ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ

ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ
Έρχεται ο χειμώνας και η προμήθεια πετρελαίου λόγω τιμής θα είναι σχεδόν απαγορευτική, για τον λόγο αυτό, αποφάσισα να θωρακίσω λίγο το σπίτι μου.
Σε κάποιους χώρους που δεν χρησιμοποιούνται θα κλείσουμε τα σώματα του καλοριφέρ και φυσικά και τις πόρτες, ώστε να μην διοχετεύεται εκεί η ζέστη. Υπάρχουν χώροι όμως που δεν μπορούν να απομονωθούν με αυτόν τον τρόπο. Εδώ και πολύ καιρό σκεπτόμουν τι να κάνω. Άλλωστε πάντα μου αρέσει να κάνω παρεμβάσεις στην διακόσμηση του σπιτιού και όταν μου αρέσει το αποτέλεσμα, ενθουσιάζομαι και αισθάνομαι πολύ περήφανη για το έργο μου, ιδιαίτερα όταν αυτό έχει προκύψει με ελάχιστο ή καθόλου κόστος, παρά μόνο προσωπική εργασία.
Το μόνο που βρήκα είναι να κρεμάσω χοντρές κουρτίνες για να κόβουν το κρύο. Δεν είναι βέβαια ίσως η καλύτερη λύση, είναι όμως η πιο οικονομική που βρήκα.
Αγόρασα ένα χοντρό ύφασμα επιπλώσεων και έραψα τις κουρτίνες. Ο άντρας μου βοήθησε βάζοντας τους σιδηροδρόμους. Έβαλα τις κουρτίνες, αλλά είχα ακόμα απώλεια θέρμανσης από την σκάλα. Έτσι αποφάσισα να κλείσω την σκάλα βάζοντας μέτωπα στα σκαλοπάτια. Ο άντρας μου, που - αν και επιστήμονας - πιάνουν τα χέρια του, έκοψε από απλό κοντραπλακέ τα κομμάτια που χρειάζονταν για να κλείσουν τα μέτωπα. Όμως αν και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα καλό, κάτι του έλειπε.
Έτσι με την τεχνική του decoupage, επιμελήθηκα τα κομμάτια. Από ένα παλιό πλαστικό τραπεζομάντηλο και με την βοήθεια του μοιρογνωμονίου έκοψα κάποια κομμάτια και τα κόλλησα στα κοντραπλακέ κομμάτια με κόλλα decoupage. Στην συνέχεια τα πέρασα 3 χέρια βερνίκι και το αποτέλεσμα καταπληκτικό. Κανείς δεν θα μπορούσε πλέον να καταλάβει ότι αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε από τόσο φτηνά υλικά ότι είχαμε χρησιμοποιήσει ένα τόσο απλό ξύλο.
Ο άντρας μου τα τοποθέτησε και ιδού το αποτέλεσμα.
Με ελάχιστα χρήματα, κάποια προσωπική εργασία, μερικό χρόνο και πολύ διάθεση, έχουμε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το συμπέρασμα είναι βεβαίως, ότι με κάποια θεωρούμενα άχρηστα υλικά που πιθανώς έχουμε στο σπίτι, ή ανακυκλώνοντας κάποια άλλα υλικά, μπορούμε να ομορφύνουμε τον χώρο που ζούμε και περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, κάνοντας τον ζεστό και λειτουργικό.
"Πενία τέχνας κατεργάζεται" ή "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν".
Από παροιμίες και γνωμικά η γλώσσα μας είναι πλούσια.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER