ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΡΑΒΩ ΦΟΥΣΤΑ ΦΑΚΕΛΛΟ

ΡΑΒΩ ΦΟΥΣΤΑ ΦΑΚΕΛΛΟ
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια φούστα είναι το απλούστερο (και κατά πάσα πιθανότητα το πιο επιτυχημένο) ένδυμα που μπορούμε να κάνουμε όταν ξεκινάμε στον κόσμο του DIY.
Στο ρεπερτόριο των έργων μου υπάρχουν ήδη αρκετές που κατέχουν μια προνομιακή θέση στην ντουλάπα μου. 
Για τους επόμενους μήνες έχω πολλές ιδέες που αγωνίζονται μεταξύ τους στο μυαλό μου για να δουν ποια θα γίνει πραγματικότητα. Δεν είναι εύκολο να επιλέξω, αλλά νομίζω ότι μια φούστα θα γίνει σύντομα το επόμενο έργο μου. Και όχι μόνο επειδή πρόσφατα έχουν γίνει πολύ «in», αλλά και επειδή είναι πολύ απλό να τις ράψεις. Πιστέψτε με. 
Δεν έχω όμως αποφασίσει τι είδους ύφασμα θα πρέπει να επιλέξω για να ράψω μια σταυρωτή φούστα, δέρμα; μπροκάρ; ντένιμ; μαλλί; Δεν ξέρω αν θα αγοράσω μια άμεσα ή θα περιμένω λίγο μέχρι να αποφασίσω το ύφασμα για να ράψω. Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να μην υποκύψουμε στην ευκολία αγοράς με δύο κλικ, αλλά το πνεύμα DIYer με κάνει να διστάζω . Η αλήθεια είναι ότι οι ηλεκτρονικές αγορές κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη όταν ψάχνετε για κάτι πολύ συγκεκριμένο ή δεν βρίσκετε το μέγεθός σας. Για να μην αναφέρω ότι δύσκολα θα δείτε κάποιον ντυμένο σαν εσάς. Aααα… Δεν ξέρω τι να κάνω!
Εσείς, θα τολμούσατε να φτιάξετε μια φούστα ; Ή θα προτιμούσατε να την αγοράσετε; Τι είδους υλικά ή χρώματα θα χρησιμοποιούσατε;
Εδώ σας έχω τρεις εκδοχές, επιλέγετε και ράβετε.
Θα χρειαστούμε για την πιο απλή εκδοχή: 
1,5-2 μέτρα ύφασμα
Ψαλίδι
Ανάλογη κλωστή
2-3 σούστες
Ραπτομηχανή
1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τυλίξετε το ύφασμα γύρω από τους γοφούς σας και να αποφασίσετε το μήκος και που θέλετε να έχει η φούστα σας, σηματοδοτώντας το με μια καρφίτσα. Στη συνέχεια, σταυρώστε το ύφασμα μπροστά σας για να υπολογίσετε πόσο ύφασμα χρειάζεστε ώστε να επικαλύπτουν τα εμπρός κομμάτια το ένα το άλλο χωρίς να ανοίγει επικίνδυνα όταν περπατάτε. Συνήθως είναι περίπου 1,8-2 φορές η μέτρηση της μέσης μας. Στη συνέχεια θα κοπεί, προσθέτοντας 4 εκ για τα στριφώματα σε όλες τις πλευρές.
2. Διπλώστε τις άκρες της φούστας σε όλες τις πλευρές γύρω από τη φούστα, σιδερώστε και στη συνέχεια ράψτε. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί μια βελονιά ζιγκ ζαγκ για να καρικώσουμε και να καλύψουμε τις ακατέργαστες άκρες για να μειώσουμε την πιθανότητα ξεφτίσματος. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκολλητική ταινία (αράχνη) στριφώματος αν βεβαίως δεν θέλετε να ράψετε και φυσικά θα την σιδερώσετε στην θέση της.
3. Θα πρέπει ουσιαστικά να έχετε ένα μακρύ ορθογώνιο κομμάτι υφάσματος που διπλώνει εμπρός. Ρίξτε την μία πλευρά προς τα κάτω για να δημιουργήσετε τον ασύμμετρο ποδόγυρο. 
4. Εάν η φούστα σας δεν στέκεται σωστά γύρω από τη μέση στο πίσω μέρος, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα συμβαίνει αν δεν έχετε πολύ επίπεδα οπίσθια, δημιουργήστε κάποια πενσάκια, ράβοντας δύο γωνιακά V στην μέση για να διορθώσετε αυτήν την ατέλεια. 
5. Τυλίξτε τη φούστα γύρω σας φροντίζοντας να σταυρώνει εμπρός και να δημιουργεί ένα ελαφρύ V, οι άκρες της να γωνιάζουν και να έχουν κλίση προς τα κάτω και στην συνέχεια αποφασίστε πού θα τοποθετήσετε τις σούστες κουμπώματος. Οπωσδήποτε έχετε τα δύο εμπρός κομμάτια της φούστας να αλληλοεπικαλύπτονται και εδώ είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να βάλετε μία σούστα έτσι ώστε η φούστα είναι ασφαλής. Μια τέτοια απλή φούστα μπορεί να γίνει εύκολα με οποιοδήποτε ημίσκληρο ύφασμα.

Καλή επιτυχία!!!
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER