή ευθεία.
1. Μετρήστε το μέγεθος που έχει το κεφαλάρι σας και προσθέστε 5 εκατοστά επιπλέον σε κάθε μέτρηση. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε τα πλαϊνά από τις κολώνες. Αυτό μπορεί να είναι μια μικρή αύξηση ή μεγάλη ανάλογα με το πάχος που έχουν οι κολώνες.
2. Διπλώστε 2 εκ και σιδερώστε όλες τις ακατέργαστες άκρες μέσα σε κάθε κομμάτι του υφάσματος. Βεβαιωθείτε ότι τα εμπρός και πίσω κομμάτια ταιριάζουν στο μέγεθος.
3. Σιδερώστε την κολλητική ταινία όπως η αράχνη στην κορυφή της διπλωμένης 2 εκ πλευράς κατά μήκος. Μην το κάνετε στην κάτω πλευρά του στριφώματος – να το κάνετε αυτό μόνο στην κορυφή και τις πλευρές. Βεβαιωθείτε ότι τα άκρα είναι ευθυγραμμισμένα, σιδερώστε και αφήστε να κρυώσει.
4. Τοποθετήστε το κάλυμμα πάνω από το κεφαλάρι. Και τελειώσατε!!!
ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ, ΕΠΙΛΟΓΗ Νο 2
Αντί να γαζώσετε τις πλευρικές ραφές, μπορείτε να τοποθετήσετε 3 ή 4 καψούλια κατά μήκος κάθε πλευράς και να χρησιμοποιήσετε κορδέλα για να δέσετε το κάλυμμα.
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER