ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΡΑΒΩ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΘΝΙΚ ΦΟΡΕΜΑ

Το φθινόπωρο έχει κάνει για καλά την εμφάνιση του και ιδιαίτερα τα βραδάκια είναι πολύ ψυχρά πλέον.
Ένα όμορφο φθινοπωρινό φόρεμα σε 2 παραλλαγές έθνικ στυλ θα ράψουμε σήμερα.
Διακόσμηση με τρέσες. Μπορείτε να διακοσμήσετε οποιοδήποτε ρούχων με τρέσα, είτε πρόκειται για δαντέλα, κορδέλα, κλπ. Προτείνω να ράψετε και να διακοσμήσετε το φόρεμα με έθνικ τρέσα, η οποία πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα υφασμάτων και αξεσουάρ. Μπορείτε να διακοσμήσετε οποιοδήποτε ρούχο με τρέσα, αλλά το κυρίως ύφασμα θα πρέπει απαραίτητα να είναι μονόχρωμο, έτσι ώστε η διακόσμηση με την τρέσα να μην χαθεί μέσα στο εμπριμέ ύφασμα.
Έτσι, για το πρώτο φόρεμα χρειαζόμαστε 2 μέτρα από μονόχρωμο ύφασμα και για το φινίρισμα - δύο ή τρεις ταινίες διαφορετικών σχεδίων, το μήκος κάθε ταινίας να μην είναι μικρότερο από 3 μέτρα.
Το μελλοντικό μας φόρεμα θα είναι ένα σχέδιο με καμπάνα μανίκια. Το πατρόν ενός τέτοιου φόρεματος μπορεί να κατασκευαστεί από το βασικό πατρόν του φορέματος .
Μετά την κατασκευή των πατρόν, προχωρούμε στην κοπή του υφάσματος. Διπλώστε το ύφασμα στη μέση με την εμπρός, την καλή πλευρά προς τα μέσα, τοποθετήστε επάνω τα πατρόν σας (εμπρός και πίσω) και κόψτε, υπολογίζοντας περιθώριο ραφών 1 εκατοστό στα πλαϊνά, και κάτω 4 εκατοστά.
Σχεδιάστε και το μανίκι καμπάνα και κόψτε υπολογίζοντας τα ίδια περιθώρια με το φόρεμα.
Στην συνέχεια ράψετε το φόρεμα και αν χρειάζεστε βοήθεια για την διαδικασία ραφής, ανατρέξτε στις πολλές σχετικές αναρτήσεις μας. Αφού πλέον έχετε τελειώσει με την ραφή, ήρθε η ώρα να προσθέσουμε τις διακοσμητικές μας τρέσες.
Ξεκινάμε από το κάτω σημείο του φορέματος εκεί που βρίσκεται το στρίφωμα και τοποθετούμε περιμετρικά την πρώτη τρέσα με καρφίτσες. Όπως πάντα ελέγχουμε να είναι ισομετώς τοποθετημένη και αφού είμαστε ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα, γαζώνουμε την τρέσα στην θέση της. Στην συνέχεια, βάζουμε την δεύτερη τρέσα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με την προηγούμενη. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες. Ακολούθως προσθέτουμε τις τρέσες στα μανίκια.
Και για το δεύτερο φόρεμα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, αλλάζοντας απλά τον τύπο της τρέσας.
Πηγή : liveinternet
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER