ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

 ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ
Φούστα σε δέκα λεπτά. Αυτό φυσικά είναι αστείο, αλλά μια τέτοια φούστα έχει μόνο ένα γαζί πίσω, το οποίο βεβαίως σημαίνει ότι το ράψιμο της τόσο πολύ απλής φούστας θα πάρει ελάχιστο από τον χρόνο σας.
Πόσο ύφασμα χρειάζεται για την φούστα; 
Υπολογίστε το ύφασμα που θα χρειαστείτε για μία τέτοια φούστα ως εξής : Περίμετρος μέσης Χ 2/3 + Επιθυμητό μήκος + 5 εκ (περιθώρια ραφής).
Παραδείγματος χάρη : Επιλέγουμε μήκος 65 εκ και αν η περίμετρος της μέσης μας είναι 78 εκ τότε κάνουμε τον ακόλουθο υπολογισμό 78 Χ 2 / 3 + 60 + 5 = 117 εκ. Θα πρέπει λοιπόν το ύφασμα που θα αγοράσετε να έχει πλάτος τουλάχιστον 117 εκατοστών.
Κόψιμο
Φροντίστε το ύφασμα σας να είναι τετράγωνο. Διπλώστε το στην μέση σαν μαντήλι. Διπλώστε πάλι, όπως βλέπετε στις εικόνες. Στην κορυφή της γωνίας σχεδιάστε μία ελαφριά καμπύλη, και η οποία θα πρέπει να απέχει από την κορυφή 78 / 4 = 19,5 εκ (Διαιρούμε με το 4, γιατί το ύφασμα είναι διπλωμένο στα 4). Από αυτήν την καμπύλη μετράμε προς τα κάτω 65 εκ (επιθυμητό μήκος) και σχεδιάζουμε μία νέα ελαφρά καμπύλη. Πριν κόψουμε, μπορούμε να ελέγξουμε για να δούμε αν έχουμε κάνει κάποιο λάθος. Ταυτόχρονα πριν κόψουμε υπολογίζουμε τα περιθώρια ραφής και βάζουμε 1-1,5 εκ πάνω από την επάνω καμπύλη (προς την κορυφή της γωνίας) και 1-5 εκ κάτω από την κάτω καμπύλη.
Ράψιμο 
Ράψτε την πίσω ραφή, αφήνοντας αγάζωτη την περιοχή κάτω από το κούμπωμα που θα μπει στην μέση. Καθαρίζουμε και σιδερώνουμε την ραφή. Φτιάχνουμε ένα ζωνάκι για την κορυφή της φούστας και το τοποθετούμε. Μπορούμε εναλλακτικά να βάλουμε λάστιχο στην μέση ή αν έχουμε χρησιμοποιήσει ελαστικό ύφασμα που δεν ξεφτά, απλά βάζουμε μία ζώνη στην μέση και αφήνουμε την φούστα να πέσει όμορφα πάνω μας. Τοποθετούμε το φερμουάρ, και το γαζώνουμε στην θέση του, ράβουμε το κούμπωμα στην κορυφή της φούστας. Ράβουμε το στρίφωμα και η φούστα μας είναι έτοιμη.
Αυτή είναι μία φούστα που είναι το τέταρτο της πλήρους κλος φούστας. Δηλαδή αυτή η φούστα έχει ένα κωνικό σχήμα, σχήμα που την καθιστά κατάλληλη για κάθε σωματότυπο. 
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER