ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

 εφαρμοστό ελαστικό παντελόνι
Τα ελαστικά παντελόνια είναι περιζήτητα, καθώς προσφέρουν πολύ καλή εφαρμογή
και ταυτόχρονα απίστευτη άνεση, για αυτό το λόγο θα ασχοληθούμε σήμερα το πατρόν αυτών των παντελονιών.
Αυτή η ανάρτηση στοχεύει να βοηθήσει τις φίλες εκείνες που θέλουν να πειραματιστούν και να ράψουν ελαστικό παντελόνι χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν πατρόν.
Βεβαίως υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να σχεδιάσουμε, να κόψουμε και να ράψουμε παντελόνι, αλλά θεωρώ ότι αυτός που δημοσιεύεται στο αγαπημένο μας moldesdicasmoda ένας από τους ευκολότερους.
Θα παρακολουθήσουμε λοιπόν βήμα-βήμα τον σχεδιασμό, κοπή και ραφή παντελονιού.
Οι μετρήσεις του ανωτέρω πατρόν αντιστοιχούν στο μέγεθος 46 και θα πρέπει να προστεθούν και περιθώρια ραφής στις ανωτέρω μετρήσεις καθώς δεν περιλαμβάνονται
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Σε μία λευκή κόλα πατρόν σχεδιάζουμε το πατρόν μας ως κάτωθι:
Μετράμε από την μέση ως το σημείο που θέλουμε να τελειώνει το παντελόνι, στο πατρόν μας εδώ είναι 108 εκ. και τραβάμε μία κάθετη (1-2), ίση με αυτήν την μέτρηση.
Μετράμε στο οπίσθιο μέρος από την μέση μας ως ανάμεσα στα πόδια μας, δηλαδή την μέση του καβάλου και σημειώνουμε την μέτρηση. Στο παρόν πατρόν είναι 31,5 εκ. (1-7). Σε αυτό το σημείο σχεδιάζουμε μία οριζόντια γραμμή (7-8), ίση με το μισό της περιμέτρου της περιφέρειας, στην συγκεκριμένη περίπτωση η μέτρηση είναι 64 εκ.
Σχεδιάζουμε δύο ακόμα κάθετες γραμμές όπως βλέπετε στο πατρόν, την (3-4), εκεί που τελειώνει η μέτρηση της περιφέρειας και την (5-6), η οποία είναι στο κέντρο του χαρτιού μας. Αυτή θα είναι η κεντρική γραμμή του παντελονιού, η οποία είναι πολύ βασική και όταν κόψουμε το παντελόνι μας θα πρέπει πάντα να προσέχουμε αυτή η γραμμή να είναι παράλληλη της ούγιας, διαφορετικά τα μπατζάκια θα στρίβουν και θα έχουμε ένα άσχημο αποτέλεσμα.
Από το σημείο 1, μπαίνουμε δεξιά 14,5 εκ και σημειώνουμε 9. Από το σημείο 5 κατεβαίνουμε 4 εκ και σημειώνουμε 11. Από το σημείο 3 κατεβαίνουμε 5 εκ και μπαίνουμε μέσα 8 εκ και σημειώνουμε το σημείο 13. Ενώνουμε τα σημεία 9-11 και 13 με καμπυλόγραμμο και σχηματίζουμε την γραμμή της μέσης. Από το σημείο 11 κατεβαίνουμε κάτω 18,5 εκ και σημειώνουμε το σημείο 12. Σε αυτό το σημείο τραβάμε μία οριζόντια γραμμή 52 εκ παράλληλη της γραμμής (1-3).
Στη γραμμή του γόνατου (15-16) σχεδιάζουμε μία οριζόντια γραμμή 45 εκ. και στην γραμμή του στριφώματος (17-18) σχεδιάζουμε μία επίσης οριζόντια γραμμή 35 εκ.
ΚΟΠΗ
Τοποθετούμε το πατρόν μας πάνω στο διπλωμένο μας ύφασμα και κόβουμε.
ΡΑΦΗ
Ράβουμε την εσωτερική ραφή ανάμεσα στα πόδια. Ράβουμε τον εμπρός και πίσω καβάλο. Γυρίζουμε και ράβουμε τη ζώνη στο παντελόνι σας. Ράβουμε τις εξωτερικές ραφές. Κάνουμε το στρίφωμα του παντελονιού.
Αυτό το πατρόν φαίνεται όμορφο με όλα τα υφάσματα που έχουν ελαστικότητα. Απαιτούνται ένα ή δύο ύψη υφάσματος ανάλογα με το πλάτος του υφάσματος. Καλή επιτυχία.
Πηγή : moldesdicasmoda
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER