ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

DIY ΜΠΛΟΥΖΑ

DIY ΜΠΛΟΥΖΑ
Το σημερινό tutorial, περιλαμβάνει μία παλιά μου μπλούζα (στενή πλέον-διότι το σώμα αλλάζει μέρα με την μέρα όσο περνούν τα χρόνια)
και ένα πουκάμισο του άντρα μου με τριμμένους γιακάδες και μανσέτες, που είχε βάλει στα σκουπίδια πέρυσι τον χειμώνα. Φυσικά μιλάμε για μεταποίηση.
Πήρα λοιπόν αυτά τα δύο κομμάτια και τα έφτιαξα μία νέα μπλούζα για εμένα, δίνοντας τους κάποια παράταση ζωής.
Μόλις είδε την νέα μου μπλούζα ο άντρας μου αναφώνησε : "Ωχ!!! Πάει το πουκάμισό μου!!!" Το είχε αντικαταστήσει βλέπετε και ταράχτηκε, καθώς θεώρησε ότι κατέστρεψα το καινούργιο. Εντάξει, του εξήγησα και όλα καλά! Με βοήθησε και στην φωτογράφιση. Χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία όπως μπορείτε να διαπιστώσετε. Ας δούμε λοιπόν πως συνδυάζοντας τα δύο κομμάτια που προανέφερα μπορούμε να δημιουργήσουμε μία εξ ολοκλήρου ανανεωμένη εμφάνιση.
ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε ένα πουκάμισο και μία μπλούζα, τα υφάσματα των οποίων πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο βάρος.
· ψαλίδι
· μεζούρα
· ραπτομηχανή με βελόνα 90/14
· Μαρκαδόρο μαρκαρίσματος ή σαπουνάκι ραπτικής
· Καρφίτσες
Για να προσδιορίσετε την νέα γραμμή μέσης στο πουκάμισο, μετρήστε την απόσταση από τον ώμο σας ως τη μέση σας, περνώντας την μεζούρα πάνω από το στήθος σας.
Σημειώστε το αποτέλεσμα της μέτρησης. Προσθέστε 1-2 εκ στη μέτρηση αυτή για το περιθώριο ραφής. Σημειώστε τη μέτρηση στο πουκάμισο και κόψτε. Θα χρησιμοποιήσετε το κάτω μέρος από το πουκάμισο.
Μετρήστε, σημαδέψτε και κόψτε την μπλούζα (χρησιμοποιώντας την ίδια παραπάνω μέθοδο).
Προσθέστε 1-2 εκ στη μέτρηση αυτή για το περιθώριο ραφής. Θα χρησιμοποιήσετε το πάνω μέρος της μπλούζας.
Βρείτε και σημαδέψτε τα κέντρα εμπρός και πίσω στο πουκάμισο και στην μπλούζα.
Τοποθετήστε την μπλούζα μέσα στο πουκάμισο με τις καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώστε τα κέντρα και τις πλευρές μαζί.
Δημιουργήστε κουφόπιετες στο πουκάμισο. Εγώ δημιούργησα 2 κουφόπιετες εμπρός αριστερά και δεξιά από τα κουμπιά και 3 πίσω (μία στο κέντρο και τις άλλες στα σημεία που περίπου φτιάχνουμε τις πένσες), έτσι ώστε το πουκάμισο να χωρέσει την κάτω πλευρά της μπλούζας. Καρφιτσώσετε τα στη θέση τους. Προσέξτε να ταιριάξετε σωστά μεταξύ τις πλευρές και τα κέντρα εμπρός και πίσω.
Αλλάξτε το μήκος βελονιάς της ραπτομηχανής σας σε μια μέτρια ζιγκ-ζαγκ βελονιά. Χρησιμοποιείστε 90/14 βελόνα για να τα ράψετε μαζί με ένα περιθώριο ραφής 1,5 εκ. Ξεκινήστε από το μπροστινό μέρος του πουκαμίσου και ράψτε γύρω-γύρω. Πραγματικά είναι πάρα πολύ εύκολο και γρήγορο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μετρήσετε σωστά.
Τώρα γυρίστε την νέα σας μπλούζα, το μέσα-έξω και είστε έτοιμες.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER