ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΑΚΡΥ ΜΑΝΙΚΙ

 φορεμα με μανικι
ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΑΚΡΥ ΜΑΝΙΚΙ
Το φόρεμα που θα ράψουμε σήμερα είναι σε γραμμή ρεντιγκότα, την γνωστή ως princess seam.
 Ως ύφασμα θα επιλέξω βελούδο, καθώς είναι ένα ύφασμα που αγαπώ πολύ για την …. τι άλλο; βελούδινη υφή του.
 βελουδινο φορεμα με μανικι
Θεωρώ ότι η ραφή ρεντιγκότα κολακεύει ιδιαίτερα το σώμα καθώς αγκαλιάζει τις καμπύλες του και τονίζει την θηλυκότητα.
 φορεμα με μακρυ μανικι σχεδιο
Σε νέο χαρτί σχεδιασμού αντιγράφουμε το πατρόν για να κάνουμε τις αλλαγές βάζοντας τις δικές μας διαστάσεις.
 φορεμα με μανικι πατρον
Οι διαστάσεις που υπάρχουν στο πατρόν είναι ενδεικτικές και θεωρώ ότι λίγο-πολύ ταιριάζουν σε όλα τα νούμερα. Προεκτείνουμε το πατρόν μας ως το μήκος που επιθυμούμε. Βάζουμε στην γραμμή του στήθους και τις μέσης τις διαστάσεις μας. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε περιθώρια ραφής.
ΚΟΠΗ
Αφού έχουμε τελειώσει με τον σχεδιασμό του πατρόν, ετοιμάζουμε το ύφασμα μας για το κόψιμο. Πρέπει πάντα να έχουμε πλύνει και σιδερώσει το ύφασμα πριν το κόψουμε για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις αργότερα, όπως τυχόν συρρίκνωση. Τοποθετούμε το ύφασμα στην επιφάνεια κοπής, διπλωμένο στην μέση (ούγια με ούγια και καλές πλευρές μαζί). Στην τσάκιση τοποθετούμε το 1ο κομμάτι , παράλληλα στην ούγια, και αυτό γιατί θέλουμε όταν κοπεί να είναι ένα κομμάτι, και κόβουμε. Συνεχίζουμε τοποθετώντας και το 2ο κομμάτι παράλληλα στην ούγια και με την ίδια κατεύθυνση. Εδώ δεν χρειάζεται να τοποθετήσουμε στην τσάκιση γιατί ούτως ή άλλως χρειαζόμαστε 2 ξεχωριστά κομμάτια. Να σας θυμίσω ότι το βελούδο έχει πέλος και αν τα κομμάτια σας δεν έχουν την ίδια κατεύθυνση, θα υπάρχει απόκλιση στο χρώμα των κομματιών του φορέματος. Ακολούθως κόβουμε το πίσω με την ίδια λογική, όπως και το εμπρός, απλά φροντίζουμε η λαιμόκοψη να είναι περισσότερο ρηχή. Τελευταία κόβουμε τα μανίκια. 
 φορεμα με μανικι 1
ΡΑΦΗ
Μετά την κοπή έχουμε 2 κομμάτια πλαϊνά και 1 κομμάτι κεντρικό και τα καρφιτσώνουμε μαζί προσεκτικά. Τα τρυπώνουμε και σιδερώνουμε με τις ραφές ανοικτές. Στην συνέχεια τα γαζώνουμε μαζί. Επειδή όμως ράβουμε φόρεμα, θα πρότεινα να ξεκινήσουμε να γαζώνουμε τις ραφές από το στρίφωμα προς το μπούστο, καθώς εκεί είναι μόνο που θα ακολουθήσουμε την διαδικασία για το ράψιμο της κυρτής ραφής. 
 φορεμα σχεδιο 1
Θα διαπιστώσετε εάν περάσετε το δάκτυλο σας πάνω στην καμπύλη ραφή, ότι το εξωτερικό κομμάτι δημιουργεί μια «κυρτή» καμπύλη και το εσωτερικό δημιουργεί μια «κοίλη» καμπύλη. Σε κάθε μία από τις καμπύλες κάνουμε γαζί στο ένα εκατοστό από την άκρη. Αυτό θα μας χρησιμεύσει σαν οδηγός όταν κάνουμε μερικές ψαλιδιές και στα δύο κομμάτια ( εσωτερικό και εξωτερικό) να μην κόψουμε μέσα από το γαζί και παράλληλα θα βοηθήσει να μην υπάρξει κίνδυνος ξεφτίσματος. Όλα αυτά τα κάνουμε ώστε να μην μας δημιουργήσουν πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ραψίματος οι καμπύλες. Στην συνέχεια τοποθετούμε πρώτα το ένα εξωτερικό κομμάτι στο κεντρικό με τις καλές πλευρές μαζί και ράβουμε και επαναλαμβάνουμε με το άλλο εξωτερικό κομμάτι. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και στο πίσω. Σε αυτήν την φάση, θα τοποθετήσουμε τα μανίκια. Έπειτα ράβουμε τις πλαϊνές ραφές και κάνουμε τα καθαρίσματα στον λαιμό χρησιμοποιώντας ρέλι. Τελειώνουμε φυσικά με τα στριφώματα!!!
 φορεμα με μακρυ μανικι μινι
Αυτό το φόρεμα, μπορεί να γίνει μάξι, μίντι ή μίνι. Μπορείτε επίσης να το κόψετε στην μέση, να προσθέσετε ζωνάρι ή να κάνετε την φούστα σε γραμμή Α, ίσια ή κλος. κλπ.
Φωτο: Pinterest
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER