ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΡΟΛΟ

Τα μαξιλάρια προσδίδουν στο χώρο στυλ και φινέτσα. Μπορούν να αλλάξουν τελείως ένα χώρο αρκεί να συνδυαστούν σωστά.
Επιλέξτε να συνδυάσετε φλοράλ με μονόχρωμα υφάσματα και δημιουργείστε μαξιλάρια που να ταιριάζουν ή να περιέχουν μέσα αποχρώσεις που ήδη έχετε χρησιμοποιήσει στο σπίτι σας. Βάλτε χρώμα στο σαλόνι σας δημιουργώντας συνδυασμούς και αντιθέσεις. Ράψτε μαξιλάρια. Τα δικά σας μοναδικά μαξιλάρια.
Υλικά
Υλικό για το γέμισμα
ένα μέτρο από το βασικό γαλάζιο ύφασμα (ύφασμα Α)
¾ μέτρου εμπριμέ υφάσματος (ύφασμα Β)
¾ μονόχρωμο ύφασμα για επένδυση κορδονιού (ύφασμα Γ) - ενδεχομένως θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα απομεινάρια από το ύφασμα Α
2 ½ μέτρα κορδόνι
Ανάλογη κλωστή
ραπτομηχανή
ψαλίδι
σαπουνάκι μαρκαρίσματος
καρφίτσες
Οδηγίες:
Μόλις συγκεντρώσετε τα υλικά σας, θα πρέπει να κόψετε τέσσερα κομμάτια.
* Ένα ορθογώνιο 75 X 50 εκ από το ύφασμα Α
* ένα ορθογώνιο 75 X 12 εκ από ύφασμα B
* δύο κύκλους διαμέτρου 25 εκ από το ύφασμα Α.
Τοποθετήστε το ύφασμα Β, επάνω στο ύφασμα Α άκρη με άκρη και με τις καλές πλευρές μαζί.
Καρφιτσώστε μαζί και γαζώστε με 1 εκ περιθώριο ραφής. Σιδερώστε με τη ραφή ανοικτή. Φτιάξτε 2 τεμάχια ρέλι διαστάσεων 4 x 80 εκ ή χρησιμοποιείστε ένα έτοιμο. Διπλώστε το ένα κορδόνι μέσα στο ένα κομμάτι ρέλι και γαζώστε το, ώστε να δημιουργήσετε ένα γεμάτο ρέλι για τα πλαϊνά του μαξιλαριού ρολό. Επαναλάβετε στην διαδικασία με το δεύτερο κορδόνι και το δεύτερο κομμάτι ρέλι. Στην συνέχεια γαζώστε γύρω-γύρω το ένα ρέλι στο ένα κυκλικό κομμάτι. Επαναλάβετε την διαδικασία και για το άλλο κυκλικό κομμάτι. Στην πλαϊνή ραφή του κυκλικού μαξιλαριού, γαζώστε ένα φερμουάρ 30-35 εκ.
Γαζώστε την υπόλοιπη ραφή και κλείστε την. Ανοίξτε το φερμουάρ και γυρίστε το μαξιλάρι από την ανάποδη. Καρφιτσώστε πρώτα το ένα στρογγυλό πλαϊνό και μετά το άλλο. Φροντίστε το ρέλι να είναι σωστά τακτοποιημένο στην καλή του μαξιλαριού. Αφού βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά γαζώστε τα πλαϊνά και σχεδόν τελειώσατε. Το μόνο που έμεινε είναι να γεμίσετε το μαξιλάρι με το αφρώδες υλικό και είστε έτοιμες.
Πηγή : liveinternet
================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER