ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΚΙΜΟΝΟ

 κιμονό
Καλημέρα σε όλους. Σήμερα θα ράψουμε κιμονό αφού στις μέρες μας το πολύ κομψό φόρεμα από μετάξι που ονομάζεται κιμονό και το οποίο είναι διακοσμημένο με λουλούδια δεν συναντάται μόνο στην αμφίεση μιας κομψής γιαπωνέζας, αλλά όλο και πιο συχνά μπορεί κανείς να παρατηρήσει αυτή την παραδοσιακή στολή να έχει προεξέχουσα θέση στις πασαρέλες και στον κόσμο της υψηλής ραπτικής.
Πατρόν:
Σχεδιάστε το πατρόν όπως βλέπετε στα ανωτέρω σχήματα. Σχεδιάστε επίσης και 2 παραλληλόγραμμα με διαστάσεις για την ζώνη 3 μ Χ 9 εκ και για τον γιακά 1,20 μ Χ 9 εκ.
Κόψιμο:
Κόψτε 2 κομμάτια για το εμπρός και 2 κομμάτια για το πίσω στην τσάκιση του υφάσματος. Κόψτε τα κομμάτια της ζώνης και του γιακά.
Ράψιμο:
Ανοίξτε το πίσω κομμάτι που κόψατε στην τσάκιση, ώστε να είναι ένα και τοποθετήστε το στην επιφάνεια εργασίας σας έτσι ώστε να βλέπετε την καλή του πλευρά. Επάνω τοποθετήστε τα δύο εμπρός κομμάτια με την καλή τους πλευρά κάτω και ευθυγραμμίστε τα μεταξύ τους. Συνδέστε τους ώμους με καρφίτσες, όπως και τις πλαϊνές ραφές. Ράψτε τις ραφές των ώμων, ράβουμε τις πλαϊνές ραφές προσέχοντας να αφήσουμε μικρά ανοίγματα για να περάσουμε ζώνη.
Φτιάχνουμε τα καρικώματα στις άκρες για να αποφύγουμε τα ξεφτίσματα.
Πατάμε με το σίδερο το παραλληλόγραμμο που έχουμε κόψει για τον γιακά, διπλώνοντας την κάθε μεγάλη πλευρά του ½ εκ και πάλι ½ εκ. Στην συνέχεια το διπλώνουμε στην μέση πάλι κατά μήκος με τις ανάποδες πλευρές μαζί και σιδερώνουμε. Βρίσκουμε την μέση και την καρφιτσώνουμε στην μέση της πίσω λαιμόκοψης, προσέχοντας να εμπερικλείουμε τις άκρες του ανοίγματος του κιμονό μέσα σε αυτό το παραλληλόγραμμο και συνεχίζουμε το καρφίτσωμα αριστερά και δεξιά το υπόλοιπο κιμονό. Ελέγχουμε ότι είναι σωστά τοποθετημένο και ευθυγραμμισμένο και γαζώνουμε. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε χρόνο καθώς αποφεύγουμε τα καρικώματα σε αυτά τα σημεία.
Στην συνέχεια ράβουμε το παραλληλόγραμμο για την ζώνη. Διπλώνουμε την ζώνη στην μέση κατά μήκος με τις καλές πλευρές μαζί και σιδερώνουμε. Γαζώνουμε 1 εκ από την άκρη, γυρίζουμε το μέσα έξω, τελειώνουμε τις μικρές άκρες και σιδερώνουμε.
Τελειώνουμε το κάτω μέρος των μανικιών, καθώς και το στρίφωμα στον ποδόγυρο, γυρίζοντας μέσα ½ εκ και στην συνέχεια 1 εκ και γαζώνουμε.
Το κιμονό μας είναι έτοιμο.
Με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο πατρόν μπορούμε να ράψουμε μία χαλαρή ζακέτα για τις δροσερές βραδιές του καλοκαιριού ή τις κρύες νύχτες του χειμώνα. 
Πηγή : womanew
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER