ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΖΙΒΑΓΚΟ

ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΖΙΒΑΓΚΟ
Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν πολύ, είναι να φοράω κατά τη διάρκεια της ημέρας στο σπίτι άνετα, ζεστά

(αυτό είναι πολύ σημαντικό τώρα που θα αρχίσει και επίσημα η πτώση της θερμοκρασίας) ρούχα.
Μου αρέσει να αισθάνομαι άνετα, όμως παράλληλα θέλω να είμαι κομψή, και φυσικά να μπορώ να κινούμαι ελεύθερα.
Έτσι, έχω δώσει μεγάλο βάρος σε τέτοια ρούχα.
Αυτό το πουλόβερ πιστεύω ότι ήταν η μεγαλύτερη μου ανακάλυψη μέχρι τώρα. Το λατρεύω γιατί είναι τόσο εύκολο, τόσο άνετο και όπως μπορώ να το φοράω μέσα στο σπίτι, μπορώ να τρέξω σε οποιονδήποτε εξωτερική δουλειά ή να πάω για καφέ με τις φίλες μου, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω και να φορέσω κάτι άλλο.
Το καλύτερο είναι ότι το σχέδιο είναι τόσο απλό. Δεν χρειάζεται πάνω από 2-3 ώρες το πολύ.
1. Λήψη μετρήσεων
Μετρήστε από την κορυφή του ώμου (σημείο 1) ως το σημείο που θέλετε να τελειώνει το μανίκι (σημείο 2). Μετρήστε το μπράτσο σας (σημείο 2 έως σημείο 3). Μετρήστε το μήκος του χεριού σας (σημείο 4 έως σημείο 5).
Μετρήστε τους γοφούς / μέση σας (σημείο 6 έως σημείο 7). Μετρήστε το λαιμό σας (σημείο 1 έως σημείο 8) ή χρησιμοποιήστε ένα υπάρχον πουλόβερ και αντιγράψτε το πρότυπο λαιμού (εμπρός και πίσω). Μετρήστε από την βάση του λαιμού σας ως το σημείο που θέλετε να τελειώνει το πουλόβερ σας (σημείο 9 έως σημείο 10).
2. Σχεδιάστε το πατρόν σας.
Χρησιμοποιώντας έναν χάρακα και τις μετρήσεις που μόλις πήρατε σχεδιάστε το νέο πατρόν σας σε χαρτί. Σχεδιάστε την περιφέρεια / μέση: Χρησιμοποιήστε τη μέτρηση από το σημείο 6 έως το σημείο 7 διαιρούμενο με το 4. Για το μήκος του πουκάμισου: Χρησιμοποιήστε τη μέτρηση από το σημείο 10 στο σημείο 9. Για τον λαιμό: Χρησιμοποιήστε τη μέτρηση από το σημείο 1 έως το σημείο 8 διαιρούμενο με 4 ή χρησιμοποιήστε ένα υπάρχον πατρόν λαιμού.
Ώμος: Χρησιμοποιήστε τη μέτρηση από το σημείο 1 στο σημείο 2. Σχεδιάστε μια καμπύλη γραμμή όπως φαίνεται παραπάνω.
Μπράτσο: Χρησιμοποιήστε τη μέτρηση από το σημείο 2 έως το σημείο 3 διαιρούμενο με 2. Σχεδιάστε μια κεκλιμένη γραμμή όπως απεικονίζεται παραπάνω.
Πλευρά: Σχεδιάστε μία ευθεία από το τέλος της μασχάλης ως το σημείο που θα τελειώνει το πουλόβερ στην μέση.
Ελαφρώς καμπυλώστε τη γωνία.
Ζιβάγκο: Χρησιμοποιήστε τη μέτρηση από το σημείο 1 στο σημείο 8 και αφαιρέστε 2-3 εκ ανάλογα με την ελαστικότητα του υφασματό σας. Αφαίρεσα 1,5 ίντσες από τη δική μου επειδή ήθελα το χρυσοκέντημα να είναι αρκετά ωραίο. Καθορίστε πόσο ψηλά θέλετε να είναι ο λαιμός σας. Έχω διπλώσει το δικό μου για να είστε σίγουροι και να διπλασιάσετε το ύψος, αν αποφασίσετε να διπλώσετε το δικό σας επίσης.
Μανίκι: Χρησιμοποιήστε τη μέτρηση από το σημείο 4 στο σημείο 5 για το μήκος του τετραγώνου του μανικιού σας (είναι πραγματικά ένα ορθογώνιο, αλλά μου αρέσει να το ονομάζω μανίκι τετράγωνο καλύτερα). Χρησιμοποιήστε τη μέτρηση του σημείου 2 στο σημείο 3 για το πλάτος.
3. Δοκιμάστε το πατρόν σας!
Εδώ είναι το καλό.
Αν έχετε κάποια σχετική εμπειρία στο ράψιμο θα σας είναι εύκολο να δημιουργήσετε περισσότερα δικά σας σχέδια, θα χρειαστεί πιθανώς μόνο να δοκιμάσετε και να ρυθμίσετε αυτό το σχέδιο μία φορά. Ωστόσο, εάν είστε νέα στην ραπτική αυτό το έργο θα πάρει λίγο χρόνο. Αλλά να έχετε υπομονή. Δεν χρειάζεται να βιάζεστε.
Με το πάσο σας. Αυτό είναι ένα αρκετά εύκολο πατρόν για να κάνετε προσαρμογές και θα σας προετοιμάσει για προσαρμογές που θα χρειαστούν πιο δύσκολα / περίπλοκα σχέδια.
4. Ράψετε το πουλόβερ σας!
Ράψετε τους ώμους και τις πλαϊνές ραφές. Ενώστε επάνω του τα μανίκια και τέλος ράψετε τον γιακά. Θα παρατηρήσετε ότι η λαιμόκοψη έχει κάπως μεγαλύτερη καμπύλη μπροστά απ 'ότι στην πλάτη. Ευθυγραμμίστε και ράψετε τον γιακά και στο εμπρός και πίσω τμήμα του πουλόβερ.
=========================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER