ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΝΤΡΑΠΕ ΦΟΡΕΜΑ

ντραπέ φόρεμα πλάτη
Ένα φόρεμα από μετάξι ή όποιο άλλο υλικό της αρεσκείας σας, θα ήταν υπέροχο για τις όποιες βραδινές υποχρεώσεις. 
Ακολουθήστε τις οδηγίες και με μερικά ευρώ που θα ξοδέψετε για το ύφασμα, θα έχετε ένα υπέροχο φόρεμα. 
Ντραπέ φόρεμα με πένσα στήθους και μέσης.
 Άλλωστε ενώνοντας την πένσα στήθους με την πένσα μέσης, έχετε φόρεμα τύπου ρεντινγκότα ΙΙ (princess seam).
Αυτό το σχέδιο είναι το πιο αγαπημένο μου, γιατί αναδεικνύει το σώμα και ταυτόχρονα τονίζει την θηλυκότητα.
Υφάσματα μπορείτε να βρείτε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τιμές απίστευτα χαμηλές (όπως 1 ευρώ το μέτρο). Μην χάνετε λοιπόν χρόνο. Φτιάξτε την διάθεσή σας με ένα νέο φόρεμα. 
Ένας πολύ εύκολος τρόπος για φόρεμα ντραπέ, εμπρός στο ντεκολτέ ή πίσω στην πλάτη, είναι να σχεδιάσετε το ντραπέ κομμάτι ξεχωριστά. 
1. Χρειαζόμαστε ένα κομμάτι χαρτί για σχεδιασμό πατρόν 10 Χ 65 εκ. - 2. Κάνουμε κοψίματα ανά 5 εκ. - 3. Κόβουμε και ανοίγουμε. - 4. Αντιγράφουμε σε νέο χαρτί, το οποίο χρησιμοποιούμε για το πατρόν του ντραπέ. Αυτό το κομμάτι θα το προσαρμόσουμε και θα το ράψουμε στους ώμους.
Για το φόρεμα θα χρειαστείτε : ύφασμα, ενίσχυση υφάσματος (αν χρησιμοποιήσετε καθαρίσματα στο ντεκολτέ και στις μασχάλες) και φερμουάρ. Διπλώστε το ύφασμα ( καλές πλευρές μέσα). Τοποθετήστε τα κομμάτια του πατρόν σας πάνω στο διπλωμένο ύφασμα.
Κοπή : Το εμπρός πατρόν το βάζετε πάνω στην τσάκιση του υφάσματος. Το ίδιο κάνετε και για το μπροστινό ντεκολτέ (σε περίπτωση καθαρίσματος) και το κομμάτι του ντραπαρίσματος. Στερεώνεται όλα τα κομμάτια με καρφίτσες και κόβετε προσεκτικά. Δίπλα βάζετε το πίσω πατρόν και το κομμάτι της πίσω λαιμόκοψης (αν φυσικά κάνετε τα καθαρίσματα). Στερεώνεται όλα τα κομμάτια με καρφίτσες και κόβετε προσεκτικά. 
Όταν έχετε  κόψει όλα τα κομμάτια έχετε :
1 εμπρός 
2 πίσω και
1 κομμάτι νταπαρίσματος.
ντραπέ φόρεμα
Οδηγίες :
Καρικώστε στην μηχανή με ζιγκ-ζαγκ τις πλευρές όλων των κομματιών για να αποφύγουμε τυχόν ξέφτισμα. Γαζώστε την πίσω μεσαία ραφή από το σημείο του ανοίγματος πάνω από το στρίφωμα έως την βάση του φερμουάρ. Σιδερώστε τα άκρα της σχισμής του ανοίγματος και ράψτε τα. Γαζώστε τις πένσες στο εμπρός και πίσω κομμάτι και σιδερώστε τις προς το κέντρο. Καρικώστε το κομμάτι του ντραπαρίσματος.
Γυρίστε και γαζώστε όλες τις πλευρές τους. Κάντε καθαρίσματα στα κομμάτια του λαιμού στο εμπρός και πίσω ή χρησιμοποιήστε ρέλι και γαζώστε τα. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για τις μασχάλες. Γαζώστε το φερμουάρ από κάτω προς τα πάνω. Κάντε τις πιέτες στο κομμάτι ντραπαρίσματος στις άκρες των ώμων. Διπλώστε στα σημάδια της κάθε πλευράς ανά δύο ώστε να συμπίπτουν και γαζώστε το μαζί με τις ραφές των ώμων. Επίσης γαζώστε το εμπρός και πίσω στις πλαϊνές ραφές.
Τέλος ράψτε το στρίφωμα.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER