ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Υπάρχουν πολλές φίλες που δεν αισθάνονται πολύ καλά, όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν μια ραπτομηχανή.
Δεδομένου ότι η τιμή των αξιόλογων ρούχων αυξάνεται σταθερά, σίγουρα το να ράψετε το δικό σας είναι οικονομικότερο και αρκετές σκέφτονται ότι αξίζει να προσπαθήσουν να αποκτήσουν αυτή την ικανότητα.
Αν είστε μία από αυτές που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ ραπτομηχανή ή είστε πιο έμπειρες και ενδιαφέρεστε για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε μια ραπτομηχανή με ασφάλεια.
Προμηθευτείτε προστατευτικό δαχτύλου.
Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που επισκέπτονται το νοσοκομείο κάθε χρόνο με τραυματισμούς στα δάχτυλα, είναι αυτοί που έχουν τρυπήσει τα δάχτυλά τους κατά την χρήση ραπτομηχανής. Είναι πολύ εύκολο να χάσουμε από τα μάτια μας την βελόνα για μια στιγμή και να ράψουμε το δάχτυλό μας. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται παράξενο, πολλοί από τους ανθρώπους που τραυματίζουν τα δάχτυλά τους είναι έμπειροι. Αποκτούν υπερβολική αυτοπεποίθηση από το γεγονός ότι γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν την ραπτομηχανή και δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα.
Αποφύγετε περισπασμούς
Όταν χρησιμοποιείτε την ραπτομηχανή, είναι σημαντικό να έχετε φροντίσει να έχει ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος περισπασμών γύρω σας. Για παράδειγμα, αν έχετε παιδιά και τρέχουν γύρω, ίσως δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να ανοίξετε την ραπτομηχανή σας και να προσπαθήσετε να ξεκινήσετε ένα έργο. Δυνατή μουσική, τηλεφωνικές κλήσεις και τα σκυλιά είναι μερικοί από τους συνήθεις περισπασμούς που μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή όταν προσπαθείτε να ράψετε.
Αποσυνδέετε την ραπτομηχανή σας όταν δεν την χρησιμοποιείτε.
Αμέτρητοι άνθρωποι αφήνουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στην πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιούν, αλλά αυτό ποτέ δεν είναι σοφό. Όταν θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε μια ραπτομηχανή με ασφάλεια, αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου ανά πάσα στιγμή.
Οι ραπτομηχανές παράγουν μεγάλη θερμότητα όταν είναι ενεργοποιημένες, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια απρόσμενη φωτιά. Ακόμα κι αν είναι μόνο για ελάχιστο χρόνο που θα απομακρυνθείτε από την μηχανή σας, θα πρέπει να αφαιρέσετε το βύσμα.
Σκεφτείτε το πάχος υλικών.
Δυστυχώς, οι περισσότερες ραπτομηχανές δεν είναι αρκετά ανθεκτικές για να ράψουν παχύτερα υλικά. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια απλή μηχανή χαμηλού κόστους, μπορεί να μην είστε σε θέση να ράψετε κάτι σαν τζιν ή δέρμα. Αν προσπαθήσετε, υπάρχει μια πιθανότητα η βελόνα να σπάσει και να πέσει μέσα στην μηχανή. Προσπαθώντας να την αφαιρέσετε μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Μην επιχειρήσετε να το κάνετε αυτό. Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να κατευθυνθείτε στα ειδικά καταστήματα επισκευών ραπτομηχανών αντί να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.
================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER