ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Παντελόνι από την Μυστηριώδη Ανατολή.
Αυτά τα παντελόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους νέους. Συνδυάζουν επιτυχώς το μυστηριώδες ανατολίτικο στοιχείο και την Ευρωπαϊκή άνεση.
Πιο συχνά χρησιμοποιείται ως είδος ένδυσης για ανατολίτικο χορό ή για γιόγκα, και ως εναλλακτική λύση για αθλητικό παντελόνι. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην κουλτούρα της Ανατολής και να ράψετε μόνοι σας ένα τέτοιο παντελόνι. Τα καλά νέα είναι – ότι ακόμα και αν είστε αρχάρια στο ράψιμο - μπορείτε εύκολα να ράψετε αυτό το παντελόνι, επειδή έχει ελάχιστο βαθμό δυσκολίας.
Το πατρόν μορφοποιείται επάνω στο
βασικό πατρόν παντελονιού, το οποίο βεβαίως ελπίζω ότι ήδη έχετε στο αρχείο σας.


Μορφοποιούμε το μπροστινό μισό του παντελονιού, όπως φαίνεται παραπάνω. Σχεδιάστε μία κάθετη γραμμή (1-2) παράλληλη της κεντρικής γραμμής. Σχεδιάστε μια οριζόντια γραμμή στην κορυφή, η οποία πρέπει να είναι ίση με το μήκος της μέσης, πολλαπλασιαζόμενο επί 2 (1-3).
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Η γραμμή του καβάλου μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από ό,τι φαίνεται στο πατρόν και εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Ανάλογα επεκτείνουμε την γραμμή του γόνατου προς τα δεξιά και αριστερά. Σχεδιάστε την γραμμή του γόνατου. Ανεβάζουμε τη γραμμή αστραγάλου πάνω 3 εκ. και σχεδιάζουμε μια νέα γραμμή. Το πλάτος αυτής της γραμμής στο μπροστινό μισό του παντελονιού είναι ίσο με το ½ της περιφέρειας του αστράγαλου + 1 εκ. Συνδέστε με καμπύλη, την γραμμή της εσωτερικής ραφής από την γραμμή του αστραγάλου έως την γραμμή του γόνατου (4-5).
Για να μειώσετε το φάρδος στη μέση, κάνετε 3 κάθετες τομές και κολλήστε το πατρόν, όπως φαίνεται στο σχέδιο. Αφού ολοκληρώσετε αυτό το βήμα μορφοποίησης, το φάρδος της μέσης πρέπει να είναι ίσο με το φάρδος του βασικού πατρόν παντελονιού πριν κάνουμε τις τροποποιήσεις, πολλαπλασιαζόμενο επί 1.5-1.6. Για το πίσω μέρος του παντελονιού επαναλάβατε τις τροποποιήσεις που κάναμε για το μπροστινό μισό του. Ευθυγραμμίστε το πατρόν του εμπρός και με το πίσω μισό του παντελονιού. Επεκτείνετε το πίσω μισό του παντελονιού κατά 2-3 εκ από την πίσω ραφή και 1 εκ στο πλάτος της γραμμής του αστραγάλου.
Το παντελόνι αυτό είναι χωρίς πλευρική ραφή. Ελαφριά, καλά υφάσματα που δημιουργούν πτυχώσεις καθώς πέφτουν όπως κρεπ σατέν, βισκόζη, κ.λπ., θα ταιριάζουν για τα συγκεκριμένα παντελόνια. Απαιτούμενο ύφασμα: 2 φορές το μήκος του παντελονιού. Από το ύφασμα, κόβουμε: 2 κομμάτια των μισών εμπρός και πίσω (πλευρά χωρίς ραφή). Τα περιθώρια για τις ραφές είναι 1,5 με 2,5 εκατοστά, και στο κάτω μέρος του παντελονιού είναι 3 εκ. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι επάνω στο άλλο με καλές πλευρές μαζί και ράβουμε τις πλαϊνές ραφές. Στην κορυφή φτιάχνουμε το τούνελ που θα περάσουμε το λάστιχο.
Τοποθετήστε ένα λαστιχάκι περίπου 1,5 cm πλάτος, ρυθμίστε το μήκος. Γυρίστε τώρα το παντελόνι, ώστε οι ραφές που μόλις γαζώσατε να είναι στο κέντρο του παντελονιού, ή μία απέναντι από την άλλη. Γαζώστε ακολούθως την εσωτερική ραφή στα μπατζάκια. Τελειώνουμε με τα στριφώματα στα μπατζάκια. Δημιουργούμε πάλι ένα τούνελ και περνάμε λάστιχο, ή ράβουμε δύο μικρά ρέλια από το ίδιο ύφασμα, τα περνάμε μέσα από τα τούνελ και τα δένουμε σε φιογκάκια.
Πηγή :korfiati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER