ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΑΠΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ

Είχατε ποτέ ένα κομμάτι ύφασμα που αγαπούσατε, αλλά δεν είχατε καμία ιδέα για το πώς να το χρησιμοποιήσετε;
Ή τυχόν υπολείμματα από ένα προηγούμενο έργο; Ένα εύκολο και γρήγορο έργο για να δώσουμε ζωή στο αγαπημένο μας ύφασμα είναι να ράψουμε μία φούστα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Δεν χρειάζεται καν, να πάτε να αγοράσετε πατρόν για την φούστα. Οι περισσότερες από αυτές είναι απλά ορθογώνιες και είναι πολύ εύκολες στην κατασκευή τους. Και βεβαίως αν δεν έχετε ύφασμα και χρειάζεται να αγοράσετε, δεν θα σας στοιχίσει ιδιαίτερα καθώς το πολύ ένα μόνο μέτρο είναι αρκετό.
Το κλειδί για εμένα στο ράψιμο είναι το έργο να μην χρειάζεται πολύ χρόνο. Έχω διάσπαση προσοχής και αν ένα έργο διαρκεί περισσότερο από λίγες ώρες είναι πολύ πιο πιθανό να το εγκαταλείψω. Η φούστα που θα ράψουμε λοιπόν, είναι σε αυτό το πλαίσιο. Ένα μικρό, γρήγορα έργο που θα προσθέσει ένα ακόμα όμορφο κομμάτι στην ντουλάπα σας, αλλά θα πάρει μόνο 20 λεπτά ή λιγότερο ....χωρίς υπερβολές .... ειλικρινά.
Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλα τα υλικά μπροστά μας πριν ξεκινήσουμε. Ψάχνοντας για τα απαραίτητα γύρω στο σπίτι την ώρα του ραψίματος, είναι τόσο χρονοβόρο και σου αποσπά την προσοχή από το έργο! Έχοντας τα πάντα δίπλα, κάνουν το έργο να φαίνεται δύο φορές απλό. Γι 'αυτό το project θα χρειαστούμε να έχουμε πλάι μας : βελονιασμένη ραπτομηχανή, ψαλίδι, ξηλωτηράκι, παραμάνα, λάστιχο και φυσικά υφάσματα (περίπου 1 μέτρο φάρδους 1,20 ή μεγαλύτερο). 
Μόλις έχετε όλα αυτά, μπορείτε να αρχίσετε. Εγώ ήδη άρχισα.
Πρώτον. Θα διπλώσω το ύφασμα στη μέση, έτσι ώστε οι δύο ούγιες να συναντηθούν. 
Δεύτερον. Κόβω στη μέση προσεκτικά ώστε τα δύο κομμάτια να είναι εντελώς ίσα, γιατί όταν θα τα ράψω μαζί αργότερα θα πρέπει να ταιριάζουν ομοιόμορφα. 
Τρίτον. Ράβω τα δύο κομμάτια καλές πλευρές μαζί στο ένα άκρο, ώστε να έχω ένα μεγάλο κομμάτι, όπου στο κάτω μέρος του υπάρχει η ούγια, που σημαίνει ότι το στρίφωμα δεν είναι απαραίτητο, εκτός αν εσείς το επιθυμείτε.
Τέταρτον. Τώρα θα ράψω το τούνελ και για να το κάνω αυτό το μόνο που έχω να κάνω είναι να διπλώσω την κορυφή δύο φορές, πρώτα 0,5 εκ και μετά ακόμα 1,5 εκ μέσα . Ράβω κατά μήκος της κορυφής αφού είμαι σίγουρη ότι το τούνελ είναι τόσο μεγάλο ή τόσο μικρό όσο να χωράει το λάστιχό μου.
Πέμπτον. Στην συνέχεια μετρώ το λάστιχο γύρω από τη μέση μου, αφαιρώ περίπου 5 εκ από την μέτρηση αυτή και κόβω το λάστιχο.
Έκτον. Τώρα θα περάσω το λάστιχο στο τούνελ με μια παραμάνα από το ένα στο άλλο άκρο του. 
Έβδομο. Στερεώνω ράβοντας το λάστιχο στις άκρες.
‘Ογδοο. Τέλος ράβω με τις καλές πλευρές μαζί. Γυρίζω το μέσα έξω. Και τελείωσα! Φυσικά προαιρετικά και αν το επιθυμείτε μπορείτε να διακοσμήσετε την φούστα με τρέσες, δαντέλες ή φάσες όπως αυτές που βλέπετε στην φωτογραφία ώστε να γίνει ιδιαίτερη και ελκυστική ή να χρησιμοποιήσετε ύφασμα που να έχει από μόνο του την φάσα. 
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER