ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΗ

 τσιγγανικη μπλουζα
ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΗ
Μπλούζα τσιγγάνικη με μανίκι και διακοσμητικές τρέσες. Πατρόν σε μεγέθη 36-56.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σχεδιάστε το πατρόν σύμφωνα με το δικό σας μέγεθος σε χαρτί ή απευθείας στο ύφασμα σας. Κόψτε τα κομμάτια του υφάσματος σύμφωνα με το πατρόν.
Ξεκινήστε με τα μανίκια. Ράψτε στο κέντρο κατά μήκος από μια διακοσμητική τρέσα. Γαζώστε την εσωτερική ραφή των μανικιών μέχρι το σημείο που θα ενωθούν με το μπούστο. Ράψτε τις διακοσμητικές τρέσες στα βολάν των μανικών και στριφώστε τα. Στην κορυφή τους κάνετε ένα τρύπωμα και σουρώστε τόσο όσο να ταιριάζουν με το κάτω μέρος των μανικιών. Τοποθετήστε το επάνω μέρος του βολάν στο κάτω μέρος του μανικιού με τις καλές πλευρές μαζί και τρυπώστε τα. Γυρίστε από την καλή και ελέγξετε το αποτέλεσμα. Αν είστε ικανοποιημένες προχωρήστε στην ραφή τους. Σιδερώστε. Επαναλάβετε για το άλλο μανίκι.
Συνεχίστε με το μπούστο. Τοποθετήστε το εμπρός και πίσω κομμάτι του μπούστου τις διακοσμητικές τρέσες και με τις καλές πλευρές και ράψτε τις πλαϊνές ραφές μέχρι του σημείου που θα ενωθούν με τα μανίκια, ράψτε και τις τρέσες επάνω στο εμπρός και πίσω κομμάτι του μπούστου. Πάρτε το βολάν του μπούστου, ράψτε επάνω κομμάτια της διακοσμητικής τρέσας και ακολούθως κάνετε το στρίφωμα. Στην συνέχεια περάστε του ένα τρύπωμα στο επάνω μέρος του και τραβήξτε την κλωστή σας να σουρώσει τόσο όσο να ταιριάζει στο κάτω μέρος του μπούστου. Τοποθετήστε το επάνω μέρος του βολάν στο κάτω μέρος του μπούστου με τις καλές πλευρές μαζί και τρυπώστε τα. Γυρίστε από την καλή και ελέγξετε το αποτέλεσμα. Αν είστε ικανοποιημένες προχωρήστε στην ραφή τους. Σιδερώστε.
Καρφιτσώστε τα μανίκια στις μασχάλες και ράψτε τα στο μπούστο. Σιδερώστε.
Μπορείτε επίσης να κάνετε εξώγαζα στα μανίκια 0,3 εκ από την άκρη. Στην κορυφή του μπούστου και των μανικιών γυρίστε 0,5 εκ προς τα μέσα και σιδερώστε, γυρίστε άλλα 2 εκ και σιδερώστε. Ράψτε γύρω-γύρω αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα να περάσετε το λάστιχο. Περάστε το λάστιχο με μία παραμάνα. Κλείστε το άνοιγμα ράβοντας στο χέρι και τελειώσατε.



















Πηγή :marlenemukai
============ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER