ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΕΞΩΜΟ ΣΤΡΑΠΛΕΣ ΤΟΠ

ΕΞΩΜΟ ΣΤΡΑΠΛΕΣ ΤΟΠ
Από τα ομορφότερα έξωμα τοπ για το καλοκαίρι! Το μικρό μήκος επιτρέπει να αναδείξουμε μια κομψή και όμορφη μέση. Τα αεράτα βολάν και σούρες χαριτωμένα πλαισιώνουν τους ώμους. Θα ράψουμε 2 tops - μαύρο και μπλε.
Μπορείτε να διαλέξετε και να ράψετε όποιο από τα δύο σας αρέσει ή γιατί όχι και τα δύο. Παρά το γεγονός ότι τα δύο μοντέλα φαίνονται εντελώς διαφορετικά, η αρχή της κοπής και ραπτικής είναι μία, και είναι πολύ απλά και εύκολα! Θα το δείτε αυτό εάν εξετάσετε τα πατρόν προσεκτικά.
Το μαύρο .
Οι μετρήσεις που απαιτούνται για να ράψουμε αυτό το τοπ:
1. περίμετρος στήθους – π.χ. 92 εκ
2. περίμετρος στην κορυφή του θώρακα (μετράται πάνω από το στήθος συνυπολογίζοντας τους ώμους) – π.χ. 109 εκατοστά.
3. το μήκος του τοπ (μετράται από την κορυφή του στήθους στο επιθυμητό μήκος από την κορυφή) – π.χ. 28 cm.
4. μήκος του βολάν είναι π.χ. 26 cm.
Σχεδιάστε το πατρόν του τοπ και του βολάν, πολύ εύκολα, καθώς πρόκειται απλά για 2 παραλληλόγραμμα κομμάτια. Για το τοπ υπολογίστε ως φάρδος την περίμετρο του στήθους + 10 εκ και μήκος περίπου 28 εκ (ή όσο χρειάζεται για να περικλείει το στήθος σας μέσα) και για το βολάν, υπολογίστε ως φάρδος την περίμετρο του στέρνου επάνω από το στήθος Χ 1,5-1,7 και μήκος 26 εκ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καλοκαιρινό βαμβακερό ή ελαστικό ύφασμα ή και μετάξι σιφόν, βισκόζη, κρεπ σατέν κλπ. Για την κορυφή θα χρειαστείτε: Ύφασμα με ένα τυπωμένο μοτίβο περίπου 90 εκ και 145 εκ πλάτος, ένα λαστιχάκι περίπου 1,5 εκ φάρδος, μήκους 2.8 μ. περίπου. Κόψτε το τοπ και το βολάν με περιθώρια στις ραφές του 1,5 εκ, στην επάνω πλευρά του βολάν και στις επάνω και κάτω πλευρές του τα περιθώρια ραφής πρέπει να είναι 2 εκ.
Πώς να ράψτε το έξωμο τοπ.
Ράψτε τις πλευρικές ραφές στο τοπ και το βολάν. Επίσης ράψτε το κάτω στρίφωμα του βολάν. Διπλώνουμε τα περιθώρια ραφής στην επάνω και κάτω πλευρά του τοπ και μόνο στην επάνω πλευρά του βολάν, για να δημιουργήσουμε τα τούνελ για το λάστιχο (καθένα ξεχωριστά). Περάστε το επάνω και κάτω λάστιχο στο τοπ, ρυθμίστε το μήκος και ράψτε με ένα πυκνό ζιγκ-ζαγκ. Τοποθετήστε το τοπ μέσα στο βολάν και πιάστε τα μαζί με καρφίτσες στην περιοχή της μασχάλης, όπως βλέπετε στο σχήμα 2 (A - A1 και B - B1). Γυρίστε το περιθώριο ραφής του βολάν προς τα μέσα έτσι ώστε να περικλείει και το τοπ και γαζώστε περιμετρικά της κορυφής του βολάν δημιουργώντας το τούνελ για το λάστιχο. Προσέξετε μόνο να γαζώσετε μαζί το τοπ με το βολάν από το σημείο Α έως το Α1, και από το Β έως το Β1. Περάστε το λάστιχο στην κορυφή του βολάν και κλείστε το άνοιγμα. Αυτό ήταν. Τελειώσατε!!!!
Το μπλε .
Το διαφορετικό χαρακτηριστικό στο κόψιμο αυτού του τοπ, είναι στο βολάν. Κόβουμε το βολάν κυκλικό. Το κυκλικό βολάν πάντα δημιουργεί περισσότερες και ομορφότερες πτυχώσεις. Ωστόσο, αν το ύφασμα δεν είναι αρκετό, μπορείτε να κόψετε σε ευθεία το βολάν, όπως στο προηγούμενο μαύρο τοπ. Συστάσεις για την επιλογή των υφασμάτων: μετάξι σιφόν, βισκόζη, κρεπ σατέν κλπ. Κόψτε το τοπ και το βολάν όπως φαίνονται στο σχήμα 3. Περιθώρια για όλες τις ραφές - 1.5 cm.
Πώς να ράψτε ένα Σιφόν Τοπ
Ξεκινώντας από το τοπ, ράψτε τα στριφώματα επάνω και κάτω. Γαζώστε με ελαστική κλωστή 3-4 σειρές στην κορυφή και σε απόσταση 1 εκ μεταξύ τους, δημιουργώντας σφηκοφωλιά. Επαναλάβατε στην βάση του τοπ γαζώνοντας μία σειρά. Ράψτε την πλαϊνή ραφή και το τοπ είναι έτοιμο. Συνεχίστε με το βολάν. Ράψτε την πλαϊνή ραφή και το κάτω στρίφωμα κατά μήκος της βάσης του βολάν. Τοποθετήστε το τοπ μέσα στο βολάν και πιάστε τα μαζί στο κέντρο εμπρός και πίσω με καρφίτσες όπως επίσης και στην περιοχή της μασχάλης. Γυρίστε το περιθώριο ραφής του βολάν προς τα μέσα έτσι ώστε να περικλείει και το τοπ και γαζώστε περιμετρικά της κορυφής του βολάν, φροντίζοντας στο τμήμα μεταξύ των σημείων A - A 1 τόσο στο μπροστινό μέρος όσο και στο πίσω να γαζώνετε μαζί το τοπ με το βολάν. Τελειώσατε. Το τοπ είναι έτοιμο! Φορέστε το και απολαύστε το υπόλοιπο καλοκαίρι!
Πηγή : korfiati
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER