ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΡΑΒΩ ΚΑΠΑ

ΡΑΒΩ ΚΑΠΑ
Νομίζω ότι πλέον είναι καιρός να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για ψυχρότερες μέρες και επειδή η ραπτική είναι μία αγαπημένη μου συνήθεια, σήμερα διάλεξα να σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για το ράψιμο μίας κάπας. Το μοντέλο αυτό είναι από το moldesedicasmoda, αγαπημένο blog νομίζω στις περισσότερες από εμάς, μιας και παρουσιάζει τα πατρόν με τον απλούστερο και ευκολότερο τρόπο. Οπότε σήμερα ράβουμε κάπα.
ΚΑΠΑ
Για να σχεδιάσετε το πατρόν μιας κάπας, ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα- βήμα.
ΚΟΠΗ
Κόψτε 2 ορθογώνια με το μήκος και πλάτος που επιθυμείτε. Τοποθετήστε το ένα ορθογώνιο επάνω στο άλλο και διπλώστε τα ορθογώνια μαζί στην μέση κατά μήκος. Σχεδιάστε την καμπύλη γραμμή των ώμων. Σημειώστε που θέλετε να τοποθετήσετε τα ανοίγματα για τα χέρια. Επεκτείνετε την γραμμή των ώμων έως κάτω, στο μήκος που επιθυμείτε. Σχεδιάστε στο μήκος της κάπας και κάνετε τις διορθώσεις που χρειάζονται. Σχεδιάστε την λαιμόκοψη στο πλάτος και βάθος που επιθυμείτε.
ΡΑΨΙΜΟ ΚΑΠΑΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Ράψετε τις πλαϊνές ραφές, αφήνοντας το άνοιγμα για να περάσουν τα χέρια. Επαναλάβετε το ίδιο για την φόδρα. Σιδερώστε τις ραφές ανοικτές και στην φόδρα και στην κάπα. Τοποθετήστε την κάπα και την φόδρα της με τις καλές του πλευρές μαζί. Γαζώστε γύρω - γύρω μαζί την κάπα με την φόδρα, εκτός από τα σημεία των μανικιών. Γυρίστε την στην καλή από το άνοιγμα του ενός από τα δύο μανίκια. Τελειώστε τα μανίκια με κρυφή ραφή, όπως κάνουμε στα περισσότερα στριφώματα. Σιδερώστε την κάπα.
Πριν κόψετε το ύφασμα θα πρότεινα να σχεδιάσετε το πατρόν σε χαρτί ώστε να μπορείτε να κάνετε ορισμένες απαραίτητες διορθώσεις αν χρειάζονται, για να ελαχιστοποιήσετε τα περιθώρια λάθους. Για να φτιάξετε αυτήν την κάπα, θα χρειαστείτε 1,80 μέτρα υφάσματος. Επιλέξτε το ύφασμα ανάλογα με την εποχή που θέλετε να την φορέσετε, για τον χειμώνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κασμίρι ή μουτόν και κάποιο πιο ελαφρύ ύφασμα για άνοιξη ή φθινόπωρο.
Πηγή : moldesdicasmoda
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER