ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΖΑΚΕΤΑΣ

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΖΑΚΕΤΑΣ
Είμαι ενθουσιασμένη γιατί σήμερα θα σας παρουσιάσω μία πολύ εύκολη μέθοδο για να μετατρέψετε ένα πουλόβερ σε ζακέτα.
Είναι ένας πολύ καλός τρόπος ώστε τα παλαιά σας ρούχα να αποκτούν μία νέα όψη και παράταση ζωής. Για αυτό το εγχείρημα χρησιμοποιήθηκε ένα παλαιό πουλόβερ με στρογγυλή λαιμόκοψη και κομμάτι υφάσματος από τα υπολείμματα άλλων έργων ραπτικής, για να καλύψουμε όμορφα τις κομμένες πλευρές.


ΒΗΜΑ 1:
Κόβουμε, αφού μετρήσουμε, σε ευθεία γραμμή το πουλόβερ εμπρός ακριβώς στο κέντρο από την λαιμόκοψη εώς την μέση.
ΒΗΜΑ 2:
Διαλέγουμε το κυρίως ύφασμα που θα καλύψουμε τις κομμένες πλευρές. Κόβουμε δύο λωρίδες υφάσματος 15 εκ πλάτος και μήκος ίσο με το μήκος του πουλόβερ + 4 εκ. Για παράδειγμα, αν το πουλόβερ έχει μήκος 50 εκ, οι λωρίδες που θα κόψουμε θα είναι 15 εκ πλάτος x 54 εκ μήκος η κάθε μία.
ΒΗΜΑ 3:
(Προαιρετικό βήμα) Διαλέξτε ένα ακόμα κομμάτι ύφασμα που να ταιριάζει και κόψετε 2 λωρίδες 7 εκ πλάτος και μήκος όσο οι προηγούμενες λωρίδες δηλαδή 54 εκ.

ΒΗΜΑ 4:
Σιδερώστε τις μικρές πλευρές στις λωρίδες, γυρίζοντας τες μέσα 1 εκ και 1 εκ. Διπλώστε στην μέση κατά μήκος και σιδερώστε. Τώρα διπλώστε κατά μήκος τις ακατέργαστες άκρες προς τα μέσα και σιδερώστε πάλι για να αποφύγουμε το ξέφτισμα.
Επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα και για το άλλο ύφασμα που αν θέλουμε (προαιρετικό βήμα) θα χρησιμοποιήσουμε.
ΒΗΜΑ 5:
Τώρα τοποθετήστε την κομμένη πλευρά του πουλόβερ μέσα στην τσάκιση του κυρίως υφάσματος. Τοποθετήστε το άλλο ύφασμα που ταιριάζει, το προαιρετικό, πάνω στο πουλόβερ με τις ακατέργαστες άκρες πάνω στις ακατέργαστες πλευρές του πουλόβερ. Αποφασίστε και κανονίστε πόσο θέλετε να φαίνεται από το κυρίως ύφασμα και τοποθετήστε το κάτω από αυτό. Δηλαδή έχουμε δημιουργήσει ένα σάντουιτς, η αριστερή πλευρά της τσάκισης του κυρίως υφάσματος, η ακατατέργαστη άκρη του πουλόβερ, το προαιρετικό ύφασμα και κλείνουμε με την δεξιά πλευρά της τσάκισης του κυρίως υφάσματος. Καρφιτσώνουμε ώστε τα στρώματα να παραμείνουν στη θέση τους σταθερά καθώς θα γαζώνουμε.
Επαναλάβατε για την άλλη πλευρά του πουλόβερ.
ΒΗΜΑ 6:
Τώρα με εξώγαζο γαζώστε τις τέσσερις πλευρές του κυρίως υφάσματος. Χρησιμοποιήστε 1/2 εκ περιθώριο ραφής.
Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε κουμπότρυπες και να ράψετε κουμπιά, ή να βάλετε κόπιτσες, ή κάτι άλλο που σας αρέσει για να κλείνετε την νέα σας ζακέτα, ή μπορείτε να την αφήσετε χωρίς τίποτα και θα είναι εξίσου όμορφη και έτοιμη να φορεθεί.
Και τελειώσατε!
Αν αποφασίσετε να κάνετε ένα τέτοιο έργο, είμαι σίγουρη ότι θα βάλετε την δική σας πινελιά, καθώς έχετε πάμπολλες επιλογές, όπως ας πούμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλα αντί για το κυρίως ύφασμα και δαντέλα για το προαιρετικό, ή μπορείτε να προσθέσετε ένα ακόμα ύφασμα. Μπορείτε να κάνετε ότι σας αρέσει και σε εμάς πολύ θα άρεσε να μας στείλετε φωτογραφίες από το έργο σας.
Πηγή : u-createcrafts
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER