ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΦΟΡΕΜΑ ΖΙΒΑΓΚΟ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ Α

 φορεμα ζιβαγκο
Μετά την ανάρτηση με το ζιβάγκο πουλόβερ, με πήρε τηλέφωνο μία φίλη μου και μου είπε:  Πολύ καλό το πουλόβερ, αλλά εγώ θέλω να μου πεις πως ράβω ζιβάγκο φόρεμα".

Ευτυχώς είχα κατά νου την σημερινή ανάρτηση, οπότε ανταποκρίθηκα άμεσα. Το ζιβάγκο φόρεμα σε γραμμή Α που θα ράψουμε σήμερα αναδεικνύει την λεπτή σιλουέτα και για αυτό είναι πολύ κολακευτικό.
ΥΛΙΚΑ:
2 - 2. 5 μέτρα μεσαίου βάρους ελαστικό ύφασμα όπως ζέρσεϊ ή πόντε ή πλεκτό ύφασμα
Εφαρμοστό T-Shirt για για πατρόν
Μεζούρα
Βελόνα με στρογγυλή μύτη, για πλεκτά ή ελαστικά υφάσματα.
Βασικά υλικά για ράψιμο.
1. Μετρήστε από το ντεκολτέ σας προς τα κάτω για να το επιθυμητό μήκος του φορέματος.
2.  Διπλώστε το ύφασμα σας, καλή με καλή και τοποθετήστε το T-shirt σας, διπλωμένο και αυτό κατά μήκος στη μέση, επάνω στην γραμμή της τσάκισης. Προσεκτικά διπλώστε το μανίκι του T-shirt σας, ώστε να δημιουργηθεί η καμπύλη της μασχάλης.
3.  Κόψτε γύρω από το T-shirt, προσεκτικά κυρίως στην λαιμόκοψη και στην μασχάλη σας, και λοξά έως το επιθυμητό μάκρος κατά μήκος της πλευρικής ραφής του φορέματος. Επαναλάβετε τη διαδικασία για το μπροστινό και το πίσω μέρος του φορέματος.
4.  Τοποθετήστε το μανίκι του T-shirt κατά μήκος του διπλωμένου υφάσματος, φροντίζοντας η ελαστικότητα του υφάσματος να πηγαίνει από αριστερά προς τα δεξιά,
κατά μήκος του πλάτους του μανικιού και η καμπύλη της μασχάλης να είναι ωραία και επίπεδη πάνω στο ύφασμα. Κόψτε τα μανίκια, έχοντας ως πατρόν το μανίκι του T-shirt.
5. Για να υπολογίσετε το ύφασμα που χρειάζεστε για το ζιβάγκο, τοποθετήστε το μπροστινό και πίσω μέρος του φορέματος μαζί, συνδυάζοντας τους ώμους. Μετρήστε κυκλικά γύρω από τον λαιμό. Αφαιρέστε περίπου 4 εκ από αυτή τη μέτρηση, και έχετε το πλάτος ζιβάγκο σας.
6.  Κόψτε το ζιβάγκο στο πλάτος που βρήκατε πριν x 14 εκ μήκος.
7.  Τοποθετήστε το εμπρός και πίσω του φορέματος σας, με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε και ράψετε τις ραφές των ώμων χρησιμοποιώντας ένα κοπτοράπτη ή ζιγκ ζαγκ ραφή.
8.  Ανοίξτε το φόρεμα, και τοποθετήστε το μανίκι στην καμπύλη της μασχάλης.
9.  Καρφιτσώστε το κέντρο της καμπύλης του μανικιού στην ραφή του ώμου, με τις καλές πλευρές μαζί.
10.  Συνεχίστε να καρφιτσώνετε την καμπύλη του μανικιού στην μασχάλη μέχρι να φτάσετε τις πλαϊνές ραφές του φορέματος. Ράψετε χρησιμοποιώντας ένα κοπτοράπτη, ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά. Επαναλάβετε για το άλλο μανίκι.
11.  Διπλώστε το φόρεμα με τις καλές πλευρές μαζί συνδυάζοντας τις πλαϊνές ραφές. Καρφιτσώστε και ράψετε.
12.  Ράψετε την εσωτερική ραφή στα μανίκια και στριφώστε τα.
13. Διπλώστε το ζιβάγκο στη μέση με τις καλές πλευρές μαζί, συνδυάζοντας τις κοντές πλευρές. Καρφιτσώστε και ράψετε.
14.  Διπλώστε ζιβάγκο το ήμισυ και πάλι, αυτή τη φορά στην μακριά του πλευρά. Περιστρέψτε το ζιβάγκο έτσι ώστε η ραφή να είναι κεντραρισμένη στο πίσω μέρος και σιδερώστε.
15. Τοποθετήστε το ζιβάγκο πάνω από το ντεκολτέ του φορέματος, με την ραφή του ζιβάγκο να βρίσκεται στο πίσω κέντρο του φορέματος, έτσι ώστε οι ακατέργαστες άκρες να συναντώνται. Καρφιτσώστε στο μπροστινό και πίσω κέντρο, και στις ραφές των ώμων.  Ράψετε χρησιμοποιώντας κοπτοράπτη, ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά - τραβώντας ελαφρά ώστε το ζιβάγκο να ταιριάζει με το πλάτος του ντεκολτέ.
Στριφώνετε το φόρεμα γυρίζοντας ένα εκατοστό προς τα μέσα χρησιμοποιώντας μία μακριά ευθεία βελονιά σε όλο πλάτος ή χρησιμοποιώντας διπλή βελόνα.
Και έχετε τελειώσει!
Πηγή : mesewcrazy 
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER