ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΡΑΒΩ ΡΙΧΤΗ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ

ΡΑΒΩ ΡΙΧΤΗ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ
Πρόσφατα έραψα μία μπλούζα και είμαι πολύ χαρούμενη καθώς το ριχτό της στυλ εμπρός, καλύπτει τέλεια την κοιλίτσα. Τα μανίκια είναι φαρδιά και έχουν ανοίγματα στη εξωτερική πλευρά του χεριού. 
ΥΛΙΚΑ
Ύφασμα 
πολυεστερική κλωστή 
λίγο μαύρο βελούδο για διακόσμηση(προαιρετικά)
Ψαλίδι υφάσματος 
καρφίτσες 
σαπουνάκι σήμανσης ραπτικής
μεζούρα
ψαλίδι χαρτιού (να κόψει το πατρόν)
ΥΦΑΣΜΑ
Αυτή η μπλούζα μπορεί να γίνει από μια ποικιλία ελαφρών έως μεσαίου βάρους υφασμάτων όπως ρεγιόν, πολυέστερ, βαμβάκι, μαλλί κλπ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΥΦΑΣΜΑ

Θα χρειαστείτε 1,50μ υφάσματος.
ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΡΑΦΗΣ 
Αυτό το πατρόν ΔΕΝ περιλαμβάνει περιθώρια ραφών. 
 ΜΑΝΙΚΙΑ
1.    Κόψτε τα μανίκια σύμφωνα με το σχέδιο. Βασικά το μανίκι χωρίζεται κάθετα σε δύο μέρη. 2. Ράβετε τα ανοίγματα στα μανίκια όπως ράβετε τα στριφώματα και σιδερώνετε. 3. Πιάνετε 15 εκ από την κορυφή τα δύο κομμάτια κάθε μανικιού μαζί και τα ράβετε μαζί σε αυτό το σημείο. Επαναλαμβάνετε 15 εκ πιο κάτω το βήμα 3.
ΡΑΨΤΕ
1. Ξεκινήστε δημιουργώντας τις εμπρός 5 πιέτες. 2. Τρυπώστε τις. 3. Ευθυγραμμίστε τις ραφές στους ώμους του εμπρός και πίσω με τις καλές πλευρές μαζί και τρυπώστε. 4. Προσαρμόστε τα μανίκια στην μπλούζα και τρυπώστε. 5. Τρυπώστε τις πλαϊνές ραφές και τρυπώστε. 6. Προβάρετε την μπλούζα. Αν είστε ευχαριστημένες ράψτε ξεκινώντας από τις εμπρός πιέτες, συνεχίστε με τους ώμους, τα μανίκια και τέλος τις πλαϊνές ραφές. Με τις καλές πλευρές μαζί, ταιριάξετε τις πλαϊνές ραφές και ράψτε. Σιγουρευτείτε ότι η ραφή κάτω της μασχάλης είναι ευθυγραμμισμένη με την πλαϊνή ραφή. 7. Προαιρετικά προσθέστε το βελούδο και ράψτε. 8. Σιδερώστε με τις ραφές ανοιχτές. 9. Κάνετε τα στριφώματα.
ΣΤΡΙΦΩΜΑΤΑ
1. Υπολογίστε 0,50 εκ περιθώριο στριφώματος στην μπλούζα και στα μανίκια. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το ποδαράκι για το στρογγυλό στρίφωμα ή να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. 2. Γυρίστε 0,25 εκ μακριά από την άκρη κατά μήκος του στριφώματος. 3. Σιδερώστε το περιθώριο ραφής. 4. Διπλώνουμε το περιθώριο ραφής και πάλι 0,25 εκ. Μπορείτε να διπλώνετε καθώς ράβετε στο επόμενο βήμα.  5. Γαζώστε στην διπλωμένη άκρη του περιθωρίου ραφής. 6Σιδερώστε το στρίφωμα σας και είστε έτοιμοι!
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER