ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΟΜΟΡΦΗ DIY ΜΠΛΟΥΖΑ

Τα φαρδιά πουκάμισα και τα πουλόβερ μπορεί να είναι άνετα, αλλά ας το παραδεχτούμε, δεν κολακεύουν καθόλου την γυναικεία σιλουέτα.
Ας προσπαθήσουμε συνδυάζοντας και τα δύο να δημιουργήσουμε μία εξ ολοκλήρου ανανεωμένη εμφάνιση. Προσθέτοντας ένα μικρό λάστιχο στην μέση, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο που είναι να είναι άνετο μεν και να μας προσδίδει μια πιο κολακευτική εμφάνιση δε.
Θα χρειαστούμε ένα πουκάμισο και μία μπλούζα, τα υφάσματα των οποίων πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο πάχος.
· ψαλίδι
· μεζούρα
· ραπτομηχανή με βελόνα 90/14
· Μαρκαδόρο μαρκαρίσματος ή σαπουνάκι ραπτικής
· Καρφίτσες
· Λάστιχο 1/2 εκ φάρδος
Για να προσδιορίσετε την νέα γραμμή μέσης στο πουκάμισο, μετρήστε την απόσταση από τον ώμο σας ως τη μέση σας, περνώντας την μεζούρα πάνω από το στήθος σας.
Σημειώστε το αποτέλεσμα της μέτρησης. Προσθέστε 1-2 εκ στη μέτρηση αυτή για το περιθώριο ραφής. Σημειώστε τη μέτρηση στο πουκάμισο και κόψτε. Θα χρησιμοποιήσετε το κάτω μέρος από το πουκάμισο.
Μετρήστε, σημαδέψτε και κόψτε την μπλούζα (χρησιμοποιώντας την ίδια παραπάνω μέθοδο). Προσθέστε 1-2 εκ στη μέτρηση αυτή για το περιθώριο ραφής. Θα χρησιμοποιήσετε το πάνω μέρος της μπλούζας.
Αλλάξτε το μήκος βελονιάς στην ραπτομηχανή σας στην μεγαλύτερη βελονιά και τρυπώστε το πουκάμισο γύρω-γύρω στο 1 εκ από το κόψιμο.
Βρείτε και σημαδέψτε τα κέντρα εμπρός και πίσω στο πουκάμισο και στην μπλούζα.
Τοποθετήστε την μπλούζα μέσα στο πουκάμισο με τις καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώστε τα κέντρα και τις πλευρές μαζί.
Προσεκτικά τραβήξτε την κλωστή τρυπώματος στο πουκάμισο για να σουρώσετε ελαφρώς την πάνω πλευρά του, έτσι ώστε το πουκάμισο να χωρέσει την κάτω πλευρά της μπλούζας. Καρφιτσώσετε τα στη θέση τους.
Αλλάξτε το μήκος βελονιάς της ραπτομηχανής σας σε μια μέτρια βελονιά. Χρησιμοποιείστε 90/14 καθολική βελόνα για να τα ράψετε μαζί με ένα περιθώριο ραφής 1,5 εκ.
Μετρήστε την περιφέρεια της μέσης σας και αφαιρέστε 5 εκ. Κόψτε ένα κομμάτι λάστιχο όσο η μέτρηση σας.
Διπλώστε το λάστιχο στα τέσσερα και σημαδέψτε σε κάθε τσάκιση. Θα καταλήξετε με τρία σημάδια — ένα στο κέντρο και δύο ένα σε κάθε τέταρτο του λάστιχου.
Καρφιτσώσετε το λάστιχο επάνω το περιθώριο ραφής. Καρφιτσώστε το κεντρικό σημάδι του λάστιχου στο κεντρικό σημάδι στο πίσω μέρος του πουκαμίσου. Καρφιτσώστε τα σημάδια δύο τετάρτων του λάστιχου στις πλευρές του πουκαμίσου. Καρφιτσώστε τα δύο άκρα του λάστιχου στο κεντρικό εμπρός σημάδι του πουκαμίσου.
Αλλάξτε σε μια μεσαίου μήκους ζιγκ-ζαγκ βελονιά την ραπτομηχανή σας.
Ξεκινήστε από το μπροστινό μέρος του πουκαμίσου και ράψτε το λάστιχο στο εσωτερικό του περιθωρίου ραφής. Τραβάτε το λάστιχο καθώς ράβετε για να ταιριάζει σωστά μεταξύ των πλευρών και των κέντρων εμπρός και πίσω.
Τώρα γυρίστε την νέα σας μπλούζα, το μέσα-έξω και είστε έτοιμες.
Πηγή : ehow
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER