ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

PEPLUM ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

 πεπλουμ
Η αδυναμία μου στις peplum μπλούζες
 είναι γνωστή.
Χειμώνα ή καλοκαίρι, άνοιξη ή φθινόπωρο, όλο και με κάποια peplum μπλούζα θα ασχολούμαι. Σήμερα ασχολήθηκα με μία demi-season peplum μπλούζα με μανικία.
Υλικά: 
1 μέτρο διπλόφαρδο ελαστικό ύφασμα
ανάλογη κλωστή
ψαλίδι
ραπτομηχανή
1. Κόψτε πρώτα κομμάτια του πατρόν σας. Θα χρειαστείτε ένα μπροστινό κορσάζ (κομμένο στην τσάκιση), ένα πίσω κορσάζ (κομμένο στην τσάκιση) μόστρα ή καθάρισμα ντεκολτέ (2 κομμάτια κομμένα στην τσάκιση), 
μανίκια (κόβουμε 2, κατά μήκος της τσάκισης), καθώς και μια μακρύ ορθογώνιο κομμάτι για το βολάν (peplum) (ή δύο αν το ύφασμα δεν είναι αρκετά μεγάλο. Στη συνέχεια, ράβω τα δύο κομμάτια μαζί για να κάνουν ένα μακρύ ορθογώνιο κομμάτι). Για να βρείτε τις μετρήσεις για το βολάν (peplum): μετρήστε όλο το πλάτος του κορσάζ εμπρός και πίσω. Πολλαπλασιάστε το νούμερο που βρήκατε Χ 1,5 = πλάτος βολάν (peplum). Το μήκος πρέπει να είναι περίπου 25 με 30 εκ ανάλογα με το ύψος σας. 
2. Ράψετε τις πένσες στο εμπρός κομμάτι κορσάζ.
3. Ράψετε τα δύο κομμάτια του κορσάζ μαζί στις ραφές των ώμων (με τις καλές πλευρές μαζί). 
4. Τώρα ήρθε η ώρα να επισυνάψετε τα μανίκια. Ανοίξτε το κορσάζ και τοποθετήστε τις κορυφές των μανικών στις ραφές των ώμων (όπως φαίνεται) με τις καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώστε στη θέση τους. 
5. Συνεχίστε να καρφιτσώνετε τα μανίκια στο κορσάζ και στη συνέχεια ράψετε περιμετρικά με μια ευθεία βελονιά. 
6. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψετε τις πλαϊνές ραφές του κορσάζ με μια ευθεία βελονιά. 
7. Ράψετε τα δύο κομμάτια της μόστρας του ντεκολτέ, με τις καλές πλευρές μαζί, να κάνουν έναν κύκλο. Στη συνέχεια, με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε την μόστρα του ντεκολτέ με το ντεκολτέ στο κορσάζ.  Τεντώνετε καθώς γαζώνετε ελαφρά, έτσι ώστε να ταιριάζει ομοιόμορφα γύρω από το λαιμό. Ράψετε γύρω από το λαιμό με μια ευθεία βελονιά. Γυρίστε την μόστρα του ντεκολτέ στο εσωτερικό και σιδερώστε τις ραφές σας ώστε να είναι επίπεδες, τότε ράβουμε γύρω από ολόκληρο το ντεκολτέ και πάλι με μια μεγάλη ευθεία πλακοβελονιά για να εξασφαλίσουμε ότι η μόστρα του ντεκολτέ θα παραμένει στη θέση της. 
8. Πάρτε τα δύο κομμάτια του βολάν και, με τις καλές πλευρές μαζί, ράψετε τις κοντές άκρες μεταξύ τους. 
9. Τώρα τρυπώνουμε γύρω από την κορυφή του ολόκληρο το βολάν. 
10. Τραβάμε το τρύπωμα για να σουρώσουμε το βολάν μέχρι να είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το κάτω μέρος του κορσάζ σας. 
11. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώνουμε το βολάν στο κορσάζ, και ράβουμε γύρω με μια ευθεία βελονιά.
12. Στριφώνουμε τα μανίκια σας και το βολάν στο επιθυμητό μήκος σας, και είμαστε έτοιμες!
Πηγή :merricksart
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER