ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΚΟΛΑΝ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟ ΠΑΤΡΟΝ

 ΚΟΛΑΝ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟ ΠΑΤΡΟΝ
Ένα όμορφο κολάν με δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν και πολύ εύκολο, βρήκαμε στο http://planb.annaevers.com και μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα. 
Αυτό είναι ένα πατρόν κολάν που εφαρμόζει τέλεια και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ράψετε πολλά, πάρα πολλά ακόμα κολάν! Ελπίζω να σας αρέσει αυτή η έκδοση του ελαστικού βελούδινου υφάσματος. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας με το υλικό και το ύφασμα της επιλογής σας!
Υλικά: 
Ελαστικό ύφασμα ( τύπου Lycra , ελάχιστο 7%) βαμβακερό, εμπριμέ, βελούδο κλπ.... 
Ψαλίδι
Λάστιχο
Καρφίτσες 
Κοπτοράπτης ή ραπτομηχανή με ζιγκ-ζαγκ βελονιά 
Πατρόν κολάν μεγέθους Medium (Κατεβάστε το εδώ ) 
Διαδικασία:
1. Κόψτε (με το ύφασμα διπλωμένο στο μισό) τα κομμάτια του πατρόν, αφήνοντας περιθώριο ραφής, μικρότερο από 1 εκ. Έχετε λοιπόν δύο κομμάτια ακριβώς ίδια.
2. Διπλώστε κάθε κομμάτι με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε τις εσωτερικές ραφές ανάμεσα στα πόδια. (Ποτέ μην χρησιμοποιείτε την απλή βασική βελονιά της ραπτομηχανής, επειδή μπορεί να σπάσει και δεν θα θέλατε να συμβεί αυτό. Χρησιμοποιείστε μόνο την ζιγκ - ζαγκ βελονιά). Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το πως δουλεύουμε τα ελαστικά υφάσματα, δείτε εδώ.
3. Γυρίστε το ένα από τα πόδια προς τα έξω.
4. Εισάγετε το πόδι που μόλις γυρίσατε προς τα έξω, μέσα στο άλλο πόδι και καρφιτσώστε τα μεταξύ τους στην περιοχή του καβάλου. 
5. Στη συνέχεια, δοκιμάστε το κολάν για να βεβαιωθείτε ότι έχει το επιθυμητό μήκος, αν όχι, κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις και ακολούθως ράψτε τα στριφώματα του κολάν. 
6. Τυλίξτε το λάστιχο στην μέση σας και τεντώστε το μέχρι να νιώσετε άνετα μέσα σε αυτό. Ράψτε τις άκρες του λάστιχου μαζί σε αυτό το σημείο.
7. Ομοιόμορφα διαιρέστε το λάστιχο στη μέση και τοποθετήστε το στο εσωτερικό του κολάν με καρφίτσες.
8. Ράψτε το στην μία μακριά του πλευρά με βελονιά ζιγκ-ζαγκ .
9. Γυρίστε το προς τα μέσα αναδιπλώνοντας το μέσα στην επάνω πλευρά του κολάν και γαζώστε το μαζί με βελονιά ζιγκ-ζαγκ.
Αυτός ο τρόπος τοποθέτησης του λάστιχου μέσης είναι καλύτερος από το να δημιουργήσουμε τούνελ και να περάσουμε το λάστιχο μέσα, διότι έτσι δεν θα κινηθεί και δεν θα στρίψει το λάστιχο μέσα.
 
 Και τελειώσατε! Δεν είναι εξαιρετικά εύκολο να ράψεις κολάν; Για μένα είναι πολύ πιο εύκολο και γρηγορότερο από το να ράψω μια μπλούζα!
Πηγή : planb.annaevers
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER