ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΑΠΑ

 ΚΑΠΑ
Γρήγορη και εύκολη χειμερινή κάπα DIY
Οι κάπες είναι τόσο δημοφιλείς αυτό το χειμώνα και είναι μια διασκεδαστική εναλλακτική λύση στις ζακέτες και τα σακάκια, οπότε σήμερα είμαι ενθουσιασμένη που θα σας δείξω πώς να το κάνετε.
Ειλικρινά, είναι τόσο γρήγορο και εύκολο να το κάνετε, που μπορείτε να τελειώσετε σε λίγα λεπτά!
Σε μία από τις πρόσφατες βόλτες στα υφασματάδικα, βρήκα αυτό το μάλλινο ύφασμα, το οποίο μπορεί να φορεθεί και από τις δύο πλευρές του και το οποίο με ενθουσίασε όχι μόνο σαν ντεσέν, αλλά και από το γεγονός ότι και στις δύο ούγιες του είχε κρόσια. Μόλις το είδα σχηματίστηκε αμέσως στο μυαλό μου, η εικόνα της κάπας και ιδού... Το ύφασμα μου διπλωμένο στα τέσσερα.
Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:
● 1,5 X 1,2 μέτρα υφάσματος (ένα ελαφρύ μάλλινο ύφασμα ή φανέλα θα κάνει αυτήν την κάπα να δείχνει τέλεια!)
● ανάλογου χρώματος κλωστή.
 ΚΑΠΑ
Τώρα θα σας παρουσιάσω λεπτομερώς πως ράβω κάπα.
Βήμα 1. Διπλώστε το ύφασμα στην μέση, κατά μήκος, όπως φαίνεται παρακάτω.
Βήμα 2. Κόψτε κάθετα στη μέση την επάνω διπλωμένη πλευρά του υφάσματος από την βάση έως την τσάκιση στην κορυφή.
Βήμα 3. Διπλώστε τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα και στρίψτε επίσης προς τα μέσα γύρω από όλο το άνοιγμα που μόλις κόψατε και με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ ραφή, γαζώστε γύρω από το άνοιγμα και τις πλαϊνές άκρες.
Βήμα 4. Αυτό το τελευταίο βήμα είναι προαιρετικό, αλλά μου αρέσει να προσθέτω μερικές βελονιές για να δημιουργήσω μανίκια έτσι ώστε η κάπα να στέκεται σωστά επάνω στο σώμα και να μην χρειάζεται να την τακτοποιώ στην θέση της συνεχώς. Ράψτε 10-12 εκ σε κάθε πλευρά (όπως φαίνεται στην εικόνα 3) για να δημιουργήσετε ψευδο-μανίκια για την κάπα σας. [Σημείωση: όταν δίπλωσα την κάπα μου στην μέση για να γαζώσω αυτά τα μανίκια, δεν έβαλα το ύφασμα ομοιόμορφα (δηλαδή ακριβώς διπλωμένο στην μέση), φρόντισα η πίσω πλευρά να είναι μακρύτερη περίπου 10-15 εκ. Αυτό κάνει την κάπα να πέφτει καλύτερα γύρω από το σώμα όταν την φοράτε, αλλά είναι προαιρετικό].
Εδώ η κάπα από την άλλη πλευρά του υφάσματος.
 ΚΑΠΑ
Και αυτό είναι - τελειώσατε!
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER