ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Αν ξέρατε πόσο εύκολο είναι να ράψετε μόνες σας μαξιλάρια για τις καρέκλες σας, σε δύο μόνο ώρες, δεν θα αγοράζατε ποτέ. Και αυτό, όχι γιατί είναι τόσο ακριβά, αλλά κυρίως γιατί δεν είναι πάντα εφικτό να βρούμε μαξιλάρια στο μέγεθος που χρειαζόμαστε ή τις περισσότερες φορές δεν τα βρίσκουμε στο ύφασμα που θέλουμε ή σε χρώμα που να ταιριάζει στον χώρο μας .
Αναλαμβάνουμε λοιπόν δράση και σχεδιάζουμε το πατρόν της καρέκλας για την οποία θέλουμε να ράψουμε τα μαξιλάρια σε χοντρό άκαμπτο χαρτόνι.
Τα υλικά είναι:
· ύφασμα (κατά προτίμηση βαμβακερό)
· Πολυεστερική βάτα.
· ρέλι (επίσης βαμβακερό) - για 4 μαξιλάρια με μέσο μήκος πλευράς 40 εκ θα χρειαστούν 10,5 μέτρα.
Κόβουμε 2 κομμάτια από το ύφασμα και 1 από την πολυεστερική βάτα για κάθε μαξιλάρι. Ανά 10 εκ, σε στυλ ρόμβου, βάζουμε σημάδια με τον χάρακα για τα γαζιά του καπιτοναρίσματος. Δημιουργούμε το "σάντουιτς", με ύφασμα – βάτα – ύφασμα. Στερεώνουμε τα κομμάτια με καρφίτσες. Γαζώνουμε προσεκτικά επάνω στα σημάδια.
Καπιτονάρουμε δηλαδή το μαξιλάρι. Βάζοντας επάνω το πατρόν μας, κόβουμε τα προεξέχοντα άκρα σύμφωνα με το σχέδιο. Εδώ εκτιμούμε την χρησιμότητα του σκληρού πατρόν. Γαζώνουμε περιμετρικά στο 1 εκ. Βρίσκουμε την μέση του πίσω και την σημειώνουμε. Θα μας βοηθήσει να τοποθετήσουμε σωστά το ρέλι. Κόβουμε ένα κομμάτι ρέλι, σχεδόν διπλό της πίσω πλευράς, μιας και θα χρειαζόμαστε να δημιουργήσουμε κάποιες ουρές για να μπορούμε να δένουμε το μαξιλάρι στις καρέκλες. Βρίσκουμε την μέση του και την τοποθετούμε επάνω στην μέση του πίσω. Τοποθετούμε το ρέλι με καρφίτσες στην πίσω πλευρά του μαξιλαριού. Επεξεργαζόμαστε την ουρά. Κόβουμε λοξά τις άκρες για να μειώσουμε το πάχος. Διπλώνουμε ένα εκατοστό μέσα την κάθε μικρή άκρη της ουράς του ρελιού.
Διπλώνουμε το ρέλι κατά μήκος και αρχίζουμε να γαζώνουμε από την άκρη του, συνεχίζουμε να γαζώνουμε το ρέλι στο μαξιλάρι και τελειώνουμε στην άλλη του άκρη, διπλώνοντας πάλι ένα εκατοστό μέσα την μικρή του άκρη. Μετράμε πόσο ρέλι χρειαζόμαστε για άλλες τρεις πλευρές του μαξιλαριού, υπολογίζοντας και τις ουρές που θα αφήσουμε, όπως κάναμε και στην πίσω πλευρά, οι οποίες θα πρέπει να έχουν το ίδιο μήκος.
Κόβουμε το ρέλι που χρειαζόμαστε και στην συνέχεια το τοποθετούμε με καρφίτσες στο μαξιλάρι. Ελέγχουμε ότι όλα είναι σωστά και ισομερώς κατανεμημένο το ρέλι και γαζώνουμε με την ίδια λογική και διαδικασία που γαζώσαμε το ρέλι και στην πίσω πλευρά. Εδώ αυτό που χρειάζεται, είναι λίγη προσοχή στα σημεία που συναντιόνται τα 2 ρέλια. Στη γωνία ράβουμε τα 2 ρέλια μαζί με ζιγκ-ζαγκ βελονιά για ελαστικότητα. Αυτό ήταν, τελειώσαμε το ένα μαξιλάρι. Με την ίδια λογική προχωράμε και στο ράψιμο των άλλων μαξιλαριών που χρειαζόμαστε.
Πηγή
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER