ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

DIY ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΠΙΕΤΕΣ

 DIY ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΠΙΕΤΕΣ
DIY ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΠΙΕΤΕΣ
Οι φούστες με πιέτες, εδώ και χρόνια, ήταν το είδος του έργου που θα απόφευγα - όλα αυτά τα μαθηματικά φαινόταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν.
Όχι επειδή δεν μου άρεσαν τα μαθηματικά, αλλά περισσότερο από την ιδέα του «γιατί να ασχολούμαι με μαθηματικά το Σαββατοκύριακο μου». Ωστόσο, πρόσφατα βρήκα έναν τρόπο να κάνω πιέτες όσο το δυνατόν πιο εύκολα και κατέληξα σε αυτήν την προσέγγιση – η οποία ήταν πραγματικά πολύ απλή. Χρειάζεται λίγη ακρίβεια, η οποία ειλικρινά δεν είναι κάτι που μου αρέσει, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει πολύ, πιστέψτε με.
Υλικά
Βαμβακερό ύφασμα
Καρφίτσες
Μεζούρα
Ψαλίδι
Ραπτομηχανή
Κλωστή
 DIY PLEATTED SKIRT
Για αυτό το έργο, ήθελα να δημιουργήσω ένα κομμάτι ύφασμα με πιέτες γύρω από όλη τη περίμετρο της μέσης, οπότε το μόνο που θα έπρεπε να κάνω ήταν να βάλω ένα φερμουάρ πίσω, αντί να ράβω τρία κομμάτια μαζί. Αυτός μπορεί να μην είναι ο παραδοσιακός τρόπος να το κάνω, αλλά το βρήκα πολύ πιο εύκολο. Έτσι, όταν αγοράζετε το ύφασμα σας βεβαιωθείτε ότι είναι περίπου 3 φορές σε μήκος του μεγέθους της μέσης σας ώστε να μπορείτε να κάνετε τις πιέτες (και κατάλληλο από την άποψη της πτώσης ή του πλάτους για να είναι midi). Για το βαμβακερό ύφασμα, βρήκα ότι χρειάζομαι τουλάχιστον 3,3 μέτρα.
1. Πρώτα πρόκειται να δημιουργήσουμε τις πιέτες στο ύφασμα. Πάρτε το κομμάτι του υφάσματος σας και διπλώστε το στην μέση κατά μήκος τρόπους για να βρείτε τη μέση - αυτό είναι το μέσο σημείο που όλες οι πιέτες σας πρέπει να στρέφονται.
2. Έχω επιλέξει 10 εκατοστά ως μέγεθος πιέτας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε. Χρησιμοποιώντας την κιμωλία σας, σημειώστε 10 εκατοστά σε κάθε πλευρά του κεντρικού σημείου και, στη συνέχεια, συνεχίστε αυτά τα σημάδια μέχρι τις άκρες του υφάσματος.

3. Για να κάνετε τις πιέτες, πάρτε το δεύτερο σημειωμένο σημείο, (20cm από το κέντρο), διπλώστε το και ευθυγραμμίστε το με το κέντρο για να δημιουργήσετε τον πρώτο καθρέφτη. Καρφιτσώστε το στη θέση του. 
4. Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε αυτή την διαδικασία και από τις δύο πλευρές προς το κέντρο.
5. Κάντε ένα τρύπωμα κατά μήκος της κορυφής για να κρατήσετε τις πιέτες στη θέση τους.
6. Κόψτε τη ζώνη μέσης, διπλώστε τη στο μισό και καρφιτσώστε την.
 
7. Τοποθετήστε την ανάποδα πάνω στην φούστα σε ευθεία με την κορυφή των πιετών. Καρφιτσώστε την στη θέση της.
 8. Ράψτε με ένα περιθώριο ραφής 1 εκ κατά μήκος της κορυφής.
9. Αυτό θα συνδέσει τη ζώνη στη φούστα.
10. Διπλώστε τη φούστα στη μέση με τις καλές πλευρές μαζί και καρφιτσώστε στη θέση της. Ξεκινήστε από το κάτω μέρος και ράψτε κατά μήκος της ανοικτής άκρης αφήνοντας χώρο για ένα φερμουάρ στην κορυφή.
11. Συνδέστε το φερμουάρ σας στη θέση του.
12. Ράψτε το φερμουάρ σας.
13. Ράψτε με το χέρι μία κόπιτσα στην κορυφή του φερμουάρ σας. Τέλος, στριφώστε το κάτω μέρος της φούστας, αναδιπλώνοντας την κάτω άκρη από 1cm και ράβοντας κατά μήκος της άκρης.
=================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER