ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΠΛΙΣΕ ΤΖΙΝ ΜΙΝΙ ΦΟΡΕΜΑ

jean dress
Δείτε μία ιδέα πως μπορείτε να μεταποιήσετε ένα φόρεμα.
Πριν & Μετά: Πλισέ τζιν μίνι φόρεμα
jean dress before-after
ΥΛΙΚΑ:
Ένα παλιό φόρεμα
Ψαλίδι
Μια ραπτομηχανή
Βελόνα και κλωστή
jean dress tutorial
ΟΔΗΓΙΕΣ:
1. Κόβουμε το μπούστο του φορέματος στο σημείο στο οποίο θέλουμε οι πιέτες μας να ξεκινούν.
2. Λόγω του μεγάλου μήκους του φορέματος μπορούν να κοπούν 2 τμήματα υφάσματος για τις πιέτες, (το πρώτο κομμάτι είναι από την βάση του φορέματος και κόβεται στα 30 εκ. από το στρίφωμα και το δεύτερο κόβεται από την περιοχή της μέσης, ακριβώς επάνω από αυτό στα 32 εκ – τα 2 επιπλέον εκατοστά είναι για το στρίφωμα) γεγονός που επιτρέπει να δημιουργηθεί πολύ μεγαλύτερος όγκος στις πιέτες.
3. Στη συνέχεια τα κομμένα τμήματα υφάσματος με το ίδιο μήκος ράβονται μαζί και έτσι έχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι, στο οποίο ακολούθως ράβεται το στρίφωμα του τμήματος που είχε πριν κοπεί από την περιοχή της μέσης του φορέματος.
4. Στη συνέχεια παίρνουμε το μπούστο, το προβάρουμε και κάνουμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να εφαρμόζει στο σώμα μας.
jean dress 1
5. Τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε τις πιέτες. Σε αυτό το έργο αποφασίστηκε να γίνουν γύρω-γύρω πολλές κουφόπιετες. Για να γίνει αυτό πρέπει να μετρηθεί η βάση του μπούστου και η πάνω πλευρά του μεγάλου κομματιού που έχει δημιουργηθεί για να γίνουν οι πιέτες. Κάνουμε την διαίρεση και στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε ότι 4 εκατοστά πλάτος πιέτας θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά, επιτρέποντας έτσι το κομμάτι της φούστας να ταιριάζει με το μπούστο.
6. Για να δημιουργήσετε τις πιέτες γυρίστε το ύφασμα από την ανάποδη πλευρά και κάνετε δύο πλευρικές πτυχώσεις απέναντι η μία στην άλλη, γυρίστε το από την καλή για να βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο πιέτας που εμφανίζεται εμπρός είναι 4 εκατοστά πλάτος.
7. Καρφιτσώστε κάθε πιέτα όπως προχωράτε, αλλά αν όταν φτάσετε στο τέλος της τελευταίας η πιέτα είναι μικρότερη από ότι θα έπρεπε, μπορείτε να γυρίσετε πίσω και να ανακατανείμετε λίγο τις πιέτες ή θα μπορούσατε επίσης να τελειώσετε την τελευταία με σούρα!
8. Στη συνέχεια καρφιτσώστε τις πιέτες στην κάτω πλευρά του μπούστου.
9. Με τη ραπτομηχανή, ράψτε τις πιέτες στο μπούστο.
Και αυτό ήταν. Τελειώσατε!!!!
Πηγή
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER