ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΠΟ ΦΟΥΣΤΑ

ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΠΟ ΦΟΥΣΤΑ
Έχετε κάποια παλιά τσιγγάνικη φούστα που δεν φοράτε πλέον; Μεταποιήστε την.
Δείτε πώς να δημιουργήσετε μία υπέροχη και ασυνήθιστη μπλούζα μεταποιώντας μία παλιά απλή πολυεπίπεδη καλοκαιρινή φούστα.
Αφαιρέστε το δεύτερο και τρίτο επίπεδο της. Το τρίτο και μεγαλύτερο κομμάτι θα το κρατήσουμε για να φτιάξουμε το βολάν στην κορυφή. Το πρώτο κομμάτι είναι αυτό που θα μπει στην μέση και με το δεύτερο θα φτιάξουμε το μπούστο. Αφού έχουμε ξηλώσει τα κομμάτια της φούστας, έχουμε τρία ξεχωριστά κομμάτια.
Ξεκινάμε με το κομμάτι Νο 1. Σε αυτό το μόνο που χρειάζεται να φτιάξουμε είναι το στρίφωμα. Συνεχίζουμε με το κομμάτι Νο 2, με το οποίο θα φτιάξουμε το μπούστο. Μετράμε την περίμετρο του κορμού μας πάνω από το στήθος μας και κόβουμε ένα λάστιχο 10 εκ λιγότερο από αυτήν την μέτρηση. Αν θεωρείτε ότι το φάρδος του κομματιού αυτού είναι πολύ, μπορείτε να το κόψετε ανάλογα με την επιθυμία και ανάγκη σας. Στην κορυφή του προσαρμόζουμε το λάστιχο ώστε να στέκεται πάνω από το στήθος, όπως ένα στράπλες μπλουζάκι. Σουρώνουμε την βάση του και την ράβουμε στην μέση.
Τελειώνουμε φτιάχνοντας το βολάν που θα τοποθετήσουμε στην κορυφή. Βάζουμε τα χέρια μας δίπλα στο σώμα μας και μετράμε την περιφέρεια του κορμού μας στο ύψος των μπράτσων. Κόβουμε ένα ακόμη κομμάτι λάστιχο σε αυτό το μήκος. Στην κορυφή του δημιουργούμε ένα τούνελ, γυρίζοντας προς τα μέσα το ύφασμα, αρχικώς 1 εκ και στην συνέχεια τόσο όσο να χωράει το φάρδος του λάστιχου. Με παραμάνα περνάμε το λάστιχο μέσα στο τούνελ και με ζιγκ-ζαγκ ραφή, γαζώνουμε πάλι περιμετρικά επάνω στο λάστιχο, ώστε να παραμένει στην θέση του και να μην γυρίζει.
Ακολούθως, τοποθετούμε το βολάν επάνω στην κορυφή της μπλούζας έτσι ώστε να είναι ισομερώς κατανεμημένο αριστερά και δεξιά της μπλούζας. Αφού είμαστε πλήρως ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα, το ασφαλίζουμε τοποθετώντας καρφίτσες αρχίζοντας από το κέντρο εμπρός, μετά στο σημείο πάνω από το στήθος δίπλα στην μασχάλη εμπρός, κλπ. Πηγαίνουμε στην ραπτομηχανή μας για το τελευταίο βήμα. Γαζώνουμε το βολάν στην μπλούζα, εμπρός και πίσω, αφήνοντας φυσικά αγάζωτα τα σημεία κάτω από τις μασχάλες. Και αυτό ήταν. Η μπλούζα μας είναι έτοιμη!!!Καλοφόρετη!!!
Πηγή :secondstreet
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER